Skip Navigation Links

Kapalı Yüzme Havuzu Deniz Ticaret Odası İle Çehre Değiştirdi

Kaptanoğlu, 'Geçen dönemden itibaren Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi'nin yönetim kurulu üyelerinin, kulübümüz yönetiminde de görev almaları ve d

Spor   A+a-

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Antrenörü Murat Kaptanoğlu, “2002 yılından bu yana değişik dönemlerde kapalı kalan havuzumuzda Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları bizleri mutlu etti. 30 bin TL’nin üzerinde harcama yapılarak soyunma odaları, tuvaletler, duş yerleri, havuzun iç kısmı ve buraya giden yol, kapı, pencere onarımı ile yüzme havuzumuzun çehresi değişti.”
Kaptanoğlu, “Geçen dönemden itibaren Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin yönetim kurulu üyelerinin, kulübümüz yönetiminde de görev almaları ve destek olmaları bizler için, sporumuz için çok önemli bir gelişmedir. Deniz Ticaret Odası Türkiye’de ve İskenderun’da önemli bir yere sahiptir. Bizlere gerek malzeme, gerekse masraflarımız konusunda tam destek oluyorlar. Bizim de buna ihtiyacımız vardı. Artık tek ortak amacımız var, onların vermiş olduğu desteği arkamıza alarak Türkiye’de kulübümüzün adını en iyi şekilde duyurmaktır. Havuzu restore ederek modern bir hale getirmeleri sporcularımızın ve halkımızın beğenisini, takdirini kazandı.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak ise, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalıştıklarını belirterek, “Deniz Ticaret Odası ailesi olarak, parçası olduğumuz topluma, insanlara, ortak yaşam alanlarımıza karşı sorumluluklarımız olduğuna inanıyoruz. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Odamızda işimizden ayrı olarak düşündüğümüz faaliyetler değil, işimizin kendisidir.”


Hatay’ın İskenderun ilçesinde, ödenek yetersizliği nedeniyle bakımı yapılamayan Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin katkılarıyla tamamlanan çalışmalar sonrasında İskenderunlu sporseverlerin hizmetine açıldı.
İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bilgi veren Antrenör Murat Kaptanoğlu, “ Kapalı yüzme havuzumuza başta ödeneksizlik olmak üzere, çeşitli sorun ve imkânsızlıklardan dolayı gereken değer ne yazık ki verilemiyordu. Bu yüzden özellikle soyunma odalarımız çok kötü bir görüntü içerisindeydi. Yine çatımız yüzme havuzunun en büyük problemlerinden birisidir. Bitmeyen sorunlar nedeniyle İskenderun halkının ilgisini buraya çekemiyorduk. Takım bazında düşünüldüğünde ise su sporlarında gerekli başarılarda yakalanamıyordu. Çünkü sporcularımız gerekli antrenmanları yapabilecek ortamı bulamıyorlardı. 2002 yılından bu yana değişik dönemlerde kapalı kalan havuzumuzda Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları bizleri mutlu etti. 30 bin TL’nin üzerinde harcama yapılarak soyunma odaları, tuvaletler, duş yerleri, havuzun iç kısmı ve buraya giden yol, kapı, pencere onarımı ile yüzme havuzumuzun çehresi değişti. Eksikliklerimizi gideren, önemli katkılar sağlayan Deniz Ticaret Odasına bu desteğinden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.
 

Kaptanoğlu, 30 yıllık geçmişe sahip olan tesisin önümüzdeki dönemlerde problem yaşamaması için özellikle motor dairesindeki makinelerin ciddi yatırıma ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“ 30 yılda tabi bazı makineler, bazı pompalar işlevliğini yitirmiş durumda. Yani bu makinelerin yenilenmesi gerekir. Zamanla arıza yapabiliyor. Şu an her şey iyi, düzgün gidiyor gibi görünse de bir anda sistem arıza verdiğinde biz çalışmalarımıza uzun bir süre ara vermek zorunda kalıyoruz. O yüzden buradaki makinelerin bir an önce elden geçmesi, ısıtma sisteminin de düzgün çalışması gerekiyor. Kış dönemine hazır bir şekilde girmemiz havuzun önümüzdeki dönemlerde problem yaşamaması hem haklımızın bu havuzdan faydalanabilmesi hem de hedeflenen başarının yakalanması için önemlidir. Kulüp olarak yüzme dışında son üç yılda su topu branşında da faaliyet gösteriyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde de büyük bir ihtimal ile bayan su topu takımını da kulübümüzün çatısı altında faaliyet gösteren branşlara ekleyeceğiz. Bu yöndeki çalışmalarımız da devam edecek. Yüzme İhtisas Kulübü olarak şu an üçyüzün üzerinde lisanslı sporcuya sahibiz. Bunların yüz yetmiş kadarı aktif, diğerleri de yaş ve okul problemlerinden dolayı devam etmiyorlar. Kulübümüze olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu da bizi olumlu yönde motive ediyor. 12 – 13 kişilik bir eğitmen kadrosuna sahibiz. 2002 yılında kurulduk ama bu döneme kadar havuzdan kaynaklanan problemlerden dolayı eğitim ve antrenman konusunda süreklilik arz etmediği için başarılarımız ancak Hatay sınırları içerisinde kaldı. Hatay dışında ise 2009 da Kahramanmaraş’ta yapılan Türkiye bölgesel yüzme yarışmalarında da bayan takımımız bölge üçüncüsü oldu. Ayrıca su topunda geçen sene küçüklerde açık kümede Türkiye ikincisi olduk. Ümitlerde de açık kümede Türkiye üçüncüsü olduk. Su topunda veya yüzmede başarıyı elde etmek istiyorsak antrenman yapabilmeliyiz. Antrenman içinde havuz gerekir. Bu yüzden de havuzun günün şartlarına uygun hale getirilerek yaz kış faaliyet göstermesi gerekir. Eğer açık kalırsa İskenderun’a su sporları dalında sadece yüzme ve su topun da değil birçok branşta önemli kazanımlar sağlarız. Başarıya inanmış bir kadro, ekip var. Arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyorlar ama havuz kapandığı zaman bütün çalışmalarımız duruyor. Tüm düşüncelerimiz umutsuzluğa dönüşüyor. Sadece bizde değil, çocuklarını buraya getiren ailelerde de bu böyle oluyor. Bu istikrarın sağlanması içinde havuzun mutlaka açık kalması gerekiyor. Havuz açık kalırsa bundan sonra her şey çok daha iyi olacak. Hem su topunda hem yüzmede İskenderun’un adını Türkiye’de en iyi şekilde duyurmayı hedefliyoruz.”
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin hem kulüp yönetimine girerek, hem de maddi olarak verdiği desteğin özgüvenlerini arttırdığının altını çizen Kaptanoğlu, konuşmasını şöyle noktaladı:
“Biz kuruluşumuzdan bu yana ulusal müsabakalara katılıyoruz. Çocuklarımız başarı gösteriyorlar. Şimdiye kadar İskenderun içerisinden ekonomik anlamda iyi ve güçlü insanları, firmaları arkamıza alamamıştık. Müsabakalara katılmak için gerekli olan masrafları dahi federasyondan yeterli maddi destek alamadığımız için ailelerimizin katkıları veya kendi imkânlarımızı zorlayarak karşılayabiliyorduk. Geçen dönemden itibaren Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin yönetim kurulu üyelerinin, kulübümüz yönetiminde de görev almaları ve destek olmaları bizler için, sporumuz için çok önemli bir gelişmedir. Deniz Ticaret Odası Türkiye’de ve İskenderun’da önemli bir yere sahiptir. Bizlere gerek malzeme, gerekse masraflarımız konusunda tam destek oluyorlar. Bizim de buna ihtiyacımız vardı. Artık tek ortak amacımız var, onların vermiş olduğu desteği arkamıza alarak kulübümüzün adını ülkemizde ve uluslar arası alanlarda en iyi şekilde duyurmaktır. Havuzu restore ederek modern bir hale getirmeleri sporcularımızın ve halkımızın beğenisini, takdirini kazandı. Önümüzdeki dönemlerde de bu yönetim kadrosu ile çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Başta DTO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak, Kulüp Yönetim Kurulu Başkanımız A.Kadir Doğan, DTO’nun ve Kulübümüzün diğer yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.”
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak ise, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalıştıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“Deniz Ticaret Odası ailesi olarak, parçası olduğumuz topluma, insanlara, ortak yaşam alanlarımıza karşı sorumluluklarımız olduğuna inanıyoruz. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Odamızda işimizden ayrı olarak düşündüğümüz faaliyetler değil, işimizin kendisidir. Toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek, halkımızla birlikte sürdürülebilir bir dünya için ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeye destek vermeliyiz. Başarının bu şekilde sağlanacağını düşünüyoruz. Bu anlayışla çeşitli kültür, sanat ve spor faaliyetlerine destek vermekteyiz. Spor faaliyetlerine verdiğimiz önem doğrultusunda, İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü’nün yönetiminde yer aldık ve yıllarca sorunlarla boğuşan havuzumuzun günümüzün modern çağın gereklerine uygun hale getirilmesi için katkılar yapmaya çalışıyoruz. Bu sayede Türk toplumu ve kentimiz için çok önemli bir spor dalı ve sosyalleşme aracı olan su sporlarını destekliyoruz. Biliyoruz ki; Türkiye'de spor hayatın bir parçası konumundadır, bu nedenle su sporlarına verdiğimiz destek bizleri tüm sosyal paydaşlarımıza daha da yakınlaştırıyor. Duyarlı sosyal sorumluluk bilincimizle topluma değer katacağına inandığımız projelerimizi geniş kitlelere uzanarak sürdürmeye devam edeceğiz.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet