Skip Navigation Links

Dörtyol Adliyesi Önünde Avukatlar Oturma Eylemi Yaptı

Dörtyol Adliyesi Önünde Avukatlar Baro Başkanlarına Destek Verdi

Dörtyol Adliyesi Önünde Avukatlar Oturma Eylemi Yaptı

Gündem   A+a-

Hatay Barosuna bağlı Dörtyol'daki Avukatlar Dörtyol Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.
Baro başkanlarının başkent Ankara’ya alınmamaları ve fiili olarak şiddete maruz bırakılmalarını kınayan basın açıklaması na çok sayıda avukat iştirak etti.
Dörtyol Adliyesi önünde saat 12;30'da başlayan basın açıklamasını Av. Mustafa Özal okudu.
Yapılan ortak basın açıklamasında; "Baro Başkanlarının, baroların yapısını değiştiren ve baroları etkisizleştirmeye yönelik yasa teklifinin geri çekilmesi için bulundukları illerden başkent Ankara’ya başlatmış oldukları yürüyüşün 4. Gününde güvenlik güçlerince Ankara’ya girişlerine izin verilmemiştir.
Yürüyüşün üç günü hiçbir sıkıntı yaşanmamasına rağmen, başkanlarımızın yürüdükleri güzergahta halkın desteğini alarak yaptıkları yürüyüş maalesef Ankara’da engellenmiştir. Baro başkanlarının başkente girişine izin vermeyen, en demokratik eyleme dahi tahammül etmeyen bu anlayış, yürüyüşün ne kadar haklı bir talep içerdiğini, meselenin sadece baroların yapısını değiştirmek olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
-Rant uğruna katledilmek istenen İztuzu'nun, Olimpos'un, Manavgat Ulualan'ın, Kadriye Plajı'nın, Salda Gölü’nün,
-Finike'de talan edilen sedir ağaçlarının,
--Soma'da yok edilen hayatların,
-Çorlu tren kazasında ihmale kurban giden insanların,
-Aladağ yurt yangınında göz göre göre ölen ana kuzularının,
-Pozantı Cezaevinde tecavüze uğrayan çocukların,
-Katledilen Şule Çet, Özgecan Aslan ve şiddete uğrayan daha nice kadınlarımızın,
-İstismar edilen savunmasız çocuklarımızın,
-Hukuki desteğe muhtaç kalan şehit-gazi yakınlarının,
-Eziyet edilen hayvanların,
-İşkenceye uğrayan şüphelinin,
-Kötü muamele gören tutuklunun,
-Haksız yargılanan, adliyede ve diğer kamu kurumlarında görevini yapması engellenen, ihtiyaç sahibi olan, herhangi bir sebeple darda kalan avukatın,
YANINDA; bazı kimselerin ne işe yarar ki, ancak siyaset yapıyorlar dedikleri; BAROLAR vardı. Değerini anlamak için mağdur olmayı beklememeliyiz... Değerini anlamakta geç kalmamak için, işlevsiz kalmasını izlememeliyiz... Baromuza, mesleğimize, hakka, hukuka çok geç kalmadan, vakit kaybetmeden sahip çıkmalıyız...
Tescilli FETO projesine hayır demek adına Ankara'ya yürüyen ve halen demokratik haklarını kullanmaları engellenen baro başkanlarımıza destek olmak için buradayız!
Avukatlık kanunu barolara, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü koruma ve geliştirme görevi vermiştir. Barolar, yasanın kendilerine verdiği bu görevleri en iyi bir şekilde yerine getirmek arzusu içinde olmuşlardır. Bundan sonra da bu konudaki ısrarlarını ve haklı taleplerini dile getirmekten asla vazgeçmeyeceklerdir.
Yargının kurucu unsurlarından olan ve Savunmayı temsil eden biz avukatlar; İnsan Haklarını ve Hukukun Üstünlüğünü her zaman ve her yerde sonuna kadar savunacağımızı, halkımızın hak arama mücadelesinin yanında olacağımızı, savunmaya yönelen her türlü müdahaleye karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi belirtmek isteriz.
Baro başkanlarının başkent Ankara’ya alınmamalarını, fiili olarak şiddete maruz bırakılmalarını şiddetle kınıyoruz. Başkanlarımızın yanındayız.
SAVUNMA SUSARSA HERKES NEFESSİZ KALIR !!!
SAVUNMA HİÇBİR ZAMAN SUSMADI BUNDAN SONRA DA SUSMAYACAKTIR!!!!" denildi.
Basın açıklaması sonrası Avukatlar bir süre Adliye önünde oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet