Skip Navigation Links

HBB İl Genelinde Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI DENETİMLERE ARA VERMİYOR

HBB İl Genelinde Çalışmalarına  Aralıksız Devam Ediyor

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında Hatay genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarındaki denetimlerine devam ediyor. 
Büyükşehir Trafik Zabıta Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında Dörtyol’da toplu taşıma araçlarındaki yolcuların maske takıp takmadıklarını ve araçların ayakta yolcu taşıyıp taşımadıklarını kontrol etti.
Zabıta ekipleri, hem araç sürücülerine hem de toplu taşımayı kullanan yolculara koronavirüsle mücadelenin devam ettiğini hatırlatarak kurallara uyulması konusunda uyarıda bulundu.
 
 
 
 
 
DERE TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Hatay’ın her köşesine kaliteli hizmet ulaştırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı il genelinde dere temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi ile Defne ilçesine bağlı Koçören ve Subaşı mahallelerinde şiddetli yağıştan dolayı hasar oluşan yollarda bakım ve dere temizliği çalışmaları gerçekleştirdi.
Dereleri temizleyerek olası taşkınların önüne geçmeyi amaçlayan Büyükşehir ekipleri, çalışmaların tamamlanması ile görüntü kirliliği ve kötü kokunun ortadan kalkacağını belirtti.
 
 
 
 
 
HBB ATATÜRK ÇİFTLİK YOLUNDA BETON ASFALT HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı il genelinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını il genelinde sürdürüyor.
Yolları modern ve ulaşıma uygun hale getirmek amacıyla çalışmalarını hızlandıran ekipler, Dörtyol ilçesine bağlı Yeniyurt Mahallesi ile Erzin ilçesine bağlı Aşağıburnaz Mahallesi arasındaki Atatürk çiftlik yolunda beton asfalt öncesi PMT serimi çalışmalarına başladı.
Büyükşehir ekipleri, beton asfalt çalışmalarının tamamlanması ile halkın daha temiz ve güvenli bir ortamda ulaşımlarını sürdürebileceklerini bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARIYLA ULAŞIM DAHA RAHAT
Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yeni yol, bakım ve genişletme çalışmalarını il genelinde kapsamlı bir şekilde gerçekleştiriyor.
BATIAYAZ VE ERİKLİKUYU MAHALLELERİNDE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Hatay'ın her ilçesinde olumsuz hava koşullarında bozulan yollarda çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Samandağ ilçesine bağlı Batıayaz ve Eriklikuyu mahallelerinde yol genişletme çalışmalarına başladı. Yolları modern ve güvenli hale getirmek amacıyla çalışmalarını hızlandıran ekipler, yol genişletme çalışmalarını en kısa süre içerisinde tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunacak.
HBB AİLESİNE TEŞEKKÜR
Yol genişletme çalışmasının gerçekleştirildiği mahallelerde ikamet eden vatandaşlar yapılan çalışmalardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a ve HBB ailesine teşekkürlerini ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
HATAY KARTINIZI ALMAYI UNUTMAYIN
Hatay Büyükşehir Belediyesi Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nde elektronik kartı bulunmayan vatandaşların nakit ücret vermek suretiyle ulaşımlarını sağlamaya yönelik, hâlihazırda uygulanan Şoför Kartlı Biniş sisteminin 1 Temmuz 2020 itibari ile sona erdirileceğini bildirdi.
Yetkililer, daha önce Hatay kartı olmayan vatandaşların 3 TL ödeyip şehir içindeki araçlarda şoför kartı okutturarak biniş yaptığını; ancak 2020/97 sayılı belediyenin almış olduğu UKOME kararı ile 1 Temmuz Çarşamba günü itibariyle tüm Hatay'daki toplu taşıma araçlarından paralı binişin (şoför kartı) kaldırılacağını ifade etti.
Vatandaşların 1 Temmuz tarihinden itibaren Hatay genelindeki toplu taşımalarda sadece tam kart, öğrenci kart ve serbest kart kullanabileceklerinin altını çizen yetkililer, Hatay kartı olmayan vatandaşların belirtilen tarihe kadar kartlarını Hatay Kart bayileri ile  kişiselleştirme ofislerinden teminini sağlayabileceklerini ifade etti.
Ayrıca Büyükşehir ekipleri, bayilik sayılarının ve otomatik dolum cihaz sayılarının arttırmaları hususunda gerekli önlemlerin alınmasını da sağladı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet