Skip Navigation Links

Büyükşehir’den Yayladaği’na Bir Yol Daha

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Yayladağı halkının hizmetine sunulan Gözlüce-Yayıkdamlar-Yeditepe mahalleleri...

Büyükşehir’den Yayladaği’na Bir Yol Daha

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Yayladağı halkının hizmetine sunulan Gözlüce-Yayıkdamlar-Yeditepe mahalleleri grup yolunun açılışı gerçekleştirildi.
13 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen açılışa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte CHP Hatay milletvekilleri, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, Büyükşehir meclis üyeleri, Büyükşehir idarecileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Savaş, açılış töreninde düşüncelerini paylaştı. 5 mahalleyi birbirine bağlayan 8 kilometrelik yolun Yayladağı halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Savaş, hayata geçirilecek projeleri tek tek sıraladı.
Şenköy Mahallesi içme suyu projesinin hazır olduğunu ve bu yıl içinde hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Savaş, “Yayladağı merkezde yaptığımız birçok hizmet var. İçme suyu hattını tamamladık. Ancak ilçemizin nüfusu arttı. Bu yıl içinde atık su arıtma tesisi inşaatına başlayacağız. Önümüzdeki yıl içinde bitirip hizmete açarız. Bunun dışında Çamaltı, Kurtuluş, Dutlubahçe mahallelerinin kanalizasyon hattını döşemeye en kısa süre içinde başlayacağız” diyerek müjdeleri hemşehrileri ile paylaştı.
Kırsal bölgede yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiren projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Hayata geçireceğimiz proje ile teknolojinin imkânlarından faydalanacağız. Sulama, gübreleme ve pazarlama sorununu çözeceğiz. Üreticimiz ekonomik olarak rahatlayacak” diyerek projenin Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacağını belirtti.
Geçen sene Yayladağı halkından gelen talebe cevap verdiklerini ve üreticilere çilek fidesi verdiklerini bir kez daha yineleyen Başkan Savaş, “Toplamda 700 dönüm arazi üzerine ekilen fideyi Büyükşehir eliyle dağıttık. Bu sayede 167 aile üretime katılmış oldu. Üreticilerimiz dönüm başına 3-4 ton hasat elde etti” diyerek kırsal kesimde yaşayan vatandaşların kalkınması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Gerçekleşen konuşmaların ardından 5 mahalleyi birbirine bağlayan 8 kilometrelik yol, alkışlar eşliğinde hizmete açıldı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet