Skip Navigation Links

Zarar Gören Çiftçiye Tazminat Müjdesi!

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Afrika sıcaklarından zarar gören narenciye bahçeleri için çiftçiye tazminat ödeneceği...

 Zarar Gören Çiftçiye Tazminat Müjdesi!

Gündem   A+a-

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Afrika sıcaklarından zarar gören narenciye bahçeleri için çiftçiye tazminat ödeneceği bilgisini paylaştı.
Türkoğlu Açıklamasında şöyle dedi : "Akdeniz ve Ege Bölgesinde Hususen Hatay'ımızda 14-19 Mayıs Tarihlerinde Mevsim Normallerinin Üzerindeki Ani Sıcaklık Değişimi Nedeniyle Meydana Gelen Doğal Afette Narenciye ve Bazı Ürünler Zarar Görmüştü.
 
Afette Zarar Gören 4 Milyon Dekar Tarımsal Alan İçin 163 Bin 850 Çiftçimize ve Hususen de Kaybın Neredeyse %80'lere Vardığı TurunçgilÜreticileri'mize 780 Milyon Lira Hasar Tazminatı Ödeyeceğiz.
 
Gelecek Yıldan Sonra da Artık Narenciye'de Sıcaklık, TARSİM Kapsamına Alınacak. Sıcaklık Afetinde Zarar Gören Çiftçilerimiz, 15 Haziran'a Kadar Bağlı Bulundukları İlçelerdeki Tarım Müdürlüklerine Dilekçe İle Başvuruda Bulunanilirler.
 
TarımSigortası Kapsamına Girmeyen Ani Sıcaklık Gibi Afetler İçin Üreticilerimiz, İl/İlçe Hasar Tespit Komisyonu Raporuyla ZiraatBankası ve TarımKrediKooperatifleri'ne Başvurarak, Tarımsal Kredi Borçlarını Erteletebilecek yada Taksitlendirebilecektir.
 
Ekspertiz Çalışmalarının Bitmesinin Akabinde de Turunçgil Üreticilerimizin Zararları Tazmin Edilecektir. Hayırlı ve Uğurlu Olsun. Rabbim Afetlerin Beterinden Bizleri Muhafaza Eylesin."
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet