Skip Navigation Links

TÜFAD'da Sular Durulmuyor

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Hatay Şubesi'nde yapılan kongrenin yankıları devam ediyor. Muhalefet kanadı, kongrenin yasalara uygun yapıl

Spor   A+a-

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Hatay Şubesi’nde yapılan kongrenin yankıları devam ediyor. Muhalefet kanadı, kongrenin yasalara uygun yapılmadığı iddiasıyla, yönetimi topa tuttu.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen muhalefet adına açıklamada bulunan Hasan Korkmaz, kongrede şaibelere imza atıldığını ileri sürerek, “TÜFAD Hatay Şubesi’nin 2 Mayıs Cumartesi günü İskenderun Fenerbahçeliler Derneği’nde olağan genel kurulu yapıldı. Entrika ve şaibelerle dolu olan bu seçim fiyasko ile sonuçlandırılmıştır” dedi.
Başkan adayı Ali Çoban, Levent Erköse ve Bekir Yardımcı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Hasan Korkmaz, “Bu şaibeler Kongrenin ilanı ile başlamıştır. Çağrı usulü aslına uygun yapılmamıştır. Kongrenin yapılacağı tarih, yer ve saat gizli tutulmuştur. Uzun çalışmalarımız neticesinde son üç gün itibari ile haberimiz olmuştur. Çağrı ilan ile beraber bir hazirun listesinin oluşturulması gerekiyor. Bu listeye bir türlü ulaşamadık. İstememize rağmen bize bu liste verilmedi. Listeyi, seçime girerken görebildik” diye konuştu.
Yaklaşık 60 üyenin bilmedikleri nedenlerden dolayı hazirun listesine dahil edilmediğini gördüklerini söyleyen Korkmaz, şöyle konuştu.
“Tüzüğümüzde bir üyenin oy kullanma hakkının elinden alınabilmesi için üyeliğinin sona erdirilmesi gerekmektedir. Üyelikten çıkarılma usul ve esaslarına göre bu üyeye yazılı bir tebligatın yapılması ve otuz gün içinde bu vecibelerin yerine getirilmesi veya itirazın yapılması beklenir. Hiç kimseye tebligat yapılmamıştır. Bu uygulama kongrenin iptalini gerektiren önemli bir husustur.”
“Kongrenin yapıldığı Fenerbahçeliler Derneği alanı en fazla 40 kişi oturma kapasiteli ve asma katlıdır. 150 kadar kişiyi kapsayacak olan bu toplantının yapılması için uygun bir ortam olmayıp her türlü entrikanın yapılabileceği bir ortama sahiptir” diyen Hasan Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü.
“ Fenerbahçeliler Derneği görevlileri olduklarını ifade eden 10 kişilik bir grup emniyet mensuplarına söylememize rağmen dışarıya alınmamışlardır ve oylamada etkin rol almışlardır. Ayrıca oylamaya geçileceği sırada derneğin asma katından aşağıya üye olmayan insanların kalabalığa karıştığı görülmüştür. Başkana içerinin boşaltılarak yoklamayla insanların içeri alınmasını istedik. Bunların” imza ile içeri alındıklarını” ifade ederek bunun gereksiz olduğunu söylediler. Aynı şeyin Divan Kurulu oluştuktan sonra itiraz şeklinde ifade edilmesine rağmen Divan tarafından kabul edilmemiştir. Hiçbir yetkisi olmayan Yaşar Düzen’in bir emniyet amiri gibi hiçbir belge sunmadan istediği kişiyi içeri alıp istemediğini dışarı çıkartmasına eşlik eden emniyet mensuplarının bu tavrını anlamakta maalesef güçlük çektik.”
Suçlamalarını sürdüren Hasan Korkmaz, yaklaşık 60 aktif olmak kaydıyla, yüz üyeyi hiçe sayan mevcut yönetiminin hangi sıfatla dernek yöneticiliği yapacağını merak ettiklerini belirterek “Bu şartlarda şaibelerle oluşan Hatay TÜFAD yönetiminin hiçbir saygınlığı kalmamıştır.Bu anlayış ve yaklaşımın camiamızda bir leke olarak kalacağını ve Hatay TÜFAD’ın bir saadet zinciri derneği olmaktan başka görevi ve misyonunun kalmadığı görüşündeyiz.. Genel kurul süresince yıllarını İskenderun ve Hatay futbolu için harcayan değerli Antrenörlerinin maruz kaldığı davranışları şiddetle kınıyor, başta hukuki yol olmak üzere bütün haklarımızı arayacağımızı değerli kamuoyuna bildiririz” şeklinde sözlerini tamamladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet