Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'da Sahil Talanına Vali Doğan 'Dur!' Dedi...

Arsuz'da Sahil Talanına Vali Doğan 'Dur!' Dedi...

Arsuz'da Sahil Talanına Vali Doğan 'Dur!' Dedi...

Arsuz   A+a-

 Arsuz'da hayata geçirilmek istenen ‘Gül Plajı Projesi’nde denize sıfır noktasında kumsalda yapılan kaçak yapılaşmaya göz yuman Arsuz Belediyesi yetkililerine Hatay Valiliği ‘Dur!’ dedi. Türkiye’nin en güzel kumsallarından biri olan Arsuz sahilinde iki aydan bu yana yapılan tesisleri vatandaşlar CİMER ve yetkili kurumlara şikâyet etmişti. Bu şikâyetler sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, durdurulması ve kaçak yapıların yıkılması yönünde karar almıştı.
25 Mart’ta Arsuz Belediyesi zabıta ekipleri kaçak yapıları durdurmuş ve tutanakla tesisleri yapanlara tebliğ etmişti.
İnşaat izni olmadan ve Arsuz Belediyesi yetkililerinin onayıyla kumsalın tesislerle donatılmasının devam ettiğini gören vatandaşların şikayetleri artınca, Arsuz Kaymakamlığı kaçak yapılaşmanın durdurulması için Arsuz Belediyesi’ni uyarmıştı.
Tüm uyarılara rağmen denize sıfır konumundaki kumsalın tesislerle çevrilmeye devam ettiğini gören vatandaşlar bir kez daha CİMER’e ve Arsuz Kaymakamlığı’na şikâyet edince, konu Hatay Valisi Rahmi Doğan’a iletildi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik ekiplerine inşaat alanında inceleme yapılması talimatını veren Hatay Valisi Rahmi Doğan, kaçak yapılaşma olduğunu öğrenince, gereğinin yapılması talimatını verdi.
Arsuz Belediyesi yetkililerine konunun çözülmesi yönündeki resmi yazı sonrası Arsuz Belediyesi ekipleri, göz yumdukları kaçak tesisleri dün bir bir yıktı.
Arsuz’un muhteşem kumsalının tekrar halka açıldığını gören vatandaşlar, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a şükranlarını sundu ve “Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın haklıdan yana olan tavrı bizi bir kez daha mutlu etti. Sayın Valimiz Hatayımız için bir şanstır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş