Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

19 Mayısta Balkonlardayız

19 Mayıs Gençlik Marşı söyleyerek kutlayacaklarını belirttiler.

19 Mayısta Balkonlardayız

Hatay   A+a-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı’nın 99. Yılı Dolaysıyla Hatay’da Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, CKD Hatay İl Başkanı Filiz Akın, TGB Hatay İl Başkanı Alikan Uçar ve İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, mesajlarla bayramı balkonlarda Türk Bayrakları ve 19 Mayıs Gençlik Marşı söyleyerek kutlayacaklarını belirttiler.
İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, gençliğin kutlamalarını desteklediklerini ek olarak belediye olarak bir kutlama gerçekleştireceklerini belirtti. “Önümüzde iki bayramımız bulunmaktadır. Birincisi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, gençlere ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. İkincisi Ramazan bayramını tüm halkımıza ve İslam alemine kutlu olsun. Bizler de 19 Mayıs’ı Havuzlu çarşıda, bayrak vebalon dağıtımı ile kutlayacağız. Kent orkesterası ile halka ziyafet vereceğiz” dedi.
Yunus Özgür Yıldırım “19 Mayıs’ın 101 yılına giriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak, bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını atmıştır. Anadolu’ya geçerek Türk Milletini birleştirip, Ankara’da bir Milli Meclis kurarak, emperyalizme karşı vatan mücadelesini başlattı. Bu mücadeleyi zafere ulaştırdı. Bu gün bağımsızlık mücadelesinin bir benzerini vermekteyiz. Milletçe ve Devletçe Doğu Akdeniz ve Suriye’nin Kuzeyinden gelen tehditlere göğüs geriyoruz. Aynı zamanda ekonomik kriz ve salgınla da mücadelemizi sürdürüyoruz. TGB’nin “19 Mayıs’ı balkonlarda kutlayalım” çağrısına Vatan Partisi olarak katılıyoruz. Türk Gençliği bu bağımsızlık meşalesini daha ileriye götürmek için azimlidir. Vatan Partisi olarak tüm Hatay halkanı 19 Mayıs Salı Günü Saat: 21.00. de marşlarla, alkışlarla, Atatürk posteri ve Türk Bayrakları ile kutlamaya çağırıyoruz. Hepimizin 19 Mayıs Atatürk’ün anma ve spor bayramı kutlu olsun” dedi.
Cumhuriyet Kadınlar Derneği Hatay Şube Başkanı Filiz Akın, anmayla ilgili şunları söyledi. “19 Mayıs Atamızın yolumuzu aydınlattığı 101 yılında salgın hastalık yüzünden evlerimizin balkonlarında kutlamaları gerçekleştireceğiz. Halkımızın bu bayram kutlamasına Saat: 21.00.deki kutlamalara alkışlarla, bayraklarımızla, marşımızla katılmaya davet ediyoruz.” Dedi.
TGB Hatay İl Başkanı Alikan Uçar da Hatay halkının TGB’nin çağırısına katılmasını talep ederek, şunları söyledi. “19 Mayıs Bayramımız aynı zamanda milli birliğin adımıdır. Bu bayramda yine aynı mücadelenin içinde olmalıyız. Biz Türkiye Gençlik Birliği olarak balkonlarımızdan, marşlarımızı, söyleyip, bayraklarımızı dalgalandıracağız. Sizleri bizim bayram kutlamalarına katılmanızı istiyoruz. Hatay Halkının bayramını kutluyorum” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar