Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlu Olsun

Akademik eczacılığın 181. yıldönümünü kutlarken, Ülkemizin sağlıkta eriştiği nokta gurur vericidir.

14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlu Olsun

Sağlık   A+a-

Çıtayı daha üst seviyelere çıkartmak için gayretimiz kararlılıkla sürmektedir. Başarımızda, en önemli paydaşlarımızdan olan eczacılarımızın da rolü yadsınamaz. Eczacılarımız hastalarımıza ilaç danışmanlığı yapmakta; toplum sağlığına ve sağlık sistemine büyük katkılar sunmaktadır.
Bu amaçla, 2015 yılında başlatılan ve hastalarımızın eczacılar aracılığıyla sağlık kazanımlarının arttırılmasını ve eczacılarımızın ilaç danışmanlığı rollerinin güçlendirilmesini hedefleyen Rehber Eczanem Programı’na olan ilginin giderek artması bizleri memnun etmektedir.
Eczacılarımızın Akılcı İlaç Kullanımı Bilinçlendirme Çalışmalarına verdikleri desteklerin de etkisiyle, Türkiye’de antibiyotik kullanım oranı 2019 yılında hatırı sayılır derecede düşmüştür. Veriler, Ülkemiz açısından umut vericidir. Bu vesileyle başta eczacı mesai arkadaşlarım olmak üzere, kamuda, eczane eczacılığında, sağlık hizmeti sunumunun tüm alanlarında, akademide ve ilaç sektöründe hizmet veren, aynı zamanda günümüzün en büyük problemi olan Covid-19 pandemisinde de mücadelenin en önemli ayağı olan değerli eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü yürekten kutlar , görevlerinde başarılar dilerim..
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş