Skip Navigation Links

Uysal 'Sporun Geleceği İçin Kongre'

Y. İskenderun spor'un önümüzdeki sezon Futbol ile birlikte bünyesinde çeşitli spor branşları da bulundurarak kulüpleşme anlamında daha güçlü bir çalış

Spor   A+a-

Uysal “Sporun Geleceği İçin Kongre...”
 
 
Y. İskenderun spor’un önümüzdeki sezon Futbol ile birlikte bünyesinde çeşitli spor branşları da bulundurarak kulüpleşme anlamında daha güçlü bir çalışma yapmak için olağanüstü kongreye gidiyor.
Uzun yıllar sonra büyük özveri ve mücadeleler sonrasında Y.İskenderunspor ‘un profesyonel lige çıkma başarısını gösterdiklerini ve geçtiğimiz sezon başarılı bir dönem geçirdiklerini söyleyen Kulüp Başkanı Sedat Uysal, daha güçlü bir kulüp için, 23 Temmuz’da olağanüstü kongre kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi:
“Hepinizin bildiği gibi, 2009-2010 sezonunda büyük fedakarlıklarla, şehrimizin simgesi haline gelmiş turuncu-mavi renkleri tekrar profesyonel lig’e çıkarabilmek için futbolcusundan malzemecisine, antrenöründen yöneticisine, büyük bir özveri örneği gösterilerek imkansız başarılmış ve turuncu-mavi renkler uzun yıllar sonra tekrar Türkiye Profesyonel Ligleri’ne çıkarılmıştır.
2010–2011 sezonuna başlanırken, mütevazı bir bütçe ile yola çıkılmış ve şehrimiz en iyi şekilde temsil edilmeye çalışılmıştır.
Gerek tesisleşme sağlanmadan gerekse bölgemizde yetişen yetenekli gençlerin bir araya toplanacağı sağlam bir alt yapı oluşturulmadan kulüplerin kurumsallaşması ve başarılı olması mümkün değildir. Bunun sağlanabilmesi için tüm Türkiye’de örnekleri görülebileceği gibi şehir olarak birlikte hareket etmek bu süreçleri hızlandırabilmek gerekmektedir.”
HEDEF BÜYÜK
Kulübümüzün en büyük hedefi, uzun yıllar profesyonel liglerde kalıcı ve başarılı olarak, önümüzdeki süreçlerde bünyesine katacağı Basketbol, Voleybol, Yüzme, Engelli Basketbol, Güreş, Tekvando, Yelken, Tenis gibi birçok spor branşında bölgedeki tüm yetenekleri bir araya toplamak olduğuna dikkat çeken Kulüp Başkanı Uysal, “Şehrimizi bu alanda en iyi bir şekilde temsil etmek, alınacak sportif başarılar ve yetiştirilecek başarılı sporcularla marka şehir olma yolunda turuncu-mavi renkler olarak şehrimize gereken katkıyı sağlamaktır. Olağanüstü Genel Kurul kararı alarak, profesyonel liglere terfi edilen sezondan bugüne, gerek kulübümüze katkılarıyla gerekse gençlerimize yaz spor kursları açarak ve festival etkinlikleri kapsamında yaklaşık 6000 sporcuya spor yapma imkanı sağlayarak bizlere desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Yusuf Civelek’in destek ve önerileriyle, kulübümüzü bu hedeflere taşıyacak yeni bir Yönetim Kurulu oluşturulabilmesinin önünü açmıştır. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet