Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sanat Atölyeleri Zorda Destek Şart

Güzelmansur Covid-19 salgını nedeniyle kapanan sanat atölyelerinin yaşadığı sorunları verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Sanat Atölyeleri Zorda Destek Şart

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Covid-19 salgını nedeniyle kapanan sanat atölyelerinin yaşadığı sorunları verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Güzelmansur “Eserlerinin satış gelirleri, eğitim gelirleri gibi ana gelirlerinden mahrum kalan sanat atölyelerinin kira, vergi, faturalar gibi zorunlu giderleri ise devam etmektedir” dedi.
 
Sanat atölyelerine özel bir destek paketi açıklamanın şart olduğunu öne süren Güzelmansur şu ifadeler yer verdi: “Salgın ile mücadelede gelişmiş tüm ülkeler kültür-sanat sektörlerine özel destekler/paketler açıklarken, Türkiye’de açıklanmış böyle bir özel destek/paket bulunmamaktadır. Dolayısıyla zaten oldukça zor şartlarda sanatlarını icra eden ve yaşamlarını idame ettiren sanat atölyelerine özel bir destek verilmemesi durumunda bu atölyeler geri dönülmesi imkânsız zararlarla karşı karşıya geleceklerdir.”
 
SANAT ATÖLYELERİNE ÖZEL DESTEK VERİLMELİ
 
Güzelmansur’un Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şunlar:
Covid-19 salgınının yarattığı ekonomik tahribattan ciddi bir şekilde etkilenen sanat atölyelerine yönelik özel bir destek/paket çalışması var mıdır? Detayları nelerdir?
Bugüne kadar açıklanan tedbirler kapsamında sanat atölyelerinin göz ardı edilmesinin gerekçesi nedir?
Gelirleri tamamen kesilen, giderleri ise devam eden sanat atölyelerine 3 aylık kira, fatura gibi zorunlu ödemeleri için nakdi destek verilmesi noktasındaki talepler doğrultusunda yapılan bir çalışma var mıdır?
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar