Skip Navigation Links

Çaparali’ye ‘Fellah’ Tepkisi Büyüyor!!!

Çaparali’ye İstifa Baskısı!!!

 Çaparali’ye ‘Fellah’ Tepkisi Büyüyor!!!

Gündem   A+a-

 
Birkaç gündür sosyal medyadan yükselen tepkilere yanıtlar gecikmedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş, iddiaların hedefindeki isim Hatsu Genel Müdürü Mehmet Çaparali, CHP Hatay Milletvekilleri Avukat Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir sessizliklerini koruyor.
Genel Müdür Çaparali’nin söylediği iddia edilen ‘Fellah’ sözlerine CHP Hatay Milletvekillerinden Serkan Topal yüksek tonda tepki verirken, Mehmet Güzelmansur orta yollu daha ılımlı tepki vererek açıklama yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ne yapacağı merak konusu iken, Hatsu Genel Müdürü Mehmet Çaparali’nin açıklama yapmayacağı, konuyu doğrudan yargıya taşıyacağı edinilen bilgiler arasında yer aldı.
 
İddialara göre; Hatsu Genel Müdürü Mehmet Çaparali, bir yıl önce Hatsu Daire Başkanlarından Mehmet Ezer’i görevden alırken, “sen hainsin, benim dediklerimi yapmadın, seninle artık çalışmak istemiyorum, partine mi güveniyorsun, Fellahlar’a mı güveniyorsun, bakalım seni Fellahlar mı Koruyacak? Ben seni görevden alacam bakalım gelip seni kurtarsınlar! Şeklinde aşağılayıcı, ayrıştırıcı, kin ve nefret ifadesi şeklinde kullandığı iddia ediliyor.
Bu iddiayı Hatsu eski Daire Başkanlarından Mehmet Ezer, belgesiz ve kanıtsız bir şekilde çektiği bir video ile sosyal medyaya servis edince, sosyal medyada tepkiler zirve yaptı.
 
İddialara ilk sesini yükselten Arsuz Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Eşref Karayün ve Gözcüler Mahallesi Muhtarı Züher Ekenel olurken, kısa sürede toplumun her kesiminden sosyal medya paylaşımlarıyla kınamaların sayısı katlandı.
Pazar günü akşam saatlerinde ilk olarak CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal sosyal medya hesaplarından bir canlı yayınla, nefret söylemiyle Hatay’ın kardeşlik iklimine zarar verdiğini belirterek, Hatsu Genel Müdürü Mehmet Çaparaili’yi istifaya davet etti. Topal, Genel Müdür Çaparali’nin istifa etmemesi halinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın görevden alarak gereğini yapması gerektiğini söyledi.
 
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da yaptığı kısa açıklamada, “HATSU Genel Müdürü üzerinden yürütülen tartışmanın takipçisi olduğumu bilmenizi isterim. Her türlü ayrımcılığa karşıyım. Ayrımcılık yapan her kim olursa olsun karşısında olacağım. Gerçekler açığa çıkmalıdır.” Diyerek tepkisini daha ılımlı dile getirdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet