Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ramazanda Doğru Beslenmeye Dikkat!

Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta sağlıklı diyet, yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili konu

Ramazanda Doğru Beslenmeye Dikkat!

Sağlık   A+a-

 Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta sağlıklı diyet, yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili konular konuşuldu. Mega Medya Genel yayın yönetmeni Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu, Özel Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak yeterli ve dengeli beslenme ile güncel sağlık konuları hakkında önemli bilgiler verdi.
Özel Gelişim Hastanesi’nin deneyimli, genç, güler yüzlü doktorlarından Uzman Diyetisyen Eray Albayrak, korona virüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde sağlıklı beslenme ve karantina günlerinde evde kilo almamak adına önemli bilgileri Mega Fm dinleyicileriyle paylaşarak corona virüs tehdidine karşı bağışıklık sistemini destekleyecek önerilerde bulundu. İçinde bulunduğumuz ramazan ayı içinde doğru beslenme konusunda önerilerde bulunan Uzman Diyetisyen Eray Albayrak; ramazanda beslenme önerileri, kimler oruç tutmalı, oruç diyeti, yaza fit girme yöntemleri, sosyal medyada yaygın olan zayıflama diyetleri ve ilaçlarının insanlara etkileri gibi konularda değerli bilgiler paylaştı.
Ramazan’da altın öğünün sahur olduğuna dikkat çeken Uzm. Diyetisyen Eray Albayrak, “Birçok kişi, sahur öğününü atlayarak oruç tutmakta ve halsizlik, tansiyon düşmesi, konsantrasyon bozukluğu, hipoglisemi (şeker düşmesi) gibi bir takım sağlık sorunları ile savaşmaktadır. Ramazan ayı boyunca muhakkak sahura kalkılmalı ve süt, meyve ilave edilmiş, kahvaltılık ürünlerin tercih edildiği ve sizi susatacak aşırı yağlı, tuzlu besinlerden kaçınılan bir öğün tüketmelisiniz.” dedi.
Oruç tutarken, metabolizmanızın düzenli çalışması için gerekli yeterli su miktarı alımının önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, “Ramazan ayında tüketmeniz gereken ortalama su miktarı 2-2.5 litredir. Tercih ettiğiniz sıvıların çeşidi susamamanız için oldukça önemlidir. Açığı muhakkak sahur ve iftar arası geçen sürede karşılamalısınız. Çay, kahve gibi kafein barındıran içecekler vücuttan su atılımına sebep olduğu için tercih edilmemeli veya tüketimleri sınırlandırılmalıdır” dedi.
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan “Sağlıkta Gelişim” söyleşi programı, FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş