Skip Navigation Links

Madenli su sporları merkezi ile HADO

plan değişikliği HBB meclisinde onaylandı

Madenli su sporları merkezi ile HADO

Hatay   A+a-

Arsuz Madenli´deki balıkçı barınağının su sporları merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü yanaşma yeri olarak düzenleyen plan değişikliği HBB Meclisi tarafından da kabul edildi.
 
Arsuz Madenli Balıkçı Barınağı için hazırlanan Su Sporları Merkezi ve İskele (Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri) amaçlı plan değişikliği Arsuz Belediyesi´nden sonra Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da oybirliğiyle kabul edildi. Olağanüstü toplantının tartışmalı maddesini ise 2019 mali yılı faaliyet raporu oluşturdu. AKP grubunun bir fire ile red oyu verdiği 5. madde oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Lütfü Savaş başkanlığında olağanüstü toplandı. Koronavirüs salgını dolayısıyla belediye meclis çalışmalarının İçişleri Bakanlığının genelgesi ile 3 ay ertelenmesine karşın, meclis toplantısı izinle gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın onayına sunulacak 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin imar komisyonu tarafından incelenmesi amacıyla oturuma 10 dakika ara verildi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının teklifi, imar komisyonunda da geldiği haliyle kabul edildi, meclis tarafından da tüm grupların oybirliğiyle onaylandı.
 
Faaliyet raporu tartışması yaşandı
 
Gündemin 5. maddesi olan faaliyet raporunun görüşülmesinde ise AKP grubu tarafından ‘raporun yeterince incelenmediği´ yönünde itirazda bulunuldu. Görüşmelerin ardından faaliyet raporu 21 red, 42 kabul oyu ile oyçokluğuyla kabul edilmiş oldu.
 
Teleferik YİD modeliyle
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirilen ve 6 maddenin görüşüldüğü olağanüstü toplantıda 6. madde olarak görüşülen teleferik projesi ile ilgili teklif de oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre “Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya ilçesi Habibi Neccar Dağı arası teleferik İkmali Yapım İşi İçin Yap İşlet devret (YİD) modeli uygulama yetkisi” 29 yıla kadar encümene verildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet