Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ali Yıldırım Taraftarları Tahrik Etti

Spor toto 3.liginde mücadele eden İskenderun spor 1967 spor kulübü Başkanı Sedat Uysal Cumartesi günü İstanbul spor maçında çıkan olaylarla ilgili açı

Spor   A+a-

 
Spor toto 3.liginde mücadele eden İskenderun spor 1967 spor kulübü Başkanı Sedat Uysal Cumartesi günü İstanbul spor maçında çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Uysal yaptığı açıklamada , “24 Eylül Cumartesi günü İskenderun 5 Temmuz Stadyumunda müsabaka sonunda yaşanan hadiselerin kesinlikle kabul edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır. Ancak , İskenderun spor kamuoyunun , bazı detayları da bilmesi gerekmektedir.
 
İstanbulspor’un , geçen sezonun ikinci yarısında kulübümüzde de forma giyen İskenderunlu futbolcusu Ali Yıldırım , henüz profesyonel futbol hayatına adım atmadığı dönemlerde kulübümüz de amatör futbolcu iken , Bandırmaspor’a profesyonel transferi gündeme gelmiş ve kulübümüz adı geçen futbolcunun daha iyi yerlere gelmesine vesile olabilmek amacıyla, herhangi bir bedel talep etmeden, futbolcunun profesyonel transferine müsaade etmiş bununla da kalmayıp gerek noter masraflarını üstlenerek gerekse Bandırma yol bileti ve cebine harçlığını da koyarak uğurlamıştır. Aynı futbolcu, yaklaşık 4 sezon profesyonel liglerde futbol oynamış ve en son, 2010–2011 sezonunda 1461 Trabzonspor kulübünde forma şansı bulamaz iken, memleket çocuğuna sahip çıkma mantığıyla ligin ikinci yarısında yapılan anlaşma ile kiralık olarak kulübümüze transfer edilmiştir. Oynadığı süre içerisinde de kendisine verilen fırsatı iyi değerlendirmemiş, oynadığı futboldan çok davranış bozuklukları ile gündemde kalmıştır.
 
Her şeye rağmen, sezon sonu kulübün içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntı nedeniyle kendisine alacaklarının ilk fırsatta ödeneceği taahhüdü verilmiş ve 2-3 ay müsaade etmesi istenmiştir. Ancak kendisi, profesyonel liglere adım atmasına vesile olan kulübünü ve memleket sevgisini hiçe sayarak, kulübümüzü federasyonun ilgili kurumlarına şikayet etmiş, yeni sezon öncesi transfer yasağına girme tehlikesiyle karşı karşıya bırakarak, mahkeme masrafları, avukat masrafları ve faizlerle birlikte, kulübümüz, alacağının iki misli bedel ödemek zorunda kalmıştır. Kendisine hiçbir zaman alacaklarından vazgeçmesi yönünde bir teklif yapılmamış sadece biraz süre istenmiştir.
 
Bu olaylar, İskenderun spor kamuoyu içerisinde hoş karşılanmamış ve, içerisinde bulunduğumuz sezon forma giydiği İstanbulspor ile İskenderun’da yapılan müsabakada , her şeye rağmen ,sağduyulu taraftarlarımız,müsabaka boyunca bu futbolcuya protestosunu , “ memleket düşmanı “ şeklinde tezahüratlarla , terbiye sınırlarını zorlamadan yapmış , müsabaka boyunca kesinlikle küfür söz konusu olmamıştır. Ali Yıldırım, oyundan alındığı dakika itibarıyla, direk olarak soyunma odasına gidebilecek iken , özellikle yolunu da uzatarak , bilinçli bir şekilde ,tamamen tribündeki seyircileri tahrik etmek amacıyla , tribünlerin görebileceği ve duyabileceği şekilde , parmak işareti ve ağır sözlerle uzak taraftaki yedek kulübesine girmiştir.
 
Müsabakanın uzatma anlarının son dakikası içerisinde, rakip oyuncunun topa eli ile müdahale ederek sahip olması sonucu, savunma oyuncularımızın bir an için müsabaka hakeminden el ile oynama karşılığı müdahale beklemesiyle çıkan karambol de, rakip topu filelerle buluşturarak beraberliği sağlamıştır.Golün atılmasıyla birlikte ,rakip yedek kulübesinden diğer arkadaşları ile dışarı çıkan Ali Yıldırım , çirkin el, kol hareketleri ve ağza alınmayacak küfürlerle , edep yerini tutarak o ana kadar tribünlerde hiçbir taşkınlığa neden olmayan taraftarları tahrik etmiş ve galeyana gelen taraftarlar maalesef bu futbolcunun tahriki sonucu ağır küfürlerle karşılık vermiş , bazıları ise yerinden söktükleri koltukları saha içerisine fırlatmışlardır.
 
 
Yaşanan bu olaylar ne yönetim kurulumuzun ne de sağduyulu taraftarlarımızın tasvip edemeyeceği olaylardır. Tribünlerde esas olan , Fair-Play kuralları çerçevesinde sahada ter döken oyunculara destek vermek , aynı zamanda rakiplerimize de saygı duyulması gerektiğidir.
 
Çirkin tezahürat ve küfürlerin önüne geçilebilmesi için futbolcusundan antrenörüne, yönetici-sinden taraftarına herkesin üzerine düşen görevi ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Bu kapsamda , tribün liderliğine soyunan arkadaşlarımızın sorumlulukları daha çok önem arz etmektedir. İskenderunspor seyircisine yakışan , her ne olursa olsun , hiçbir tahrike kapılmadan , takımına müsabaka boyunca destek vermektir. Tabii ki, Ali Yıldırım isimli futbolcunun tribünleri aşırı tahrik etmesi ile, kendisine profesyonel futbolculuk yolunu açan kulübüne, federasyondan alacağımız muhtemel bir ceza ile ikinci kez zarar vermesi kabul edilebilir bir davranış değildir. Ancak aynı şekilde tribünlerde, koltukları yerlerinden söküp saha içerisine fırlatacak kadar kendini kontrol edemeyen insanların da davranışları kabul edilebilir değildir.
 
Özellikle de tribün liderliği yapıyorum diyen arkadaşlarımızın, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Futbol Şube Sorumlumuz Sn. Levent YILMAZ’ın da açıklamasında değindiği gibi, koltukları yerlerinden söküp saha içerisine atacak kadar kendini kontrol edemeyen insanları, çirkin söz ve tezahürat yapan insanları, sahaya her türlü yabancı madde fırlatmaya meyilli insanları ayıklayarak bu tribünlere sokmamak için maksimum gayret içerisinde olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde , tüm bu hareketler , son yasal düzenlemeler sonucu , yapana zarar vereceği gibi kulübümüze de zarar vermekten öteye gitmeyecektir.
 
Bu hadiselerden ders çıkarılarak , yönetim , teknik heyet , futbolcu ve sadece takımına destek vermeyi amaç edinen sağduyulu taraftar topluluğu bütünlüğünü bozmadan , iyi başladığımız bu sezonu başarıyla bitirmeye odaklanmalıyız.
 
İskenderunspor camiası, bu ve benzeri olayların üstesinden gelebilecek kadar büyük ve olgun bir camiadır. Hiçbir tahrike kapılmadan , sadece takımımıza destek vererek , örnek taraftar profili çizerek , bu renkleri layık olduğu yere birlikte taşıyalım.” Dedi
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar