Skip Navigation Links

İskenderun Yelken Kulübü'nden Büyük Başarı

İskenderun Yelken Kulübünü Temsil Edecek 9 Sporcu Türkiye Şampiyonasına Gidecek.

Spor   A+a-

 
İskenderun Yelken Kulübü’nden Büyük Başarı
 
İskenderun Yelken Kulübünü Temsil Edecek 9 Sporcu Türkiye Şampiyonasına Gidecek.
İskenderun’un ev sahipliği yaptığı, 22–25 Eylül tarihleri arasında yapılan Türkiye Yelken Federasyonu programı kapsamında 5. Bölge 2. Ayak yelken yarışları sona erdi.
25 Eylül Pazar günü sona eren ve büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmalar sonucu dereceye girerek Türkiye Şampiyonasına katılacak olan yarışmacılar belli oldu.
Optimist Genel, Optimist Kız, Optimist Junior, Laser 4.7, Laser Kız, Laser Junior, Laser radial genel ve Laser radial genç klasmanlarında yapılan yarışlarda dereceye giren yarışçılara ödüllerini İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Ümran Civelek, Türkiye Yelken Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Gençtürk, Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mine Demirağ, İskenderun Yelken Kulübü Başkanı ve Amatör Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Meriç Özkaya verdi.

Optimist Genel de Adana Yelken Kulübünden Berk Demirkıran birinci, İskenderun Yelken Kulübünden Samet Ataoğlu ikinci, Adana Yelken Kulübünden Alperen Dölek üçüncü olurken İskenderun Yelken Kulübünden Seren Gündüz dördüncü, Hüseyin Baran Demirol’da beşinci oldu. Optimist Bayan kategorisinde İskenderun Yelken Kulübünden Seren Gündüz birinci, Muratpaşa Belediye Spor Kulübünden Melis Dümen ikinci, Antalya Yelken Kulübünden Esra Gökmen üçüncü oldu. Optimist Junior Kategorisinde ise Adana Yelken Kulübünden berk Demirkıran birinci olurken İskenderun Yelken Kulübünden Samet Ataoğlu ikinci Caner Arancı üçüncü oldu. Laser 4.7 Genel klasmanda İskenderun Yelken Kulübünden Cemal Aracı birinci, Antalya Yelken Kulübünden Murat Dikmen ikinci, İskenderun Yelken Kulübünden Caner Aracı üçüncü oldu. Laser 4.7 Bayan kategorisinde Adana Yelken Kulübünden Beste Girman birinci olurken Antalya Yelken Kulübü adına yarışan Gülsüm Kapak ikinci, Cemre Öztekin üçüncü oldu. Laser 4.7 Junior kategorisinde İskenderun Yelken Kulübünden katılan Caner Aracı birinci, Adana Yelken Kılübünden Ali Osman Cox ikinci, İskenderun Yelken Kulübünden Selen Sevgi Altınsöz üçüncü oldu. Laser Radial Genel Klasmanında ise Mersin Yelken Kulübü adına yarışan Mert Yalçın Zenginer birinci olurken Adana Yelken Kulübü adına yarışan Ayhan Metin ikinci, Mehmet Türeli üçüncü oldu. Laser Radial Genç Klasmanında ise Mersin Yelken Kulübünden Mert Yalçın Zenginer birinci olurken, İskenderun Yelken Kulübünden Sergen Cihnioğlu ikinci, Mersin Yelken Kulübünden İbrahim Ak üçüncü olarak yarışı bitirdi.
Bu sonuçlara göre İskenderun Yelken Kulübü adına çeşitli kategorilerde yarışan 9 sporcu Türkiye Şampiyonasında İskenderun’u temsil edecek.

Belediye sporu önümüzdeki yıl daha çok destekleyecek
Başarı olan yelkencilere madalya ve kupalarının verildiği törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, önümüzdeki yıl sporun daha çok destekleneceğini söyledi.
Belediye Başkanı konuşmasında şunlara yer verdi: “Futbolu seviyoruz. Farkında olmadan çocuklar ve gençler ayaklarını raket gibi kullanmayı öğreniyor. Yere sağlam basmayı öğreniyorlar. Kimi daha ilerliyor profesyonel oluyor ama netice itibariyle profesyonel olmayanlar bile sağlam ayaklara sahip oluyor. Teniste de bir amaç vardır. Bütün sporlarda bir amaç var. Vücudu geliştirmek ve uzuvları daha güçlendirmek yada daha sağlam tutunabilmek için ama bunlar içinde yelken sporunun bence çok ayrı bir yeri var. Çünkü özgürlüğü ve kendine güven duygusu aşılıyor. Hayat da en önemli şey insanın kendine özgüvenidir. Yelken sporu güven duygusunu kazandırıyor. Denizle tek başına birebir mücadele. Hayat da zaten öyledir. Belediye sporu gelecek sene daha çok destekleyecektir. Bu organizasyonlar çocuklarımızı spora teşvik gönül işidir. Buna katkısı olanlara gönülden teşekkür ediyorum. Gelecek dönem size çok daha yakın olacağım.”
Belediye Başkanı en küçük sporcu Emre Şıralı’ya madalyasını takarken, bir de hediye verdi.
Sporcular ve konuklar, mutlu anlarını paylaşan Başkan’a tezahüratta bulundular.
Belediye Başkanı, yelken sporunu organize eden İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Meriç Özkaya’ya anı tabağı verirken, Başkan’ın eşi Dr. Ümran Civelek de sporculara madalya ve kupalarını verdi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet