Skip Navigation Links

Kalp Hastaları Dikkat!!! İlaçlarınızı Sakın Bırakmayın!

Doç. Dr. Mustafa Akçakoyun, en fazla risk altında olan bu hastalık grubunun, mümkün olduğunca evde kalmaları yönünde uyarıda bulundu.

Kalp Hastaları Dikkat!!! İlaçlarınızı Sakın Bırakmayın!

Sağlık   A+a-

 Son zamanlarda tüm dünyayı tehdit altına alan Corona virüsün en fazla kalp ve hipertansiyon hastalarını etkilediğini ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Akçakoyun, en fazla risk altında olan bu hastalık grubunun, mümkün olduğunca evde kalmaları yönünde uyarıda bulundu.
Corona virüsün, çok sayıda insanın zarar görmesine ve ölümüne neden olduğunu; olmaya da devam ettiğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Akçakoyun, “Corona virüs nedeniyle enfekte olan hastaların yoğun bakım ihtiyacı, kalp damar hastalığı olanlarda daha fazladır. Yine salgından en çok etkilenen ve ölüm oranı en yüksek seyreden grup, kalp damar hastalığı bulunan yaşlılardır. Herhangi bir hastalığı olmayan kişilerde ölüm oranı yüzde 1’dir. Hipertansiyonu olanlarda yüzde 6 ve kalp damar hastalığı olanlarda bu oran yüzde 10’dur. Bu nedenle kalp damar hastalığı olan yaşlıların sosyal izolasyonunu sağlamak önemlidir. Eğer yaşamını tehdit eden acil sorunları yoksa mümkün olduğunca kardiyoloji poliklinikleri de dâhil tüm hastane başvurularını asgari düzeye indirmek önemlidir” açıklamasında bulundu.

 

“Bu süreçte ilaçlarınızı almayı bırakmayın”

Kalp hastalarının ilaç tedavilerini kesmemeleri konusunda da uyarıda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Akçakoyun, “Kalp damar hastaları tarafından halen kullanılmakta olan ilaçlar ile ilgili ACE inhibitörü ve ARB grubu taşıyan ilaçlar hakkında yanlış bilgi akışı mevcuttur. Bu nedenle bilimsel kanıtı olmayan bilgilere itibar edilmemelidir. Mevcut ilaçların kesilmesi durumunda; kalp krizi, kalp yetmezliği ve inme riskiniz artacaktır. Dolayısıyla özellikle kan sulandırıcı, ritim ve tansiyon düzeltici ilaçlarınızı doktorunuz tarafında farklı bir şekilde tavsiye edilmediği sürece almaya devam edilmelidir. Evde bulunduğunuz sürece; yaşam alanlarınızı günde en az üç defa havalandırmalı, salgının neden olduğu endişe ve stresten uzak durulmalı, rahatlatıcı egzersiz ve aktiviteler yapılmalı, düzenli olarak kesintisiz ortalama yedi saat uyumayı ihmal edilmemeli, kaliteli ve sağlıklı beslenmeye, bol sıvı tüketmeye özen gösterilmelidir. Evden çıkmak zorunda kalındığında ise, mutlaka maske takılmalıdır. Son olarak sosyal mesafenizi korumak en önemli altın kuralımızdır” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet