Skip Navigation Links

Milletvekili Hüseyin Şanverdi Çiftçilerin Sesi Olmaya Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından karşılıksız bırakılmadığını belirtti.

Milletvekili Hüseyin Şanverdi Çiftçilerin Sesi Olmaya Devam Ediyor

Ekonomi   A+a-

TBMM Tarım Komisyonu Üyesi AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi 17-19 Nisan tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşanlara kolaylıklar sağlanması hususundaki taleplerinin Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından karşılıksız bırakılmadığını belirtti.
 
Milletvekili Şanverdi, “Hatay ilimizde hasadında yoğun bir insan gücüne ihtiyaç duyulan toplanmaması durumunda bozulma ihtimali olan soğan hasadının günü birlik yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra ilimizin belli bölgelerinde geniş bir üretim sahası bulunan çilek gibi nazik ürünlerin hasadı başlamış ve tarım işçilerince hasadının günü birlik yapılması; mevsim gereği meyve ağaçlarının seyreltilme işleminin, sebze fidelerinin dikiminin günü birlik yapılması gerekiyor. Pamuk ekim sürecinin günü birlik devam etmesi gerekiyor. Günlük olarak sağılan sütlerin toplanması, toplanan sütlerin zaman kaybedilmeden mandıralarda işlenmesi gerekiyor.
 
Kritik dönemden geçtiğimiz bu günlerde ülkemizde tarım üretimi daha büyük bir önem arz etmektedir. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde gerek ilimizde gerekse ülkemizde tarım üretiminin sekteye uğramaması, çiftçilerin ve hayvancılık sektörünün sıkıntı yaşamaması için gerekli kolaylık sağlanmalı” dedi ve bu düşüncelerini Tarım ve Orman Bakanlığına ile İçişleri Bakanlığına ilettiklerini dile getirdi. Şanverdi, Bu taleplerini karşılıksız bırakmayıp Tarım ve Hayvancılık sektöründeki üretimde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için bir dizi önlem alınacağını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tüm çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşanlar adına teşekkür ettiğini belirtti.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet