Skip Navigation Links

Cinayet siyasi değil, münferit bir olaydır

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese'nin katil zanlısı Murat Altun'un avukatı Cihan Önal,

Gündem   A+a-

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese’nin katil zanlısı Murat Altun'un avukatı Cihan Önal, '' Cinayet siyasi değil, münferit bir olaydır. Müvekkilim Hıristiyan değil Müslüman’dı ve psikolojik sorunlar yaşıyordu

Karaağaç beldesi Sahilyolu Sultanköy Mahallesi'ndeki yazlık evinde dün bıçaklanarak öldürülen Padovese'nin katil zanlısı olarak gözaltına alınan ve bugün sevk edildiği Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanan Murat Altun'un avukatı Cihan Önal, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Avukat Önal, müvekkilinin çeşitli ruhsal bozukluklar geçirdiğini, kullandığı ilaçların da ortada olduğunu belirterek, ''Kendisi, cinayetle ilgili her şeyi itiraf etmiştir'' dedi.

Müvekkilinin cinayeti tek başına işlediğini, hiç kimsenin etkisi ve yönlendirmesi altında kalmadığını, kimsenin de kendisine yardımcı olmadığını söylediğini anlatan Avukat Cihan Önal, şöyle devam etti.''Ancak, anlatıldığı gibi cinayet siyasi değil, münferit bir olaydır. Müvekkilim çeşitli ruhsal sorunlar yaşıyor. Cinayeti de bu ruh haliyle işlenmiştir. Bizim de gördüğümüz kadarıyla müvekkilim ruhsal bozukluklar geçiriyor. Müvekkilim, 3-4 yıldan beri Padovese'nin yanında çalışmaktadır. Dosyada gizlilik kararı olduğu için aslında daha fazla bilgi alamıyoruz. Dava süresince Adli Tıp Kurumuna ve çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurulacak, gerekli açıklamalar da dava aşamasında yapılacak.''
Müvekkilinin, cinayeti bıçakla işlediğini itiraf ettiğini vurgulayan Cihan, ''Cinayeti neden işlediği konusunda da net bir şey söylemiyor. Aslında çelişkili ifadeler de veriyor. Biraz önce de söylediğim gibi müvekkilim ruhsal sorunlar yaşıyor'' diye konuştu.

VAHİY GELDİ İDDİASI

Avukat Önal, bir gazetecinin, Murat Altun'un, ''Vahiy geldi öldürdüm'' şeklinde ifade verdiğinin hatırlatılması üzerine, ''Müvekkilimin psikolojisi bozuktu, sorunları vardı, tedavi görüyordu. İfadesinde vahiy geldiğini söylemiş ama psikolojik sorunları var, böyle bir ifade kullanmış'' diye konuştu.

Anne Sultan Altun acımız iki oldu

Murat Altun’un Annesi Sultan Altun oğlunun katoik Hıristiyan değil Müslüman olduğunu ancak Kuran’ı kerim okumayı bilmediğini belirterek” ben şoktayım oğlumun böyle bir şey yaptığına inanamıyorum konuşacak halde değilim bize bir şey söylemezdi.

Din değiştirdiği iddiaları yalandır kendisi Müslümandır ben bir anne olarak hem oğluma yanıyorum hemde çok sevdiğimiz episkoposumuza yanıyorum. Baba oğul gibiydiler ben çok üzülüyorum. Oğlumun episkopasdan başka arkadaşı yoktu çok yakındılar olay günü kendi arabasıyla oğlumu evden aldı birlikte yazlık eve gidip yemek yiyeceklerdi cinayet haberi geldi” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet