Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

takılması zorunlu ancak maske bulabilen yok

Maske satışı yasak, takılması zorunlu ancak maske bulabilen yok!

takılması zorunlu ancak maske bulabilen yok

Gündem   A+a-

Maske satışı yasak, takılması zorunlu ancak maske bulabilen yok!
Toplu taşıma, bankalarda, market, bakkal ve eczanelere maskesiz giriş yasak. Vatandaş maske bulamıyor, e-devlet’ten ücretsiz talep edilen ama ne zaman geleceği belli olmayan maskeler ise ortada yok. Ki kişi başına 5 tane maskenin 10 günde bir gönderileceği açıklandı. Tıbbi maske tek kullanımlıktır ve kullanım ömrü maksimum 4 saattir. 5 maske kime kaç gün yetecek!!
İçişleri Bakanlığı maske takmayı zorunlu kılıp maske teminine dair hiçbir açıklamada bulunmuyor. Evde kal diyorlar ama işe gitmek zorunda olanlar var. Toplu taşımada, alışveriş merkezlerinde, eczaneler, hastaneler ve zincir marketlerde maske tak diyorlar, maske bulunmuyor. Ne yapacağını şaşırdı insanlar.
Stokçular ve bazı fırsatçı eczaneler hala satışa devam ediyor. 0,3 kuruşluk maskeleri 5 TL’den satıyorlar. Vatandaştan sürekli şikayet geliyor. Bankalarda, marketlerde maskesi olmadığı için içeri giremeyenler başkasının maskesini isteyerek(!) içeri giriyor. Plansız yasakçı zihniyetin düşüncesizce aldığı kararlar halk sağlığını daha da tehdit eder hale getiriyor!
Ayrıca hükümet maske üreticilerinin stoğunda bulunan tüm ürünleri ve bundan sonra üreteceği tüm ürünlerin tamamını satın almaya karar verdi ve genelge yayınladı. Denetime tabi tutacağını da açıkladı. Dedikleri gibi piyasadaki tüm maskeleri yavaş yavaş alıyor ancak üreticiler 5 gün içerisinde ödeme yapma sözü almalarına rağmen 13 gündür kimseye ödeme yapmadığını, yapılacak gibi de görünmediğini söylüyor. Üretici firmalar hammadde tedariğini, işçi ödemesi nasıl yapacak düşünen yok!
Gün içinde mesaisi olanlar zaten işyerlerinde maskesiz faaliyet gösteriyor, Saray’ın istediği gibi ölüm pahasına ekonomik sistem durmuyor. İşi olmayıp temel ihtiyaçları için sokağa çıkanlara da, AKP hükümetinin ekonomik ve siyasi ikbal uğruna ilan edemediği sokağa çıkma yasağını ‘maskesiz sokağa çıkamazsın’ diyerek ve maske satışını yasaklayarak uygulamaya çalıştığını görüyoruz. Bilimsellik ve ortak akıldan uzak ne kadar karar varsa uyguluyorlar maşallah! Yasaklamak çözüm değildir, stokçuluk ve karaborsayı artırır, halk sağlığını daha da tehlikeye atar. Çözüm basit; Maske fiyatlarında tavan ve taban fiyat belirle, eczanelerden vatandaş gidip uygun fiyata alsın. Aksi halde hiçbir eczane, market, bakkal, banka cebinden maske alıp vatandaşa bedava dağıtmaz, dağıtmıyor da!
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş