Skip Navigation Links

Dört yıldır acil kaçış rampası yapılsın isteniyor!

Deniz Er Eğitim Alayı mevkiinde meydana gelen 6 kişinin hayatını kaybettiği 23 kişinin yaralandığı TIR Kazası ile ilgili olarak değerlendirme raporu

Dört yıldır acil kaçış rampası yapılsın isteniyor!Web
TV

Gündem   A+a-

 TMMOB İskenderun ilçe koordinasyon kurulu Deniz Er Eğitim Alayı mevkiinde meydana gelen 6 kişinin hayatını kaybettiği 23 kişinin yaralandığı TIR Kazası ile ilgili olarak değerlendirme raporu hazırladı.
Makina mühendisler Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Murat Durukan, 2016 yılında alınan kaçış rampalarının yapılması kararı, meydana gelecek kazaların ve can kayıplarının sorumlusu iletilen talepleri yerine getirmeyen ilgili ve yetkililer olduğunu savundu.
 
 
 
TMMOB İskenderun ilçe koordinasyon kurulu dönem sözcüsü, Makina Mühendisler Odası İskenderun temsilcilik Başkanı Murat Durukan, İlçede 2 Nisan 2020 tarihinde Antakya istikametinden İskenderun’a doğru Deniz Alayı mevkiinde gerçekleşen kaza hakkında TMMOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu olarak yaptıkları araştırma ve değerlendirme sonrasında bir açıklama yaptı.
 
 
 
Yaptıkları araştırmalar sonucunda HBB UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi)’nin 14.01.2016 tarihinde toplanarak İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünün taleplerini değerlendirdiğini belirten Durukan “Konuyla ilgili kararlar alındı. 1-Belen ilçesi istikametinden İskenderun şehir merkezine geçiş yapmak isteyen ya da Adana istikametine transit olarak geçiş yapmak isteyen şehirlerarası otobüsler, kamyon, TIR, çekici ve iş makinesi gibi araçların Belen ilçesi sınırları içerisinde İSSUME Otoban Kavşağından otobana giriş yapmaları.
 
2-İSSUME Otoban Kavşağı ile Deniz Alayı civarında bulunan Mertevler Otoban kavşağında bulunan işletmelerin şehirlerarası otobüsler, kamyon, TIR, çekici ve iş makinesi gibi araçların ise Mertevler Otoban Kavşağından otobana giriş yapmaları ve İskenderun’a gelmek isteyenlerin Akçay Otoban Kavşağından çıkış yapmaları.
 
3-Arsuz ilçesi istikametinden gelen şehirlerarası otobüsler, kamyon, TIR, çekici ve iş makinesi gibi araçların yine aynı şekilde Arsuz Otoban Bağlantı yolunu kullanarak Otobana girmeleri ve İskenderun’a gelmek isteyenlerin Akçay Otoban Kavşağından çıkış yapmalarının trafik akışı ve güvenliği açısından uyun bulunduğu belirtilerek bu yönde uygulama yapılmasına karar verilmiştir” şeklinde bilgi aktardı.
 
Durukan, ayrıca aynı kararda; Belen Gedik bölgesi ile İskenderun İlçesi arasında bulunan yol kesiminin uygun yerlerine freni boşalan araçlar için kaçış rampalarının yapılması ve E91 Karayolu üzerinde oluşan trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla otoban İskenderun Çevre yolunda bulunan Suçıkağı Mahalle yolunun otoban köprüsünün bulunduğu alana otoban bağlantısı yapılması için kavşak yapılması hususunda Karayolları 5. Bölge Müdürlüğüne tavsiyede bulunulmasına da karar verildiğini kaydetti.
 
 
 
EYLÜL AYINDA KARAYOLLARINA İKİNCİ YAZI
 
Murat Durukan, HBB 18.09.2019 tarihli yazı ile Karayolları 5. Bölge Müdürlüğüne bu kararları bildirdiğine de işaret ederek “Bölge Müdürlüğü 01.10.2019 tarihinde bu konuda arazi etüdü ve fizibilite çalışmalarına başlandığını mevcut yapılaşma, imar durumu ve topografik yapı göz önünde bulundurularak Karayolları Standartlarına uygun bir bölge bulunması halinde kaçış rampası projelendireceğini Hatay Büyükşehir Başkanlığı’na bildirdi. TMMOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu olarak bu taleplerin yerinde istendiğinin, alınan kararların ve taleplerin de doğru olduğunu düşünmekteyiz. Yerinde yaptığımız incelemelerde kaçış rampası için Mertevler bölgesinde bu rampayı yapmanın mümkün olduğu tespit edilmiştir” dedi.
 
 
 
Trafik kazalarında kusurun sürücüye atılma kolaycılığına yönelmeden yetkililerin görevlerinin getirdiği sorumluluğu alarak acilen bölgeye kaçış rampasının yapılması gerektiğini vurgulayan Durukan “Uyarı ve yönlendirme tabelalarının arttırılması ve o noktalara yönelik trafik kontrollerin de sürekliliğin sağlanmasıdır. Ayrıca yıllardır meydana gelen trafik kaza tutanakları ve bilirkişi raporları ve kaza yapan sürücülerin ifadeleri araştırılmalı, fren boşalmalarının sürücü tarafından hangi bölgede hissedildiği de bu çalışmalarda göz önüne alınmalıdır. Bölgede yapılacak herhangi bir kavşak ya da ışıklandırma çalışmasının Freni boşalmış ağır tonajlı aracın kaza yaptığı yerini değiştirmek dışında bir anlamı yoktur. Kazaların oluşumunu engellemeye hiçbir katkısı yoktur” diye konuştu.
 
 
 
Durukan, bu arada Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Belediyesi, ilçe Kaymakamlığı, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ve TMMOB başta olmak üzere ilgililerden çalışma grubu oluşturulması sürecin sağlıklı işleyişi açısından gerekli olduğunu ifade ederek “TMMOB olarak bizim de bu çalışma grubundan çıkacak kararların projelendirilmesine destek vereceğimizi özellikle belirtmek isteriz.
 
Geçmişte olan kazalarda olduğu gibi, 2 Nisanda yaşanılan kazanın ve bundan sonra da olacak kazaların ve can kayıplarının sorumlusu iletilen talepleri yerine getirmeyen ilgili ve yetkili olanlardır. Kısa sürede ve “Coronavirüsü” şartlarında kısıtlı incelemeler yapabilme imkanı altında yaptığımız bu değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
Dört yıldır acil kaçış rampası yapılsın isteniyor! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet