Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dayanışmanın olduğu yerde, iyilik hakim olur

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; Dayanışmanın olduğu yerde, iyilik hakim olur.

Dayanışmanın olduğu yerde, iyilik hakim olur

Belen   A+a-

  #Koronavirüs  salgını nedeniyle Belen ilçesinde kurulan semt pazarında, maddi durumu yetersiz vatandaşlarımızın ücretsiz olarak alabilecekleri Belen Belediyesi sebze, meyve tezgahı, sosyal sorumluluk proje kapsamında hizmete girdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi olarak kabul edilen covid-19 salgını ile mücadelenin kesintisiz bir şekilde çalışmalarına devam eden Belen Belediyesi, ilçe genelinde kurulacak semt pazarlarının tamamında, ücretsiz meyve sebze tezgahını bugün itibarıyla hayata geçirdi.
Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül;
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan ve İçişleri Bakanlığımızca, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın evlerinden dışarı çıkmalarının yasaklanmasının ardından, temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere, ilçelerimizde faaliyete geçen Belen Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda faaliyetlerimiz kesintisiz olarak devam ediyor. Fakat maddi durumu iyi olmayıp da bizlere ulaşmada çekinen vatandaşlarımız da ilçe genelinde kurulan semt pazarlarına giderek, temel ihtiyaçlarını belediyemiz tarafından kurulan pazar tezgahlarından sorgusuz sualsiz temin edebilirler.
Belen Belediyesi olarak kısıtlı imkanlarımıza rağmen, tarihte olduğu gibi bugün de, bu zor günleri hep birlikte Rabbimin de desteğiyle aşacağız. Bunun için ilçemizde yardıma ihtiyaç duyan kim varsa bizler Belen Belediyesi olarak her zaman yanındayız.
Peygamberimiz (s.a.v) efendimizin de dediği gibi; "Yanı başındaki komşusu açken tok olarak geceleyen kişi mü'min değildir." Diyerek aslında bizlere çok şey anlatmış. Bu hadis aslında bu günlerde din dil ırk gözetmeksizin insan odaklı çalışmalara önem vermemiz gerektiğinin bir işareti. Rabbim bu zor günlerde maddi durumu yetersiz vatandaşlarımıza yardım etsin. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın olduğu yerde iyilik hakim olur." İfadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar