Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ürolog Dr. Yavuz Mega Radyo’da Konuştu

Op. Dr. Abdulmecit Yavuz üroloji hastalıkları ve genel sağlık konuları ile ilgili önemli bilgileri paylaştı.

Ürolog Dr. Yavuz Mega Radyo’da Konuştu

Sağlık   A+a-

Ürolog Dr. Yavuz Mega Radyo’da Konuştu
Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta üroloji ile ilgili konular konuşuldu. Mega Medya Grubu Genel yayın yönetmeni, deneyimli gazeteci, radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Abdulmecit Yavuz üroloji hastalıkları ve genel sağlık konuları ile ilgili önemli bilgileri paylaştı.
Özel Gelişim Hastanesinin başarılı ve deneyimli hekimlerinden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Abdulmecit Yavuz, ürolojik hastalıklar, cinsel fonksiyon bozuklukları, nedenleri ve tedavi yöntemleri, diyabetin cinsel fonksiyon bozukluğuyla ilgisi, erkeklerde kısırlık belirtileri ve tedavisi, varikosel ameliyatları, iktidarsızlık, idrar kaçırma gibi konular hakkında bilgileri Mega Fm dinleyicileriyle paylaştı.
Gelişen teknolojiyle birlikte prostat hastalıklarının tanı ve tedavisinde ilerleme sağlandığını belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Abdulmecit Yavuz; “Cinsellik, üreme fonksiyonunun ötesinde, yaşam kalitesini etkileyen önemli bir unsurdur. Bu nedenle cinsellik ile ilgili yaşanan sorunlar ilişkileri ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Cinsellikteki sorunlar psikolojik, fizyolojik veya her ikisinden de kaynaklanabilir. Hastalarımızın bu gibi hastalıkların çok yaygın olduğunu bilmesi ve sorunları gidermek için çekinmeden bir uzmana danışmaları gerekir. Üreme konusundaki her türlü sorunda mutlaka bir doktora başvurulmalı” dedi.
Düzenli ve korunmasız en az bir yıl süreli cinsel ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamama durumunun kısırlık olarak tanımlandığını söyleyen Op. Dr. Abdulmecit Yavuz; “Çocuk sahibi olamayan çiftlerde yaygın inanış olarak problemin kadında olduğu söylense de yapılan araştırmalar kısırlık probleminden 1/3 oranda kadınların, 1/3 oranda erkeklerin ve 1/3 oranda her iki cinsin de sorumlu olduğunu ortaya koyuyor. Kısırlık problemi yaşayan çiftlerde her iki partner tedavi kapsamında değerlendirilmeli, kişiler fiziksel ve psikolojik tedavi ile desteklenmeli dedi.
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan “Sağlıkta Gelişim” söyleşi programı, FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar