Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sizi 'Ağız ve Diş Sağlığınızı' Önemsiyoruz...

Hatay Dişhekimleri Odası bir açıklama yaparak, sadece ACİL Ağız Diş Sağlığı hizmetleri sunmaya devam edeceklerini duyurdu.

Sizi 'Ağız ve Diş Sağlığınızı' Önemsiyoruz...

Sağlık   A+a-

Dişhekimleri Odasından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 Hepinizin bildiği gibi,Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip Corana virüsün neden olduğu ve tüm Dünyayı etkiliyen bir salgınla karşı karşıyayız.
Dünya Sağlık Örgütünün 11 Mart 2020 tarihine tüm Dünyada Pandemi olarak ilan ettiğinden bugüne Ülkemizde vaka sayısı Onbinleri, Ölüm sayılarıda yüzleri geçtiğini üzülerek ve endişeyle izliyoruz.
Her zaman olduğu gibi , bir Sağlık Meslek Odası olarak sorumluluğumuz gereği ; bu kötü tablonun biran önce değişmesi ve Halkımızın tekrar normal Sağlıklı günlere dönmesi için mücadele etmeyi ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Biz Dişhekimleri olarak bu süreç içerisinde, Vücut sağlığının ayrılmaz bir parçası olan“Ağız ve Diş Sağlığınızı” çok kıymetli buluyor ve çok önemsiyoruz.
Covid 19 dan korunmak için hijyenin çok önemli olduğunu biliyoruz. Peki ya ağız hijyeni?
Ağız hijyenimiz genel hijyen kadar önem taşımaktadır.
# Diş fırçası ve arayüz fırçası yada diş ipi
düzenli kullanılmalı
# Dil yüzeyi fırçalanarak temizlenmeli
# Ağız iyice çalkalanmalı
# Dışarda kaldığınız durumlarda Gargara olarak 1) %1 hidrojen peroksit 2) % 0,2 povidon Iyot gargara kullanılabilir.(hamileler ve tiroid hastaları kullanmamalı)
Her iki gargarada iki haftadan uzun kullanılmamalıdır.
# Gün boyunca su içerek ağız mukozasının kuruması dolayısıyla mukoza bütünlüğünün bozulması önlenmelidir.
Bu bilgiler ışığında ağız sağlığımızı korumak ve vücudumuza ağızdan yayılan enflemasyonu önlemek ve direncimizi kuvvetlendirmek zorundayız.
CORONA VİRÜS SALGINI BİR SAĞLIK TEHDİTi OLMAKTAN ÇIKINCAYA KADAR…
Sizlere, sadece ACİL Ağız Diş Sağlığı hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Hatay genelinde çoğu Muayenehane ve Polıklınıklerimiz kapalı olduğundan acil durumlarda lütfen randevulu alıp tedaviye gidiniz.Ayrıca İlimizdeki tüm ADSM de Dişhekimlerimiz Nöbet tutarak Sadece ACİL tedavileriniz yapmaya devam edeceklerdir…
Biz sağlık çalışanlarının almış olduğu bu ciddi önlemlere karşı, siz değerli vatandaşlarımızın da yetkililerin uyarılarına uymanızı önemle rica ediyor, iletişimi, dayanışmayı hiç aksatmadan sürdürerek hep birlikte bu kötü günlerin üstesinden geleceğimize inaniyor, sağlıklı ve huzur dolu günler diliyoruz.
 
Yaşanan Covid19 pandemisinde evde kalmanız sağlığınız için son derece önemlidir.
“. “EVDE KAL”
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar