Skip Navigation Links

Türkiye'de 3 Bin Çinli Çalışıyor

BUNLAR ÇİN YENİ YILI TATİLİNDE ÇİN’E GİDİP GELDİ Mİ?

Türkiye'de 3 Bin Çinli Çalışıyor

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Türkiye’de çalışan 3 bine yakın Çinlinin, Çin Yeni Yıl tatili için ülkelerine gitmelerine izin verilip verilmediğini ve dönüşlerinde alınan önlemleri verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
 
CHP’li Güzelmansur önergesinde “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın en son yayınladığı 2018 Yabancıların Çalışma İzinleri İstatistiklerine göre ülkemizde çalışan 115.837 yabancı çalışandan 2.992’nin uyruğu Çin’dir” dedi.
 
Ülkemizde Covid-19 salgını vakalarının arttığını ve ölümlerin yaşanmaya başladığını hatırlatan Güzelmansur süreçle ilgili şeffaflığın devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Ülkemizdeki üç bine yakın Çinli çalışanın 25 Ocak-18 Şubat tarihleri arasında, Çin yeni yılını kutlamak üzere ülkelerine gidip gitmedikleri ve dönüşte hangi önlemlerin alındığı kamuoyuna açıklanmalıdır.”
 
ÜLKEMİZDEKİ İLK COVİD-19 ÖLÜM VAKASI DA ÇİNLİ ÇALIŞANDAN
 
Türkiye’de Covid-19 nedeniyle 17 Mart’ta kaybettiğimiz vatandaşımız için virüsü Çin temaslı bir çalışanından kaptığı açıklamasını hatırlatan CHP’li Güzelmansur önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Bu temas Çin yeni yıl tatili dolayısıyla oluşan bir temas mıdır?” diye sordu. Güzelmansur’un önergesinde yer alan diğer sorular şunlar:
 
1. Ülkemizdeki üç bine yakın Çinli çalışandan kaçı 2020 Çin Yeni Yılı tatili için ülkelerine gitmişlerdir? Kaçı geri dönmüştür?
 
2. 2020 Çin Yeni Yılı tatili için ülkelerine giden Çinli çalışanlara ülkemize dönüşlerinde hangi tedbirler uygulanmıştır? Kaçına Covid-19 testi yapılmıştır? Kaçı karantinaya alınmıştır?
 
3. Şu ana kadar ülkemizde tespit edilen Covid-19 vakalarından kaçı bu kişilerle temaslıdır?
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet