Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Korona Virüse Karşı Alınan Önlem ve Tedbirler Devam Edecek

Korona Virüse Karşı Alınan Önlem ve Tedbirler Etkin Bir Şekilde Devam Edecek

Korona Virüse Karşı Alınan Önlem ve Tedbirler  Devam Edecek

İskenderun   A+a-

 İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “koronavirüse karşı alınan önlem ve tedbirler etkin bir şekilde devam edecek” dedi.
İskenderun Belediyesinde koronavirüse karşı acil eylem planı toplantısında alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı.
Toplantıda alınan kararlar şöyle:
“16.03.2020 tarihinde Belediyemiz encümen salonunda Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı başkanlığında yapılan Covid 19 Acil Eylem Planı komisyon toplantısında aşağıdaki yazılı olan kararlar alınmıştır.
1. Salgınla mücadele komisyonu oluşturuldu. Bu komisyonda, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Kontrol Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü yer aldı. Komisyon başkanlığını Belediye Başkanımız Sn. Fatih Tosyalı yürütmektedir.
2. Komisyonda Corona virüsü ile mücadele planı oluşturuldu. Bu kararlar çerçevesinde Corona virüsle mücadele için Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Corona virüs mobil ekipleri oluşturuldu.
3. Tüm belediye personeli pandemi hakkında ve pandemi korunma hakkında bilgilendirildi.
4. Corona virüs mobil ekiplerinin hangi gün, nerede, ne kadar süre ile dezenfekte yapacağı hususu “iş akış programı“ çerçevesi içerisinde kararlaştırıldı.
5. Dezenfeksiyon programında öncelikle ibadethanelerimiz, belediyemize bağlı tesisler, belediyemize bağlı spor kompleksleri, çocuk park ve bahçeleri, kültür evleri, kültür sarayı, ihtiyaç duyulan Kamu alanlarının dezenfeksiyonu yapılacaktır. Bununla ilgili program sosyal medyamızda duyurulacaktır. Vatandaşlarımız buradan takip edebilecektir. Ayrıca ihtiyaç halinde toplu taşıma araçlarıda dezenfekte edilecektir.
6. Belediyede çalışan personellerimiz ve gelen vatandaşlarımız için çeşitli yerlere sabit dezenfektanlar yerleştirildi.
7. Vatandaşlarımızın belediye binasındaki işlemlerini belediye binasına gelmeden halledebilmeleri için belediyemizin web sitesinde e-belediye hizmetimizden online yapabileceklerinin hatırlatılması ve duyuruları planlandı. Ayrıca 444 19 39 nolu numarayı arayarak istek dilek ve şikayetlerini bildirebileceklerinin duyurulması planlandı.
8. Gerekli dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri yapılırken görsellerin Kamuoyu ile paylaşılması ve sosyal medyadan yayınlanması kararlaştırıldı.
9. İlerleyen günlerde havaların daha da ısınması ile sinek ve haşerelere karşı ilaçlama hizmeti sunmak için ek ekipler kurulması planlandı.
10. Zabıta müdürlüğünün umuma açık yerlerin denetlenmesi (gıda ve hijyen açısından) uyarıların yapılması kararlaştırıldı.
11. Temizlik hizmetleri müdürlüğünün eldiven, maske, tulum, motorlu ilaçlama ve dezenfeksiyon makinasının sayısının artırılması hususunda gerekli alım işlemlerinin yapılması kararlaştırıldı.
12. İçişleri Bakanlığının 16.03.2020 tarihli genelgesi kapsamında; Belediyemize ait sosyal, spor tesisleri, düğün salonları, belediye nikah salonu; düğün, sünnet, nikah töreni, mevlüt v.b. çok kişi katılımlı tören ve toplantılar için kiralanmayacaktır. (Gelin, Damat ve şahitlerin katılımı ile nikahlarımız devam edecektir.) Bu konu ile ilgili İçişleri Bakanlığımızın 2. Talimatına kadar alınan karar eksiksiz, istisnasız uygulanacaktır.
13. Yine İçişleri Bakanlığımızın konu genelgesi gereği; belediyemiz yönetimindeki tüm taziye evlerinde 16.03.2020 tarih saat 00:00’dan sonra, her türlü konuda toplantı için İçişleri Bakanlığımızın ikinci bir talimatına kadar hizmet verilemeyecektir.
14. İskenderun Belediyesi olarak bu süreçte kapalı olan bahse konu tesislerimizin bakım, onarım, temizlik ve dezenfektasyon işlemlerini titizlikle sürdürüyor olacağız.
 
 
 
 
15. Yayınlanan genelgeye dayanarak belirtilen personellerin izne ayrılması kararlaştırıldı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş