Skip Navigation Links

Bakan Koca Açıkladı : Vaka Sayısı 5'e Ulaştı!

Bakan Koca '(Korona Virüs) Aynı aile içinde üç yeni tanı daha konuldu böylece vaka sayısı 5'e ulaştı' dedi.

Bakan Koca Açıkladı : Vaka Sayısı 5'e Ulaştı!

Sağlık   A+a-

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca "(Korona Virüs) Aynı aile içinde üç yeni tanı daha konuldu böylece vaka sayısı 5'e ulaştı" dedi.
 
"CORONAVİRÜS VAKA SAYISI 5'E ÇIKTI"
 
Bu arada insan trafiğiyle bağlantı halinde olduğumuz Avrupa'da giderek hızla artan salgını görüyoruz. Daha önce 5 ülkeye uçuş yasağı konduğunu biliyorsunuz. İran, İtalya, Güney Kore, Irak ve Çin şeklindeydi. 9 tane ülkeye daha bu yasak dün yapılan Cumhurbaşkanlığındaki toplantıda karar verilen hangi ülkede olması gerektiğini bugün şekillendiği bir yasağı özellikle buradan söylemek istiyorum. Dünyadaki ve Avrupa'daki seyri görerek dinamik bir yapıyla alabileceğimiz kararları sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle gündeme taşımış olurzu. Ayrıca dünya bizim aldığımız tedbirleri çok çok bekleyerek alıyor. Fransa, Almanya vaka sayıları artınca okulları tatil etti. Biz virüsün önünü kesecek tedbirler aldık. Kıtadan kıtaya kontrolü ele alan virüsün önünü keseceğimize inanıyoruz. Size bu saatte aynı temas çevresi, aynı aile içinde üç yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek zorundayım. Üzüntümüzü azaltan bir realite var. Tanımlı çevre içinde olduğunu söylemek istiyorum. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı.
 
Sağlığımız için bazı özgürlüklerimizden vaz geçeceğiz. Kalabalık ortamlara karışmayacağız. ABD 54 ülkeye seyahat kısıtlaması koyarken Türkiye konusunda kaygı taşımadığını gösterdi. Türkiye risk listesinde yok. Bu süreçte eskisi kadar konuksever olmayabiliriz. Kapımız bu dönemde dünyadan her gelene açık değil. 82 milyon vatandaşımızı 90 gün bu küresel salgından uzak tuttuk. Mücadelemizin ikinci aşamasındayız. Virüsün yayılmasını engellemek ilk üstesinden geleceğimiz şeydir. Hastaların tedavisi ikinci önceliğimiz.
 
Yaz günlerine ilişkin 4-5 haftanın son derece önemli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu durumda tablonun muhtemelen değişeceğine inanıyorum. Mevcut bilgiler bu enfeksiyonun yaygın temasla kış aylarında daha da yayıldığını gösteriyor. Tedbir alıp yayılmayı önlersek hayat normale döner. Sonuç alana kadar tedbiri elden bırakmayacağız. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Vatandaşlarımızın koruma tedbirlerine hassasiyetle uymasını rica ediyorum. Tüm tedbirlerimizi alarak güvenle yolumuza devam edeceğiz.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet