Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Toz Taşınımı Uyarısı!

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Toz Taşınımı Uyarısı!

Gündem   A+a-

 Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güneydoğu kesimlerinde görülecek toz taşınımı hadisesinin, bugün akşam saatleri ile yarın (Cuma) sabah saatleri arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinin batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa) ile Doğu Akdeniz’de (Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş) etkili olması beklendiğinden hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
BAŞLANGIÇ 12.03.2020 20:00 BİTİŞ 13.03.2020 09:00
 
Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
 
Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Hatay ve Osmaniye çevrelerinde, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’de doğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat, Hatay’ın batı ilçeleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinin doğusunda yer yer 100 km/saat) bekleniyor.
Cuma günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
BAŞLANGIÇ 13.03.2020 00:00 BİTİŞ 13.03.2020 23:00
 
DOĞU AKDENİZ’DE FIRTINA BEKLENİYOR
 
Doğu Akdeniz’de rüzgarın bu gece (Perşembe) saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar