Skip Navigation Links

Hatay 4. İnşaat Yapı ve Dekorasyon Fuarı Açıldı  

Hatay’da 4. İnşaat Yapı ve Dekorasyon Fuarı Rahmi Doğan, Lütfü Savaş ve Hataylı iş insanlarının katılımıyla açıldı

Hatay 4. İnşaat Yapı ve Dekorasyon Fuarı Açıldı  Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’da 4. İnşaat Yapı ve Dekorasyon Fuarı 11 Mart Çarşamba günü Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hataylı iş insanlarının katılımıyla açıldı
Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Belediyesi, Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası ile diğer ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle açılan fuara onlarca firma katılım gösterdi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Geçen günlerde sıkıntılı bir süreçten geçildiğini hatırlatan Doğan, "Şehitlerimiz, yaralılarımız oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. İdlib'deki mesele Türkiye'nin kendi başına açmış olduğu bir husus değil. Dünyada meydana gelen çeşitli olaylar neticesinde hemen sınırlarımız dibinde böyle bir olayla karşı karşıya geldik. 8 buçuk 9 yıldır Suriye'deki bu kargaşadan en çok etkilenen ülke Türkiye, burada en çok etkilenen il de Hatay. Öncelikle Hataylılara göstermiş oldukları bu kadirşinaslıktan dolayı da şükranlarımı ifade etmek istiyorum" ifadelerinde yer verdi.
“2019 DÜNYADA KRİZ YILIYDI AMA HATAY BUNDAN BAŞARIYLA ÇIKMIŞTIR”
Hatay’a baktığımızda 2019 rakamları Hatay ekonomisinin aslında hiç de küçümsenemeyecek bir performans gösterdiğini ifade etmek gerekir. 2019 yılı ihracatına baktığımızda, 2 milyar 850 milyon Dolarlık bir rakama ulaşmışız. Tabii bunun içerisinde farklı sektörler var, yaş sebzeden tutun da mobilyaya, ayakkabıya kadar, yapmış olduğumuz çelik, filtre... Bunları koyduğumuzda 2018 rakamlarına yakın rakamlarda hatta biraz daha onun üzerinde bir ihracat gerçekleştirmişiz. 2019, dünyada kriz yılıydı ama Hatay bundan başarıyla çıkmıştır diye ifade edebilirim." dedi.
Vali Doğan, Hatay'ın tarımda, ticarette, sanayi, altyapı ve diğer sektörlerde de çalışıp ürettiğini ve ürettiklerini dünyanın dört bir tarafına ihraç ettiğini belirtti.
Fuarın açılış konuşmasında Hatay’ın en merkezi yerinde bulunan Vakıf İş Hanı’nın gelecekte yeşil alan olması gerektiğini göreve geldiği günden bugüne ifade ettiğini belirten Doğan, “O binayı yıkıp yerine yeni bir bina yaparsak bu bina bu şehre en az 50 yıl yıkma hakkı tanımaz. Bütün sektörler bir araya gelip buradaki bu sorunu birlikte çözmek durumundayız. Belediyeyle anlaşırsak buranın bir meydan olması hususunda bir çalışma yapabiliriz. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşürüz, konuşuruz.  Burası vakıf malıdır, özel mülkiyete tabiidir. Bu yerin bedelini takasla uzmanların belirlemiş olduğu rakamlar çerçevesinde uygun bir yer teklif edilirse ben bu işi çözebileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
Başkan Savaş, organizasyonun 4. kez gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında, “Bu coğrafyada kendi ‘en’lerimizi ön plana çıkartarak hayatta kalmaya çalışacağız. Çocuklarımıza ve torunlarımıza çok güzel bir ülke ve çok güzel bir şehir bırakma çabası içerisinde olacağız. Hatay’da 2017 yılında iki büyük hamla yaptık. Birincisi gastronomi şehri ilan edildik. İkincisi ise EXPO’yu şehrimize kazandırdık. Şu anda hem İskenderun hem de Antakya’da hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu ikisi şehrimiz için oldukça önemli. Biz bu gibi organizasyonları gerçekleştirebileceğimiz bir fuar alanını da şehrimize kazandırmak için çalışma gerçekleştiriyoruz. EXPO alanlarımızı yalnızca 6 aylık değil bu süre sonrasında da hem turizm, hem ticaret hem de eğitim amaçlı kullanabileceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Hatay’da istihdama katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Savaş, “Mobilyacılar Sitesi için çok güzel bir yer yapıldı. Bize ne görev düştüyse altyapısından yollarına kadar her konuda üzerimize düşeni yaptık. Şimdi de kurulacak Kunduracılar Sitesi’ne destek sağlayacağız. Çünkü Hatay’ın geleceğe umutla bakması lazım” dedi.
Başkan Savaş konuşmasının devamında,“ Hatay’ımıza kazandırmak için çabaladığımız diğer bir konuda Mehmet Şah Vakıf İşhanı. Vakıf İşhanı ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz oraya Hatay Büyükşehir Meclisi olarak güzel bir yeşil alan yapalım istedik. Vakıfta mağdur olmasın diye becayiş yoluyla yapıp Antakya merkezinde de çok güzel bir meydan elde edelim istedik. Vakıf Bölge Müdürlüğü bu kararı Anıtlar Kurulu’na sundu Anıtlar Kurulu ise burada eskiden Mevlevihane binalarının bulunduğunu ve buranın geçmişinde meydan olmadığı için, eski yapının korunması yönünde bir karar verdi. Biz de Ankara’ya Yüksek Anıtlar Kuruluna bu konuda başvuru yaptık ve itiraz dilekçesi verdik. Oradan gelen cevap vakıfların bu konuda haklı olduğunu söylüyor. Yani şu an orasının yeşil alan olma şansı maalesef görünmüyor. Ama vakıflar burası yeşil olan olsun derse biz becayişe açığız. Biz bu becayişi konuşurken vakıflar lehine Anıtlar Kurulu’ndan bir karar çıktı ve Ankara’dan da o karar doğrultusunda yazı geldi. Bu nedenle belediyemizin becayiş yapma konusunda şu anda şansı yok gibi görünüyor” şeklinde konuştu.
 

 ALAKUŞ: “HATAY’DA SAVAŞ YOK FUAR VAR”

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş yaptığı konuşmada, “Bu fuar genel olarak üretici, tedarikçi, tüketici firmaların bir araya gelmek suretiyle iş görüşmeleri yapmaları ve piyasayı canlandırmak hususunda faydalı olmayı amaçlamaktadır. Hatay ulusal ve uluslararası basında maalesef savaş şehri olarak anılıyor, İnşaat ve akabinde kitap fuarının ilimize değer katacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Hatay’ın bir savaş şehri olmadığını, ulusal ve uluslararası basında Hatay’ın fuarlar şehri olarak anılması gerektiğini vurgulayan Alakuş, organizasyona destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileterek, “Hatay’da savaş yok fuar var” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuar alanındaki stantları gezerek Hatay’ın iş insanları ile istişarelerde bulundu.
Çok sayıda firmanın ve üreticinin katıldığı fuar alanında, inşaat malzemeleri, dekorasyon ve peyzaj ürünleri, bahçe dekorları sergilenecek. Birçok firmanın katılım gösterdiği fuar alanı, 15 Mart’a kadar ziyarete açık olacak. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hatay 4. İnşaat Yapı ve Dekorasyon Fuarı Açıldı   videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet