Skip Navigation Links

Corona virüs Türkiye'de!

Coronavirus son durum 11 Mart Çarşamba günü Türkiye’de kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor.

Corona virüs Türkiye'de!

Gündem   A+a-

 Coronavirus son durum 11 Mart Çarşamba günü Türkiye’de kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor. Geçtiğimiz gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Türkiye’de bir hastada Coronavirus tespit edildi. Peki, Corona virüs belirtileri nelerdir? 11 Ocak Coronavirüs haritası ve korunma yolları…
 
 
CORONAVIRUS TÜRKİYE’YE GELDİ!
 
 
Türkiye’nin tüm komşularında görülen Coronavirus vakasının Türkiye’ye gelip gelmediği merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bugün akşam saatlerinde Coronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını bildirdi.
 
 
CORONAVIRUS HANGİ İLDE?
 
 
Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler bu anlamda gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. Hasta mahremiyetinin korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Bu ülkemizde görülen ilk vakadır. Verilere göre tanı erken konulmuştur. Virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır.
 
 
Bakan Koca, Coronavirüs tanısının konulduğu hastanın hangi ilden olduğunun sorulması üzerine şunları kaydetti:
 
 
Şeffaf bir şekilde bugüne kadar bu süreci götürmeye çalıştım. Yarın sabah da açıklayabilirdim, akşam da açıklayabilirdim. Gecenin bu saatinde açıklamanın bir sebebi vardı, şeffaf davranma çerçevesinde bunu açıklama gereği hissettik. Özellikle altını çizerek ifade ettiğim bir cümle oldu, hasta mahremiyeti. Bu dönemde bir ili, bir bölgeyi, bir hastaneyi bu anlamda gündemde tutmanın doğru olmadığına inanıyorum.
 
 
Coronavirusu son durum 11 Mart 2020 günü raporuna göre dünya üzerinde virüs tespit edilen vaka sayısı 119 bin 108 olarak kaydedildi. Dünya üzerinde ölü sayısı ise 4 bin 284 olarak kaydedildi. İşte, Coronavirus son durum haritası:
 
CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ
 
Yüksek ateş
Sık sık kuru öksürük
Vücut ağrıları
Solunum zorluğu
Boğaz ağrısı
Nadiren ishal
 
kaynak: cnn türk
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet