Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye’de ilk kez Arsuz’da yapılacak

Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Türkiye genelinde ilk kez ‘1.Gastroarsuz Liseler arası ve bölgesel yemek yarışması’ düzenleniyor.

Türkiye’de ilk kez Arsuz’da yapılacak

Arsuz   A+a-

Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Türkiye genelinde ilk kez ‘1.Gastroarsuz Liseler arası ve bölgesel yemek yarışması’ düzenleniyor.
Okul Müdürü Yusuf Kurtar ve Yiyecek-İçecek hizmetleri bölümü öğrencileriyle birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Okul Aile Birliği Başkanı Ali Çapa, yarışmanın son başvuru tarihinin 20 Mart olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
‘’10-12 Nisan 2020 tarihlerinde yapacağımız yarışmaya katılmak için çok büyük bir ilgi var. 10 Nisan’daki 1.etapda Liselerarası en iyi ekip, en iyi ana yemek, en iyi tatlı tabağı ve en iyi şerbet yarışmaları yapılacaktır. 11 Nisan’daki 2.etapda Yöresel ana yemek, içli köfte ve künefe yarışmaları düzenlenecektir. Yarışmada dereceye gireceklere ödül ve plaket verilecektir. Türkiye’de bulunan tüm liselere açık yarışmamızın amacı A-Mutfak sanatları alanında eğitim gören gençlerin çalışmalarını desteklemek, geliştirmek ve değerlendirmek. B-Türk Mutfağı yemeklerinin zenginliğini vurgulayarak günümüzün talepleri ve yaşam koşulları doğrultusunda geliştirilmesine katkı sağlamak. C-Mutfağı sevdirmek, aynı alanda eğitim veren ulusal eğitim kurumlarının arasında iletişim sağlamak.’’
Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Tekirdağ’dan Hakkari’ye kadar tüm okullara yarışma hakkında bilgi verildiğini, katılmak isteyen pek çok okulun olduğunu belirten Ali Çapa, böyle bir yarışmanın Türkiye’de ilk kez yapılacağını tekrarladı. Çapa, okul öğrencilerinin farklı zamanlarda farklı illerde yapılan 3 ayrı yemek yarışmasında ilk 3 dereceye girmeyi başardığını da ifade etti.
İGC Başkanı Veysel Cıncık, okul yöneticilerini de, aile birliği başkanını da öğrencileri de hem yarışma hem de gayretleri nedeniyle kutladı. Cıncık, basın olarak bu yarışmayı her şekilde destekleyeceklerini belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar