Skip Navigation Links

HBB Haberlerinden Başlıklar

Antakya'da ki Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

HBB Haberlerinden Başlıklar

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü taş duvar örme çalışmalarına mahalle ve ilçelerin fiziki şartlarına göre devam ediyor.
Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin büyük titizlikle sürdürdüğü çalışmaların yeni adresi Antakya oldu.
Dikmece Mahallesi’nde 65 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde taş duvar örme çalışmasına başlayan Büyükşehir ekipleri, Kuzeytepe Mahallesi’nde ise 33 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde örülen taş duvarı tamamladı.
Dikmece Mahallesi’ndeki çalışmanın en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden yetkililere mahalle sakinleri teşekkürlerini iletti.
 
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN SİVİL SAVUNMA HAFTASI’NDA TATBİKAT
Hatay Büyükşehir Belediyesi, her türlü acil olaya zamanında doğru bir şekilde müdahale etmek, can ve mal kaybını önlemek amacıyla afet ve yangınlar konusunda verdiği eğitimler ile öğrencileri bilinçlendiriyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Yayladağı ilçesinde bulunan Şehit İbrahim Ballı İmam Hatip Ortaokulu ve Naciye Düzen Anaokulu’nda tahliye, kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.
TEHLİKE KARŞISINDA ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER ANLATILDI
Olası bir tehlike karşısında alınması gereken tedbirler ile ilgili öğrencilere bilgiler veren eğitmenler, yangına müdahale teknikleri, yapılması gerekenler ve yangın sonrasında yapılacaklar hakkında öğrencilere bilgiler verdi.
Ayrıca okulun bahçesinde temsili olarak yangın olayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, öğrencilere panik yapmadan sistemli ve güvenli bir şekilde tahliye edilmeyi uygulamalı bir şekilde canlandırdı.
Her türlü doğal ve beşeri afetlere zamanında müdahale edilmesi, can ve mal kaybını önlemek amacıyla eğitim kurumlarında tatbikat gerçekleştirdiklerini belirten ekipleri, öğrencilere okulda veya sosyal hayatlarında karşılaşabilecekleri doğal afet ve yangınlara karşı önleyici tedbirler almalarının önemine değindi
Okul öğrencileri, eğitime vermiş olduğu destek ve duyarlılığından dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, gerçekleştirilen eğitim ve bilgiler için Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibine teşekkür etti.
 
 
 
 
 
SOKAK LEZZETLERİ FESTİVALİ YARDIMLAŞMA KÜLTÜRÜNE ÖRNEK OLACAK
Hatay mutfağının geleceğe aktarılmasında önemli bir rol üstlenen Hatay Gastronomi Evi, düzenlediği etkinliklerle kentin yemek kültürünün hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlıyor.
Hatay Gastronomi Evi, 14 Mart Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Hatay Bahçeşehir Koleji Gastronomi Kulübü öğrencileriyle gerçekleştirilecek Sokak Lezzetleri Festivali’ne ev sahipliği yapacak.
Sunum yarışmalarından müzik dinletilerine, el sanatlarından keyifli oyunlara kadar bir dizi etkinliğin gerçekleştirileceği festivalin geliri ile Hatay’daki bir okulun ihtiyaçları karşılanacak. Gastronomi Evi’nin nostaljik avlusunda gerçekleştirilecek olan bu etkinliği herkes ücretsiz olarak izleyebilecek.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın emekleriyle kurulan Gastronomi Evi, Sokak Lezzetleri Festivali ile hem kentin yemek kültürünün gelecek nesillerle paylaşılmasına hem de yardımlaşma ve dayanışma kültürünün pekiştirilmesine katkı sağlayacak.
 
 
 
 
HATSU, BULUTTEPE MAHALLE SAKİNLERİNİN SESİNE KULAK VERDİ
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), vatandaşlar tarafından talep edilen ve oluşan sorunların çözümüne dayalı yapılan projelerin Hatay genelinde devam ettiğini duyurdu.
 
Eskiden döşenen kanalizasyon hatlarının eskimesi sonrasında oluşan sorunları ve altyapı bulunmayan bölgelerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Genel Müdürlük, vatandaşlar tarafından ALO 185 HATSU Çağrı Merkezine iletilen sorunların daha hızlı ve kalıcı çözülmesi adına her geçen gün farklı bir projeye imza atmayı sürdürüyor.
 
İskenderun ilçesine bağlı Buluttepe Mahalle sakinlerinden gelen talep sonrasında yıllardır süren altyapı sorununu çözmek adına çalışma yapan HATSU ekipleri, kanalizasyon altyapısı bulunmayan 343/1 Sokak’ta 200’lük borular ile 200 metre yeni altyapı hattı döşeyerek vatandaşların kanayan yarasına son verdi.
 
Yapılan hizmet sonrasında yıllardır süren altyapı sorununun son bulduğunu ifade eden Mahalle sakinleri, emeği geçen bütün HATSU ekiplerine teşekkür ederek çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet