Skip Navigation Links

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eski Genel Sekretere 12 Yıl Ceza!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası eski genel sekreteri H.İ.K. ile sekiz kişinin yargılandığı, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma,

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eski Genel Sekretere 12 Yıl Ceza!

Gündem   A+a-

  zimmet suçlamaları karara bağlandı. H.İ.K, yaklaşık 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2018 yılında görülmeye başlayan, İTSO eski genel sekreteri, dönemin yönetim kurulu başkan yardımcısı ve oda çalışanlarının da bulunduğu 9 kişi hakkındaki dava 13. duruşmada sonuçlandırıldı.
 
İddia makamının mütalaasının ardından Mahkeme Başkanı, sanık avukatlarına ve sanıklara son sözleri tek tek soruldu. İddia makamının mütalaasını, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek beraatlarını istediler.
 
Mahkeme, H.İ.K ile ilgili olarak görevi kötüye kullanmak suçundan 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, Zimmet suçundan ise 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, sanığın eylemi farklı tarihlerde birden fazla yapması nedeniyle ¼ oranında arttırılarak 10 yıl 11 ay 7 gün hapis cezası ile cezalandırdı.
 
Mahkeme heyeti ayrıca, dava kapsamında yargılanan A.A, H.T, G.K, ve C.Ş’ in beraatlarına, B.S, M.A, N.S. ve N.Ö.’ye 5 aydan başlayan cezalara mahkum ederken, mahkemedeki iyi hal ile sabıka kayıtlarına bakılarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kara verdi. Yerel mahkemenin verdiği karar neticesinde sanıkların temyize gidecekleri belirtildi.

 

HATA BİZDEYSE ÇEKİP GİDERİZ

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, 20 Ağustos 2015 tarihindeki meclis toplantısında konunu gündeme gelmesiyle birlikte ‘biz haklıyız’ diyerek şunları söylemişti:
 
“İki ay el çektirdiğimiz arkadaşımızla ilgili ciddi bir suçlama söz konusu. Zimmetle suçlanan bir arkadaşımızla şu an bizim aynı ortamda çalışmamızın doğru olmayacağını biliyoruz. Bu iş basit bir iş değil sadece bir kişinin işi de değil. Sizlere göndermiş olduğum müfettiş raporunu okuduysanız bu işin ne kadar önemli olduğunu anlamış olmanız gerekir. Olayı biz ortaya çıkarttık sanki biz odaya zaman kaybettiriyormuşuz gibi de bir şeyler oluştu. Bakın lütfen bunu yapmayın, bu ticaret odasının bugüne kadar yaşadığı problemlerden en büyük, hatalardan, ayıplardan bir tanesi. Onun için ben bundan çok rahatsızlık duyuyorum. Biz eğer burada bir bedel ödemek zorunda kalırsak ödeyelim. Çünkü çok önemli bir meseleyi çözmek için yola çıktık. Mahkeme karar verecek. Eğer hata yapmışsak bu kadar rapora tespitlere rağmen pılımızı pırtımızı toplarız karşılığı neyse bunu bedeli neyse öderim.”

Etiketler // itso, ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet