Skip Navigation Links

'Profesyonelliğe sığmayan davranışlar cezasız bırakılmayacak'

Y.İskenderunspor Başkanı Uysal: 'Profesyonelliğe sığmayan davranışlar cezasız bırakılmayacak'

Spor   A+a-

Y. İskenderunspor Kulüp Başkanı Sedat Uysal, takım kaptanı Arafat Tarhan’ın bir sosyal paylaşım sitesinde kullandığı ifadeler üzerine açıklamada bulundu.

Y.İskenderunspor Başkanı Uysal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Kulübümüzün 26 Mart 2011 Cumartesi günü İskenderun 5 Temmuz Stadyumunda oynamış olduğu Beykoz müsabakası ile ilgili bir spor yazarının yayınlanan yazısı ve kulübümüze emeği geçmiş , takım kaptanlığı sorumluluğu taşıyan futbolcumuz Arafat Tarhan’ın bir sosyal paylaşım sitesinde kullanmış olduğu ifadeler üzerine bu açıklamanın yapılma zorunluluğu doğmuştur.

Kulübümüzün 2010-2011 profesyonel futbol sezonu başında, her profesyonel kulübün yapmakla mükellef olduğu, ilgili sezonu kapsayan, detaylı “Kamp-Seyahat-Antrenman ve Müsabakalarda uygulanacak cezalar “ ile ilgili yazılı yönetmeliği tüm futbolcularımıza sezon başında imza karşılığı tebliğ edilmiştir.

Profesyonel futbol kulüplerinde , ilgililere verilen ceza uygulamaları keyfi olmayıp , bu yönetmelik doğrultusunda verilir. Futbolcumuz , aynı zamanda Takım Kaptanımız Arafat Tarhan , gerek iç sahada oynadığımız Kırklarelispor gerekse Afyonkarahisarspor müsabakalarının devre arasında profesyonelliğe sığmayan davranışlarda bulunmuş , takip eden haftanın ilk iki antrenmanına da mazaretsiz katılmamıştır. Kendisinden bu hususlar ile ilgili istenen savunmasını vermediği gibi yapılan tebligatı da almaktan imtina etmiştir.

Kaldı ki , ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan Beykoz müsabakasında da saha içerisinde ve müsabaka sonrası bir takım kaptanı olarak yapmış olduğu , profesyonelliğe sığmayan davranışlar neticesinde de kadro dışı bırakılmış ve özellikle teknik ekibin isteği üzerine yönetim kurulumuzca affedilmiştir. Ligin ikinci yarısında yukarıda açıklanan davranışlarının affedilir bir tarafı olmadığından dolayı 2.kez kadro dışı bırakılmıştır. Gerçek durum bu olmasına rağmen , bir sosyal paylaşım sitesinde yazmış olduğu yanıltıcı ifadeler tarafımızdan üzüntüyle karşılanmıştır. Müsabakaları sadece iç sahalarda izleyerek , takımın dış saha müsabakalarının hiç birini izlemeden , sakat , cezalı oyuncuların varlığından bi haber olarak , gerek takımın genel oyun anlayışını gerekse kulübün iç yönetmelikleri doğrultusunda almış olduğu kararları yorumlamak , bir spor yazarı için en büyük gaflettir. Kaldı ki , iyi bir spor yazarı , sağdan soldan duyduğu dedikodudan ibaret duyumlarla yorum yazmaz , duyduklarının doğruluğunu birinci ağızlardan sorduktan sonra doğruluğuna emin olduğu haberi yazar. Diğer taraftan , takım kaptanlığı sorumluluğu verilmiş olan oyuncumuz Arafat Tarhan’ın , profesyonel futbolculuğa yakışmayan davranışlarından ötürü , kendisinden savunma istenmesine rağmen vermekten imtina etmesi ve fiilen iç yönetmeliğimize göre ceza verilmesi gerektiğinden kadro dışı bırakılmıştır.

Bu durumun aynı spor yazarı tarafından “takımdan gönderilme “ ve “vefasızlık “ ifadeleri ile kamuoyuna sunulması doğru değildir. Tabiiki geçen sezondan bugüne kulübümüze hizmet etmiş tüm futbolcularımız gibi Arafat Tarhan’ın da hizmetleri olmuştur. Ancak bu hizmetleri yapmış olmanın karşılığı olarak , profesyonel futbolda , takım kaptanı bile olsa, profesyonelliğe sığmayan davranışlarda bulunmanın cezasız bırakılamayacağı herkesçe bilinmelidir. Bu tip olaylar her profesyonel kulüpte yaşanabilir. Kaldı ki benzer örnekleri Süper Lig’de de mevcuttur. Sonuç olarak , olayların gerçek nedenleri bilinmeden , araştırılmadan , sadece etraftan duyulanlarla yorumlanıp kamuoyuna servis edilerek yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilmesini kınayarak , bu tür yanıltıcı bilgilerle kamuoyunun yanıltılmaması için , doğru habercilik anlayışıyla gereken araştırma yapıldıktan sonra kaleme alınması gerektiğini hatırlatırız.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet