Skip Navigation Links

Tekebaşı Beldesinde Müthiş Gece

Samandağ Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği geleneksel 11. Evvel Temmuz festivali Tekebaşı beldesinde konuk sanatçı Faten Kerem ko

Gündem   A+a-

 

Samandağ Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği geleneksel 11. Evvel Temmuz festivali Tekebaşı beldesinde konuk sanatçı Faten Kerem konseriyle sona erdi. Konserde müthiş bir kalabalık coşkusuyla Festival alanı Bayram döndü. Halk gecenin geç saatlerine kadar eğelenerek unutamayacakları bir gece yaşadılar.
Gecede Coşkun Sağlamtaş ile Bünyamin Reyhan rüzgâr türbinlerine karşı kendi besteledikleri şiirler okudular. Ardından Sinan Gümüş ve Öğrencileri sahne alarak güzel şarkılarla festivale neşe kattılar.
Gecede Tekebaşı halkı adına bir konuşma yaparak şunları söyledi: “
Temmuz’un sıcaklığıyla hepinizi selamlıyorum.
Bildiğiniz gibi geçen senede Evvel Festivali kapsamında bir etkinlik ve panel
Yapmıştık. Amacımız, kendi kültürümüzü, değerlerimizi dilimizi inançlarımızı korumak ve
İleriye götürmektir. Yaşadığımız bu küresel dünyada artık sınırlar aşılmış internet dünyası ve ekonomi; dünyayı bir köy haline getirmiştir. Bizler, muhalif aydın, demokrat insanlar olarak her türlü baskıya, ayrımcılığa karşı halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.
Bildiğiniz gibi beldemizin ve Samandağ’ımızın en büyük sorunu Rüzgâr Elektrik Santrallerinin, verimli sulak topraklarımızda kurulmaya çalışılmasıdır. Bir hukuksuzluk örneği gösterilerek, her insanımızın ekecek toprağı olmadığı halde. toprağı olanın ise en fazla iki,üç dönümdür. Zaten dar olan bu topraklarımızda enerji tekelleri köyümüzü zapt etmeye çalışılmaktadır. Ama biz biliyoruz ki sizler Tekebaşı Meydan, Samandağ halkı olarak buna izin vermeyecektir. Ne diyorsunuz? Topraklarımızı yaşam alanlarımızı peşkeş çektirecek miyiz? Doğamızı katletmelerine izin verecek miyiz? Tabi ki uluslar arası enerji tekellerinin topraklarımızı sahilimizi yağmalamasına yaşan alanımızı yok etmesine hep birlikte izin ermeyeceğiz. Tekebaşı halkı olarak müthiş bir direniş örneği gösterdiniz. Bu konuda sizi kutluyor güç birlikteliğinizin devamını diliyorum. Belediye başkanından isteğimiz bu şirketler geldiği zaman. Makinelerini ve geçtiği yolları mühürlemesidir, halktan yana tavır almasıdır. Seçtiğimiz milletvekillerini şirketler bir daha gelirlerse Tekebaşı’nda dozerlerin önünde bekliyoruz, hukuku ve insanı savunmalarını istiyoruz. Atanmış yöneticilerden isteğimiz. Yetkilerini hukuktan, halktan yana kullanmalarıdır. Önce İNSAN düşüncesiyle hareket etmelerini bekliyoruz. Enerji tekelleri bile olsa kanunsuzca yapılan bütün girişimlerin, durduracaklarının beklentisi içerisindeyiz. Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Yetkililer, bizi göç ettirecek projeler yerine insanımızı Arabistan çöllerinden kurtaracak, turizmi tarımı geliştirecek projelerle bize yaklaşsın istiyoruz. Halkımızın sesine kulak verilmesini istiyoruz. Halkın gücü karşısında hiçbir güç dayanamaz. Toprağıma. Dinime, dilime dokunma diyoruz”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet