Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş Hrt’de Hatay Gündemini Değerlendirdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz’in canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Savaş Hrt’de Hatay Gündemini Değerlendirdi

Hatay   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz’in canlı yayın konuğu oldu.
Programda Hataylı gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Başkan Savaş, Hatay’ın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
BAŞKAN SAVAŞ: “12 YIL SONRA HATAY’DA SURİYELİ NÜFUSU TÜRK NÜFUSUNU GEÇECEK”
Suriyeli mülteci sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Ben bir bilim adamıyım. İstatistik yapmayı da bilirim. Türkiye’de 3 milyon 700 bin Suriyelinin yaşadığı söyleniyor. Ve aynı zamanda 600 bin Suriyeli çocuk var. Bu çocuklar Türkiye sınırlarında doğduğu için Türk vatandaşı oluyor. Bu nüfus artış oranını hesapladığımızda Hatay’da Suriyelilerin nüfusu 12 yıl sonra Türk nüfusunu geçecek. Örneğin şu anda Reyhanlı ilçemizde Suriyeli nüfusu Türklerden fazla. Yayladağı’nda seçimin sonucunu Suriyeliler belirledi” açıklamalarında bulundu.
“ATATÜRK’ÜN BIRAKTIĞI MİRASA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”
Birleşmiş Milletlerin yaptığı, “Türkiye’nin daha çok Suriyeli ağırlaması lazım” açıklamalarının sorulması üzerine konu ile ilgili fikirlerini paylaşan Başkan Savaş, “Onlar bizim ne çektiğimizi görmüyorlar. Sadece para gönderiyorlar. Biz burada önlem almazsak aynı süreci bize yaşatacaklar. Bizim kendimizi korumamız gerekiyor. Bizim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Gaziantep, Urfa, Hatay, Kilis daha fazla kaybedilmeden bu göçün durdurulması lazım. Suriye sınırında güvenli bölgeler oluşturularak bu insanlara orada bakılmalı. ” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN HEM GENEL HEM DE BÖLGESEL BİR GÖÇ POLİTİKASININ OLMASI LAZIM”
Başkan Savaş Türkiye’nin göçlerle ve mültecilerle ilgili bir politikasının olması gerektiğine vurgu yaparak, “Küresel ısınma, ekonomik sıkıntılar ve siyasi iktidarsızlık insanları göçe itiyor. İnsanlar rahat edecekleri yerlere göç etme eğilimi gösteriyor. Türkiye güçlerin merkezi konumunda. Bu nedenle Türkiye’nin hem genel hem de bölgesel bir göç politikasının olması lazım” açıklamasında bulundu.
Hatay’da 500 bin Suriyeli olduğunun altını çizerek, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, İstanbul’a kaldıramayacakları bir yükün yüklendiğini ifade etti. Almanya’nın göçler konusunda seçici davrandığını sözlerine ekleyen Başkan Savaş, bu ülkenin topraklarına yalnızca eğitimli, kalifiye bireyleri kabul ettiğini belirtti.
“ALANLARDAKİ HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR”
Mithat Kalaycıoğlu’nun EXPO alanlarının 2021 yılına yetişip yetişmeyeceği sorusuna cevap veren Başkan Savaş, “Alanlardaki hazırlıklarımız sürüyor. Hafta içi EXPO yetkililerini şehrimizde ağırladık. Toplamda 313 dönümlük alanda kalıcı yatırımlar yapıyoruz. Yeşil alanlar, yollar, kavşaklar, kongre ve kültür merkezleri, gastronomi evleri… Tüm bu alanlar yıllar boyunca şehrimize hizmet edecek. Bu dev organizasyonun bize maliyeti 100 milyon dolar olacak. Antalya’da yapılanın sadece 13’te biri. Hükümet desteğiyle Antalya’da yapılanı, Kahramanmaraş’ta yapılacak olanı eleştirmeyenlerin bu imkânsızlıklar içinde bizim yapmış olduklarımızı eleştirmelerini doğru bulmuyorum” dedi.
EXPO için şehre gelen misafirlerin İskenderun’daki alanda dünya mutfaklarını, Antakya’daki alanda Hatay mutfağını tadacaklarını ifade eden Başkan Savaş, “Bu alanlarda fuar ve eğlence merkezleri, tıbbi ve aromatik bitkiler, medeniyetler mozaiği, bulduğumuz şapel, arkeopark ve daha birçok eser sergilenecek” ifadelerini kullandı.
“HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR”
Hatay Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarına devam ettiğini de sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “Yatırımlarımız devam ediyor. Geçen hafta içerisinde Samandağ’da içme suyu şebekesi temelini attık. Birçok ilçemizde ve mahallemizde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kanalizasyon, arıtma tesisi, içme suyu şebekesi gibi altyapı projelerimizi ilçe ve mahallerimizin ihtiyaçlarına göre tek tek hayata geçirmeye devam etmekteyiz” dedi.
Başkan Savaş, Antakya’nın doğusunda kentsel dönüşüm yapmayı planladıklarını açıkladı. Projelerinin hazır olduğunu ve ilgili bakanlıklara defalarca sunum yaptıklarını belirten Başkan Savaş, “Her bakan bize onay vereceğini söyledi ancak onay vermeden gitti. Antakya Kurtuluş Caddesi için yapılacak dönüşümün daha kapsamlı yapılmasını istiyoruz. Projelendirdiğimiz kentsel dönüşümle hem orada yaşayan hemşehrilerimizin yaşam şartları iyileşmiş hem de şehrin görüntüsü güzelleşmiş olacak. Deprem bölgesinde bulunan dağ bandını kapsayacak bu projemiz için her şey hazır ancak yetkililerden geri dönüş alamıyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİZİM PLAKAMIZIN ÖNÜNDE DE ARKASINDA DA TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAZAR”
Başkan Savaş’a İsrail’de bulunmasıyla ilgili soru da yöneltildi. Üyesi olduğu ARLEM toplantısına katılmak için Filistin’e gittiğini ve Filistin’e gitmek için İsrail’den geçmek zorunda olduklarını belirten Başkan Savaş, “ Bu toplantıya Dışişleri Bakanlığının yetkilisiyle birlikte katıldık. Ziyaretimizin başından sonuna kadar beraberdik. Bizim plakamızın önünde de arkasında da Türkiye Cumhuriyeti yazar. Bundan niye rahatsız oluyorlar anlamıyorum” diyerek eleştirilere cevap verdi.
Gazeteci Abdullah Temizyürek’in kırsal kalkınma üzerine sorduğu soruya samimiyetle cevap veren Lütfü Savaş, “Dünya artık âdemi merkeziyetçilik sistemine yöneliyor. Çünkü yerel yöneticiler bölgesinin sorunlarına daha çok hâkim oluyor ve çözüm üretiyorlar. Şehrimizdeki kırsalı kalkındırmak istiyoruz. EXPO ile bunu başararak Türkiye’ye örnek olacağız. Bizim EXPO ile birlikte bir büyük projemiz daha var. Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları bir araya gelerek kırsal kalkınmayı nasıl geliştirebiliriz diye düşünüyoruz. Kooperatiflerimizi birleştirerek her ilin kooperatifinin ürünlerini kendi markasıyla diğer şehirlerde satacağız” diyerek amaçlarının tüketiciyi direkt üreticiyle buluşturmak ve doğal tarımı geliştirmek olduğunu ifade etti.
HADO PROJESİNDEKİ GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI
Lütfü Savaş Hatay Deniz Otobüsü(HADO) ile ilgili son gelişmeleri de paylaştı. Arsuz Madenli Balıkçı Barınağı’nda yapılacak gümrük sahasının ihale aşamasında olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Bunu yaptıktan sonra ya biz işleteceğiz ya da bir şirkete vereceğiz. Mersin Kıbrıs ve bugüne kadar hep Beyrut seferi dedik ancak İsrail de olabilir. Dış ticarette hangi liman ve şehir Hatay’ımıza katkı sağlayacaksa o olacak. Beyrut’ta şu anda siyasi istikrarsızlık var. Ayrıca Beyrut halkının yaşam standardı yüksek olduğu
için genelde İstanbul’u tercih ediyorlarmış. Hangi liman çıkarlarımıza uygun olacaksa onu tercih ederiz” dedi.
Gazeteci Işık Şener Başkan Savaş’a Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerini yakından ilgilendiren sorular yöneltti. Yöneltilen sorulara içtenlikle yanıt veren Lütfü Savaş, “Dörtyol belediye başkanımız bize 15 dönümlük bir alan verdi ve biz de fen işleri için saha yaptık. O bölgede yapacağımız hizmetlerin hareket noktası orası olacak. Böylelikle hem zamandan hem de ekonomiden tasarruf edeceğiz. Başkanımıza teşekkür ederim. Erzin, Dörtyol ve Payas’a yetecek bir mezbahane yapacağız” dedi.
Hükümetin illerdeki hal ve otogar yetkilerinin kime verileceği konusunda karar vermesi gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, “İlçe belediyeleri borç batağında ve bunu yapabilecek güçte değil. Büyük şehirleri CHP’li belediyeler kazandı diye böyle değişiklik olmaz. Maçın doksanıncı dakikasında kural değişmez” dedi.
“HATSU’NUN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAMAMASININ SEBEBİ GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ BORÇLARIDIR”
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Eskiyen içme suyu şebekelerini yeniliyoruz. Bunu yaparken de suyun %70’inin yer altından çekiyoruz. HATSU’nun 14 Milyon’a yakın borcu var, biz ödeyeceğiz. HATSU’nun kendi ayakları üzerinde duramamasının en büyük sebebi geçmiş dönemdeki borçlarıdır. İskenderun Belediyesi’nin 1997’deki borcu 2017’ye kadar tahsis etmemişler, bizden 10 ayda tahsis ettiler” dedi.
“KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Akıllı sayaç uygulaması ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “Bize bağlı sayaçlardan itibaren başlayacağız. Orantısız saatler takılı. Debisi çok yüksek olan yerlere debiyi kaldıramayacak saatler takılmış. Bunları düzenleyecek şekilde çalışıyoruz. Kayıp kaçak ile ilgili özel bir çalışma da gerçekleştiriyoruz. Çöpten elektrik üretimi konusunda da geliştirilmiş çalışmalarımız var. 15 bin evin aydınlatılmasına karşılık gelecek şekilde elektrik üretiyoruz. Asi nehri üzerinde iki çalışmamız var, birincisi Asi’ye mikro hidro santrali kuracağız. Suyun düştüğü yerde yani Amfi Tiyatro’nun olduğu yerde de elektrik üretmek için çalışıyoruz. Kendi elektriğimizi üretmeye çalışıyoruz. HATSU ile çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü yıllardır hiçbir yere dokunulmamış. Biz geldiğimizde 2 tane artıma vardı biz şimdi 9 tane artıma tesisi yaptık” açıklamalarında bulundu.
“ARITMA TESİSİ TURUNÇLU’YA YAPILMALI”
Turunçlu’da yapılması planlanan arıtma tesisi hakkında görüşlerini bildiren Başkan Savaş, “Turunçlu’ya uzun havalandırmalı aktif çamurlu; suyu %80-90 arıtma kapasitesi olan arıtma tesisi yapacaktık, iptal ettik. Maşuklu’ya kurduğumuz, suyu %99.99 arıtma kapasitesi olan Bio Membranlı Arıtma tesisini Turunçlu’ya da yapmak istiyoruz. Çünkü çıkacak olan temiz suyu Asi’de ve arazileri sulamada kullanacağız. Turunçlu’dan sonra Asi’nin etrafındaki tüm araziler buradan sulansın, daha ekonomik olsun. Onun için yeni membranlı sistemi Turunçlu’ya kuracağız. Devlet Su İşleri Büyükçat’a kadar götürülmesine izin vermiyor. Bütün sistemimiz Turunçlu’da. Turunçlu’ya mutlaka bir terfi istasyonu yapmamız gerekiyor. Debisi saniyede 400 litreye yakın. O debiyi kaldırabilmek için üstü açık bir terfi sistemi yapmamız gerekiyor.
Hayvan barınağının kaldırılacağının da altını çizen Başkan Savaş, “ O bölgede arıtma tesisi yaparsak 60 dönümün yarısını da yeşil alan yapmak istiyoruz” dedi. Toplu taşıma ile ilgili gelinen son noktayı izleyicilerle paylaşan Başkan Savaş, “Tüm büyükşehirler toplu taşımaya geçti. En büyük sorun ilk Harbiye’deydi, ikinci İskenderun’daydı. Bu taşıtları birleştirip otobüsleştirmek lazım. Arkadaşlar çalışıyor” ifadelerine yer verdi.
EXPO kamulaştırma bedeli ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “4 sene önce Karaağaç mevkiinden kısım kısım aldık. Karaağaç’taki bir kısmı hazine arazisi bir kısmını biz aldık. Antakya Defne bölgesindeki arazi de açılan imar tadilatından kaldı. Bu bölge aslında spor merkezi olacaktı. Ottoman’ın yanına taşınınca o bölge büyükşehire kaldı. Kiralama yaptık ama büyük bir kısmı üç dönem önce imar tadilatından kaldı” açıklamasında bulundu.
Antakya’daki teleferiğin bu yıl içerisinde hareket edeceğini vurgulayan Başkan Savaş, Teleferik 5 km’yi geçeceği için yarım saat bir adamı yukarda tutmak kolay değil denilerek efektif olmadığını belirtti.
İran’da 5,7 şiddetinde meydana gelen ve Van ilinde de hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Başkan Savaş, “ Depremle yaşamayı öğrenmemiz doğayla savaşmamız lazım. Bilimin ışığında yapacağımız inşaatlara kendimizi teslim etmemiz lazım. Kentsel dönüşümü biz yapıyoruz ama inşallah Türkiye’de böyle bir deprem olmaz, çünkü en tehlikeli yerlerden bir tanesi de Hatay” dedi.
HATSU’nun eski binası hakkında yapılacak projelerden bahseden Başkan Savaş “O binayı yıkacağız. 5 dönümlük benzinlik yapıp satacağız. Bir kuruluş şehit aileleri için bir yer istedi. Anlaşırsak vereceğiz, hem şehit aileleri merkezde güzel konforlu evlere sahip olacak hem de biz arazinin bir kısmını düzgün bir şekilde değerlendirmiş olacağız. Belki biz de yap işlet devret modeli ile kendi inşaatımızı yapıp satabiliriz” açıklamalarında bulundu.
BAŞKAN SAVAŞ: ESKİ OTOGAR PROJESİ HAZIR
Kentsel dönüşüm ile ilgili görüşlerini bildiren Başkan Savaş,“Bağrıyanık’ta kentsel dönüşümü başlatmak istiyoruz. Çok fazla insan var, bir göz evde çok fazla insan yaşıyor. Kentsel dönüşüm için Ankara’dan pozitif dönüş olmayınca yerinde dönüşüm yapalım dedik. Maliyeti çok fazla. Eski otogar için de bu geçerli. Oradaki dükkanlar çok eski ve sağlıksız. Aşağısına katlı otopark, içine yeni dükkânlar diğer bir köşesine de otel yapmak istiyoruz. Projeyi bitirdik, Anıtlar Kurulu’na sunduk. Geçerse sizinle paylaşacağız. Hal şu anda bitmiş olabilirdi ama iktidarın kararsızlığı yüzünden yapamadık” dedi.
Program içerisinde izleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Başkan Savaş, “Mağaracık’a kanalizasyon sözü verdik, onu yapacağız. Samandağ’da 42 yerleşim yeri var bunlardan 33 tanesinin mezarlığını sağlamlaştırdık” dedi.
Belen’in alternatif yolu Serinyol’dan Madenli ’ye giden bir stabilize yol var. O yolu üç şeritli yapıp beton asfalt ile döşemek istiyoruz. EXPO zamanında Belen’deki yükü azaltmış oluruz” ifadelerini kullandı.
Zamanında 95 otobüs almak için borçlanma istedik ama izin vermediler. Biz o otobüsleri iki yere kullanmak istemiştik birincisi ihtiyaçları olan kırsal kesime ikincisi de havaalanına kullanmak istedik. Ama maalesef geçen dönem iktidar partisi bunu istemedi” dedi.
Kırsal kesimin yıllardır ihmal edildiğinin altını çizen Başkan Savaş,” Biz çok fazla yol yaptık ama çok eksik var. İyi ki büyükşehir olmuş yoksa millet çok kötü durumda olacaktı.
“DIŞ POLİTİKANIN BİRAZ DAHA SEÇİCİ VE SAĞDUYULU YAPILMASINDAN YANAYIM”
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Hatay’ın kurucu cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ile ilgili söylemleri hakkında görüşlerini bildiren Başkan Savaş, “ Zeytindalı Harekatını neden yaptık? Kendi sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için. Kıbrıs ve Filistin devlet başkanının konuşmalarını gördük. Bizi savunan tek bir devlet kalamadı. Biz bu duruma neden geldik? Kıbrıs’ın şu anda büyük finansmanını biz sağladık. Bu işin maddi boyutunu geçin manevi boyutunda en büyük desteği biz yaptık. Oranın devlet başkanının bizim aleyhimize konuşması acı bir tablo. Hem yerel hem de genel siyasette şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz lazım, nerede hata yapıyoruz? Dış politikanın biraz daha seçici ve sağduyulu yapılmasından yanayım. Bunu yaptığımız zaman hem stratejik hem de ekonomik avantajlar sağlayacak şekilde yapmamız lazım. Bizim siyaseti daha dengeli ve ölçülü yapmamız lazım. Filistin’e gidince önce
Allah’a şükrediyorsun sonra Gazi M. Kemal Atatürk’e teşekkür ediyorsun. Atatürk olmasaydı şu anda Filistin gibi olurduk” açıklamalarında bulundu.
“HATAY’IN DÖRT BİR YANINDAN YETENEKLİ GENÇLERİMİZİ ALIP EĞİTECEĞİZ”
Hatayspor eskiden sadece Antakya’ya sıkıştırtılmıştı ama geçmiş dönemde de bu dönemde de ilçelerimizden yönetici aldık. Hatayspor’u herkes sahiplensin istiyoruz. Bir şehirde tek bir dominant takım olsun ve altındaki takımlara destek versin istiyoruz. Fatih hocayı alt yapının başına getirdik. Fatih hocayla alt yapıda Ajax modelini kurmayı düşünüyoruz. Bunu yaparken Hatay’ın dört bir yanında yetenekli gençlerimizi alıp eğiteceğiz” dedi.
“REKABETİN VE ADALETİN OLDUĞU YERDE HER TAKIM BAŞARILI OLUR”
Hatayspor’un son durumunda teknik direktör değişikliği ile ilgisi olduğu konusunda sorulan soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “ 30 yaşına gelmiş üst düzey oyuncu hocaya göre oynamaz. Hocalar tabi ki taktik verir ve kondisyon yükseltir fakat sporcunun kapasitesini ve zekasını etkileyemez. Biz Mehmet Hocamızı bu işi iyi bilen ve başarılı bir hoca olduğu için Hatayspor’a aldık. Bayram ve İlhan Hocayı da kendi çocuklarımız diye almıştık. İlhan Hoca ilk olarak bizde başladı. Olmayınca da takımı iyi tanıyan tecrübeli bir arkadaşımızı getirmek istedik. Ben üç hocadan da rekabet ortamı ve adaleti elden bırakmamalarını istedim. Takımımızdaki yedeklerin de her an maçta oynayacaklarmış gibi hazır olmaları lazım. Futbolcu sahada ayağını konuşturacak, bir arkadaşı hata yaparsa onu alkışlayacak ki maça girdiğinde skoru değiştirecek bir performans sergilesin. Arkadaşların birbirlerini motive etmeleri ve birbirlerinin eksiklerini kapatmaları lazım. Rekabetin ve adaletin olduğu yerde her takım başarılı olur” dedi.
“SAVAŞIN GÖLGESİNDE DEZAVANTAJA SAHİBİZ AMA AVANTAJLARIMIZI DA KULLANMAMIZ LAZIM”
Başkan Savaş, “ Herkes Hatay’daki ışığı gördü ve savaşın gölgesinde olan bir il olmamıza rağmen Allah’a şükür gittikçe potansiyelimiz artıyor. Ben televizyon programlarında ve sosyal medyada da her zaman moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmamız gerektiğini söylüyorum. 8 yıldır savaşın gölgesinde birçok dezavantaja sahibiz ama avantajlarımızı da kullanmamız lazım. Petrolümüz veya doğalgazımız yok ama doğal güzelliğimiz, kaplıca, yayla, tarihi birikim ve kültürel değerlerimiz var. Bunları turizm anlamında da değerlendireceğiz” dedi.
“ŞUAN AMİK OVASI’NIN %85’İ KANALİZASYON SUYUNDAN ARITILMIŞ DURUMDA”
HATSU’nun önemli bir çalışmaya imza attığının altını çizen Başkan Savaş, “ Bereketli topraklarımızdan daha önceki senelerde kanalizasyon akıyordu. Artık daha hijyenik bir şekilde tarım yapmam mümkün. Eskiden insanlarımız dereye bırakılan kanalizasyon suları sulama suyu olarak kullanıyordu fakat artık temiz su kullanıyorlar. Şuanda Amik Ovası’nın %85’i kanalizasyon suyundan arıtılmış durumda. Biz bunu beş yılda yaptık” dedi.
“3 HAFTADA 517 BİN 259 İMZA TOPLADIK”
5. teşvik bölgesi hakkında yeni bir gelişme olmadığını belirten Başkan Savaş, “ Şuanda herhangi bir gelişme yok. İktidar partisi Hatay olarak hakkımızı zaten aldığımızı söyledi. Bizim ihtiyacımız olmasa 6 aylık bir imza kampanyasını 3 haftada bitirmezdik. 3 haftada 517 bin 259 imza topladık. 5. Teşvik bölgesinde olsak birçok şeyden faydalanacağız. İşsizlik biraz daha azalacak ve müesseselerimiz daha fazla kazanacak” ifadelerini kullandı.
“SANAYİ SİTESİNİN YAPILMASI VE LOJİSTİĞİ HIZLANDIRACAK BİR TÜNELİN YAPILMASI TÜRKİYE’NİN MİLLİ MENFAATLERİNİN ÖNÜNÜ AÇAR”
Amanos Tüneli hakkındaki soru önergesi verildiği ile alakalı ve son durumu yanıtlayan Başkan Savaş, " Amanos Tüneli için Sadullah Bey ile de rekabet halinde olduğumuzda 2014 seçimlerinde proje hazır
başlıyoruz demişti.6 yıl olmasına rağmen hiçbir kımıldama yok. Genel bütçenin ve Karayollarının bu kadar sıkıntılı olduğu dönemde bunu yapma şansları yok. Bizim bu tüneli açarsak Doğu ve Güneydoğu’daki üretime de ihracata da büyük bir katkı sağlar. Ve ürettiklerimizi tırlar ile götürebiliriz. Burada sanayi sitesi yapılabilir. Olaya milli açıdan bakarsak sanayi sitesinin yapılması ve lojistiği hızlandıracak bir tünelin yapılması Türkiye’nin milli menfaatlerinin önünü açar.
“HATAYSPOR ORTAK PAYDAMIZ İSE TAKIMIMIZA ORTAK BİR ŞEKİLDE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Hatayspor’un 53 yıldır hasret olduğu şampiyonluğa ulaşabileceği belirten Başkan Savaş,” Seyircilerimizin maçlara taraftar gibi gelmelerini istiyoruz. Maç içerisinde ne teknik ekip ne de futbolcular ile herhangi bir olumsuzluk yaşamamalarını istiyorum. 5 yıldır takımın nereden nereye geldiğini herkes biliyor. Bu yüzden doğru giden takımın başına vurmasınlar. Takımın şampiyon olması için büyük emek harcanıyor bu yüzden kimseyi küstürmemek gerekir. Herkes ideolojik ve siyasi parti olarak farklı düşünebilir fakat Hatayspor ortak paydamız ise takımımıza ortak bir şekilde sahip çıkmamız lazım. dedi.
“BİZ ATATÜRK İSMİNİN OLMASINDAN YANAYIZ”
Hatay’da yapımı tamamlanan yeni stadın ismi hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “ Biz Atatürk isminin olmasından yanayız. Ama Vali Bey ile de düşüncelerimiz Hatayspor’a bir iş adamı tarafından sponsor katkısı karşılığında isim verme hakkı verilebilir. Sporun da yaşaması için destek lazım. İş adamı destek sağlayabilir o yüzden isim konusunda ısrarcı değilim” dedi.
BAŞKAN SAVAŞ VAKIF İŞ HANI HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI
Vakıf İş Hanı konusunda soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “ Biz orayı alıp meydan yapmak istedik. Vakıflar Bölge Müdürü vakfın değerlerini kazandırmak ve yaşatmak istiyor. O da kendi açısından haklı. Bu işin resmi ve hukuksal boyutu var. Anıtlar Kurulu oranın yeşil alan meydan olmasını ve meclisteki kararımızı olumlu görmedi. Daha önce orada yüzyıla aşkındır bir yapının olduğunu söyledi ve o binanın da kalması yönünde karar verdi. Biz de bu durumu Ankara’ya kurula götürdük. Biz gerekli girişimleri yaptık ama bu konuda vakfın lehine karar verildi” sözlerini belirtti.
Başkan Savaş, konuşmalarının devamında Kapalı Spor Salonu’nun statejik olarak değerli bir bölgede olduğunu Hatay halkı için önemine değindi.
Programın sonunda Başkan Savaş,” Suriye’deki savaşın olumlu bir şekilde çözülmesini diliyor, Suriye’deki insanlarımızın mağdur olmamasını ve dışarıdan gelip rant elde edenler de kendi ülkelerine dönmelerini istiyoruz. Bu şekilde biz de komşumuzla sulh içinde yaşarız. İnşallah Suriyeliler için kendi topraklarında huzur içinde yaşayacakları bir ortam sağlanır. Biz geçtiğimiz dönemlere göre daha iyi durumdayız. Meclis de şuanda huzur içinde. EXPO, HADO ve gastronomi bizim lokomotifimiz. Hatayspor’un da şampiyon olmasını istiyoruz “ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş