Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kanser Tedavisinde ‘GELİŞİM’

Dr. Ezgi Oymak Kanseri Anlattı.

Kanser Tedavisinde ‘GELİŞİM’

Sağlık   A+a-

 Mega Radyo’da Perşembe sabahları canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta kanser hastaları ve radyasyon onkolojisi ile ilgili konular konuşuldu. Mega Radyo Genel yayın yönetmeni, usta radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ezgi Oymak kanser tedavisinde radyasyon onkolojisi hakkında önemli bilgiler verdi.
Özel Gelişim Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ezgi Oymak, kanser, kanser tedavisinde radyasyon onkolojisi, onkoloji hizmetleri, kanserle ilgili doğru bilinen yanlışlar, kanser tedavisinde gelişmiş teknolojik yöntemler gibi konularda önemli bilgileri dinleyicilerle paylaştı.
Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ezgi Oymak; “Radyasyon Onkolojisi kanser veya kanser dışı seçilmiş belirli hastalıkları, radyasyon kullanarak tedavi eden dahili bir tıp bilimidir. Cerrahi ve kemoterapi gibi diğer tedavi yöntemleriyle birlikte veya tek başına uygulanan bir yöntem olarak onkolojik tedavilerin vazgeçilmez ve önemli bir bileşenidir. Radyoterapide hedef, tümör hücrelerini öldürürken ya da büyümelerini durdururken normal dokuları en yüksek şekilde korumaktır. Tüm kanser tiplerinde kişiye özel bloklama yapılarak sağlam dokular en üst düzeyde korunmaktadır.” dedi.
Işın tedavisi ve radyoterapi için hastaların şehir dışına çıkmalarına gerek kalmadığını vurgulayan Dr. Ezgi Oymak; “ Kemoterapi yanı sıra hormonal tedaviler, vücudun savunma sistemini uyararak kanser hücrelerinin tanınması ve öldürülmesi için bağışıklık sisteminin doğal olarak ürettiği maddelerinin kullanıldığı tedavi şekli olan immünoterapi ve kanser tedavisindeki son 10 yılın en önemli gelişmesi olarak kabul edilen, kanser hücrelerinin taşıdığı, ancak normal hücrelerde bulunmayan hedefleri belirleyerek saptanan etkinliği yüksek, yan etkisi az biyolojik tedaviler (akıllı ilaçlar - hedefe yönelik tedaviler) Özel Gelişim Hastanesinde başarı ile uygulanıyor.” dedi.
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar