Skip Navigation Links

Recep Ekinci’den Çok Konuşulacak Sözler!

Topyekün Anayurt Güvenliği İçin…

Recep Ekinci’den Çok Konuşulacak Sözler!

Gündem   A+a-

 Hatay Vakfı’nın İskenderun Teknik Üniversitesi’nde düzenlediği ‘Hatay Değerleriyle Buluşuyor’ konferansında sıra dışı bir konuyu gençlerle paylaşan Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci, Türkiye Cumhuriyeti’nin topyekûn kesintisiz vatan güvenliğinin dört zorunlu önemli şartı olduğuna dikkat çekerek, bu dört şartı şöyle özetledi;
“1- Topyekûn bilimsel eğitim,
2- Yüksek teknolojik yatırımlar ve üretim. İşsizliğin önlenmesi,
3- Ayrıştırmasız, birlik beraberliğin korunması.
4- Gelişmişler gelişmeye devam ederken, gelişmeye ihtiyaç duyanları da beraber geliştirmesi.”
Epigenetik konusunu özellikle vurgulayan Recep Ekinci’nin son derece önemli konuşmasının ayrıntıları şöyle:
TOPYEKUN ANAYURT GÜVENLİĞİ
Vatan topraklarının, milli kurumların, kültürlerin, inançların, her türlü değerler ve çıkarların korunabilmesi için; askeri, siyasi, diplomatik, ekonomik ve eğitimle, iç ve dış tehditlerden korunması ve muhafaza edilmesi anlamına gelmektedir.
Ülkemizi Çevreleyen İrili Ufaklı 18 Ülke;
Rusya, Ermenistan, Gürcistan, Nahçıvan (Azerbaycan), İran, Irak Kürdistan bölgesi (İsrail güdümlü), Merkezi Irak Devleti, Suriye, YPG (Amerika güdümlü Kürdistan), Suriye merkezi devleti (İran-Rusya güdümlü), Özgür Suriye Ordusu Özerk bölgesi, Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs (Yunanistan İngiliz güdümlü), Yunan adaları, Yunanistan Merkezi Devleti, Bulgaristan, Kırım yarımadası (Rusya güdümlü) ve Ukrayna Devleti, Libya, Romanya.
Ülkemizi çevreleyen bu ülkelerin;
Kimi yoksul, kimi petrol şımarığı, kimi zorba, kimi din yayılımcısı, kimi mezhep yayılımcısı, kimi terör yayıcı, kimi ekonomik yayılımcı, kimi uyuşturucu üreticisi-dağıtıcısı, kimi gelişmiş, kimi geri kalmış, kimi uzaklardan güdümlü.
Kısaca; Çetin bir coğrafyada yaşıyoruz.
Anayurt güvenliğinde toplum sağlığını yakından ilgilendiren paraben, östrojeni taklit etmesi, bu maddeler kadınımızda MİTOKONDRİ hücrelerini dumura uğratmakta hatta, tahrip etmektedir. Yeni doğan her çocuk mitokondri (enerji hücresi) lerinin %90’nını annesinden aldığına göre, sağlıksız bir annenin de doğal olarak doğacak bebeği de sağlıksız olacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin topyekûn kesintisiz vatan güvenliğinin dört zorunlu önemli şartı vardır.
1- Topyekûn bilimsel eğitim,
2- Yüksek teknolojik yatırımlar ve üretim. İşsizliğin önlenmesi,
3- Ayrıştırmasız, birlik beraberliğin korunması.
4- Gelişmişler gelişmeye devam ederken, gelişmeye ihtiyaç duyanları da beraber geliştirmesi.
Topyekûn ANAYURT GÜVENLİĞİNİ; Topyekûn toplumsal sosyo-psikolojik davranışlarımız belirler.
Bir toplum kendi kardeşini, kendi akrabasını, kendi vatandaşını, hatta kendi öz evladını yetersizliğinden, engelli oluşundan dolayı, hakir görüp, ikinci sınıf insan kategorisine sokup, refüze ve rencide ederek itibarsızlaştırıyorsa; bunu yapan bir kişi bir toplum ekonomik olarak zayıf olanı, köyde yaşayanı, ayrı ırktan, ayrı dinden ve mezhepten olanları yargısız infaz edercesine ayrıştırmaktan, itibarsızlaştırmaktan çekinmeyecektir. Bu bağnaz davranışlar; O ÜLKENİN ANAYURT GÜVENLİĞİNDEN, KESİNTİSİZ GÜVENLE SÖZ EDİLEBİLİR Mİ?
Toplumları meydana getiren ebeveynlerin sosyo-psikolojik davranışları ne ise, gelecek nesillerin sosyo-psikolojik, ahlaki davranışları (%60 epigenetik) da o olacaktır.
Çünkü gelecek nesiller EPİGENETİK olarak aile büyüklerinden sosyo-psikolojik davranışlar alırlar ve yaşarlar.
Kumarbaz bir babanın çocuğu da çağa uyum sağlayarak, format değiştirerek bilgisayar oyunu bağımlısı olmaktadır.
Engelli birinin her daim sağlıklı biri olma hayali vardır. ve bir gün daha sağlıklı olacaktır. hayalleri gerçekleşecektir. sağlıklı birininse hiçbir zaman engelli olacak gibi bir hayali olmaz. ancak bir gün mutlaka engelli olmayı tadacak ve yaşayacaktır.
Topyekûn anayurt güvenliğinin kesintisiz devamlılığını sağlamanın en önemli kriteri; gelişmiş gelişmeye devam ederken, gelişmemişleri de geliştirmeye devam etmekten geçer.
Bu sır; her türlü ayrıştırmayı reddeder, birlik beraberliği tesis edecektir.
Yoğun olarak psikolojik, sosyolojik ve fiziksel davranışlar kişiliğimizde otonomlaşır ve reflekse dönüşür, reflekssel davranışlar ve hareketler beyinde (homunculus olarak) daha geniş alanları işgal eder.
Serebral korteks yüzeyi araştırmalarında; basketçi birinin ellerinin beyindeki işgal ettiği bölgenin normal bir insandan daha büyük olduğu, talk show yapan birinin dilinin beyindeki işgal ettiği bölgenin normal bir insandan daha büyük olduğu, otistik bir çocuğun el ve ayaklarının beyindeki işgal ettiği bölgenin normal bir insandan daha büyük olduğu, futbolcu birinin ayakları ve kafasının beyindeki işgal ettiği bölgenin normal bir insandan daha büyük olduğu, ellerinin işgal ettiği bölgenin ise daha küçük olduğu, kalecilerin ise ellerinin daha fazla yer işgal ettiği, el ve kolları olmayan bir insanın ayaklarının, el ve kolların beyinde işgal ettiği bölgenin tamamını işgal ettiği, bu nedenle kol ve elleri olmayan birinin ayaklarını (ayak parmaklarını) el gibi kullanarak yemek yediği hatta ayakları ile resim çizdiği görülmektedir. yoğun olarak kötümser olan birinin beynindeki koudat çekirdeğin daha geniş yer (iyimserlik spesifik bölgeyi) işgal ettiği tespit edilmiştir. Bu ve buna benzer örnekleri her alanda rahatlıkla görmek mümkündür.
Her daim hayal kurun ve onu sevin, mutlak bir gün gerçekleşecektir. Hayal kurmak bir zekâ işidir, aymazlık değildir.
Recep EKİNCİ konferans sonunda hazırlamış olduğu “TOPYEKÜN ANAYURT GÜVENLİĞİ” kitabını Rektör Türkay DERELİ’ye taktim etti. Rektör bey de konferansa katkılarından dolayı Recep EKİNCİ’ye plaket taktim etti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet