Skip Navigation Links

Arsuz’da Çalıştaydan Çok Daha Fazlası!

Akıllı Şehirlerin Şifreleri Arsuz’da Çözüldü…

Arsuz’da Çalıştaydan Çok Daha Fazlası!Web
TV

Arsuz   A+a-

 Bilim insanları, belediye başkanları, Akıllı Şehir uygulayıcılarının katılımıyla Arsuz belediyesi ve Arsuz kaymakamlığı ev sahipliğinde gerçekleşen zirve, bir çalıştaydan çok daha fazlasını vererek, Arsuz’un geleceğine ışık tutan sonuçlar ortaya koydu.
Arsuz’da Çalıştaydan Çok Daha Fazlası!
Akıllı Şehirlerin Şifreleri Arsuz’da Çözüldü…
Arsuz Belediyesi koordinesinde Kaymakamlık ve çeşitli kurumların desteği ile Arsuz Hükümet Konağı Rhossus Amfi Salonunda “Arsuz Akıllı Şehirler” konulu çalıştayı gerçekleşti.
“Arsuz Akıllı Şehir” çalıştayına CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Arsuz Belediye Başkanı Doktor Asaf Güven, Chp Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin bir çok büyükşehir ve ilçe belediyesinden konuşmacılar ve çok sayıda protokol ismi katıldı.
Akıllı Şehirler Zirvesi’nde en dikkat çeken ise Arsuz ve Seferihisar Belediyelerinin ‘kardeş şehir’ olacağının açıklanması oldu.
Arsuz Belediye Başkanı Doktor Asaf Güven, ev sahibi olarak ilçenin tanıtımını yaptı ve çözüm bekleyen sorunlarını anlatarak başladığı konuşmasında, tüm kısıtlı imkanlarla sorunlara çözüm üretirken, akıllı şehir uygulamalarına da ihtiyaç duyduklarını ifade etti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Arsuz hizmete susamış, eksiği çok olan bir ilçemizdir. Bunu hep beraber, Arsuz’un hizmetlerini yerine getirerek, çağdaş ve Türkiye’de sayılır bir kent haline getirmek için çaba gösteriyoruz. Başta Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz sevdalıları ile birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Bildiğiniz gibi çağımız bilgi çağı, bilişim çağı ve iletişim çağıdır. Bu çağın imkanlarındanArsuz halkının da faydalanması gerekiyor. Bu nedenle Akıllı Şehirler günümüzde ön plana çıkmıştır. Arsuz da Akıllı Şehirler olma yönünde adımlar atacak. Bu adımlardan bir tanesi bugün gerçekleştirdiğimiz zirvedir. Elbette biliyoruz ki Arsuz yeni bir ilçe olduğu için imkanları sınırlı, henüz alt yapısı yokken, yol ve caddeleri hizmet beklerken, akıllı şehir olabilir miyiz diye düşündüğümüzde bunu başarmak zorundayız. Arsuz’u Akıllı Kentler içerisinde önemli bir konuma taşıyacağız’ dedi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, akıllı şehirlerin kıt imkanlarla maksimum hizmet üretmek anlamına geldiğini hatırlatarak, zirvenin Arsuz için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
Kaymakam Sarı konuşmasına şöyle devam etti:
‘Akıllı Şehir deyince akla, iktisat biliminin tanımında olduğu gibi kıt kaynaklarla maksimum fayda sağlamak geliyor. Akıllı çevre, akıllı bina, akıllı alt yapı, akıllı yönetim geliyor. Dolayısıyla şunu görüyoruz kim küreselleşen dünyada bu kaçınılmaz bir şey. Kentsel verilerin bilişim sistemlerin entegrasyonu. Artık büyük şehirlerde, büyük kentlerde, iddialı kentlerde gördüğümüz gelişmeler ve ilimizde güzel örneklerini görüyoruz. Bu nedenle bugünkü zirveyi ben çok önemsiyorum. Arsuz için Akıllı Şehir’in Şehirleşme yönünde güzel yenilikler getirmesini’ temenni etti.
 
 
Depremde Nasıl Davranacağımızı Bilmiyoruz!
Deprem ve depreme dair tüm çalışmalarını, Hatay’da olası bir depremin etkilerini anlatan Profesör Doktor Şerif Barış, depremde nasıl davranılacağının hala bilinmiyor olmasına sitem ederken, deprem anında yapılması gerekenleri anlattı.
‘Arsuz Akıllı Şehirler’ çalıştay toplantısının devamında Lojistik ve İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanı Mehmet Süha Uçar, Akıllı ve Yaşanabilir Şehirlerde Etkili Kamusal İnsan Kaynakları ve Dış Kaynakların önemini anlattı.
Akıllı Şehirler Zirvesi ikinci oturumunda, Profesör Doktor İskender Sayek moderatörlüğünde Şehir Uygulamaları için CITTASLOW üzerine Seferihisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Candaş Balta, MATCHUP üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Harita Mühendisi Volkan Sepetçi, EXPO 2021 Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi, SMARTCITY üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Harita Mühendisi Bestami Kara katılımcılara sunum yaptılar.
Oturumda Moderatör Profesör Doktor İskender Sayek, dokuyu yaşanabilir bir durum haline getirme, insanın merkezde olduğu bir yaşamı sunan projenin önemine değinirken, CITTASLOW üzerine Seferihisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Candaş Balta CITTASLOW kavramının Akıllı Şehir yönündeki katkılarına dikkat çekti.
MATCHUP üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Harita Yüksek Mühendisi Volkan Sepetçi ‘değişen dünyadaki nüfus artışı, kaynakların tüketilmesi, gelişme ve küreselleşme, politik ve sosyal değişimlerin ciddi bir risk doğurduğunu’ ifade etti.
Bu Proje Hatay’ın Geleceğini Değiştirecek!
EXPO 2021 üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi Expo 2021 Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi “bu proje Hatay’ın geleceğini, Hatay’ın tarihini değiştirecek”
Akıllı Şehr’in Herşeye Cevabı Var!
SMARTCITY üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Harita Mühendisi Bestami Kara “Akıl Şehirciliğin amaçlarından şehirlerin küresel olarak birbirine bağlı bir ekonomi ve rekabet etmelerini, sürdürülebilir ihtiyacını ve akıllı şehrin bunlara cevap verebilecek boyutta”
Arsuz Akıllı Şehir çalıştay programının üçüncü oturumunda ‘Çözüm Odaklı Uygulama Örnekleri’ üzerine Mimar Müfit Tennioğlu Moderatörlüğünde İSBAK üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Bilişim ve Akıllı Kenter Teknolojileri A.Ş Hukuk Müşaviri Avukat Esenyel Barak Bal, ASİS Elektronik Ücret Toplama Araç Takip Kartlı Geçiş ve Kişi Sayma Sistemi üzerine, Elektronik ve Bilişim Sistemleri Anonim Şirketi adına Mustafa Uçak, Güvenli Parklar AKILLI Şehir LOT üzerine ÖNCÜ firması adına Can Yüce, Deneyim Odaklı Akıllı Şehir üzerine Enes URHAN katılım sağladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Bilişim ve Akıllı Kentler Teknolojileri A.Ş Hukuk Müşaviri Avukat Esenyel Barak Bal, İSBAK A.Ş İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 28 istirak şirketinden Akıllı Kent teknolojileri, bilgi sistem teknolojileri alanında faaliyet gösteren bir şirket olduklarını belirtti.
Akıllı Şehir Yapılacaksa Egolar Bırakılacak!
Elektronik ve Bilişim Sistemleri adına konuşan Mustafa Uçak, ‘Akıllı Şehir yapılacaksa girişimci yöntemiyle yapılacak. Egolar bırakılacak’
Güvenli Parklar Akıllı Şehir LOT üzerine ÖNCÜ firması adına Can Yüce güvenli park için ihtiyacı nasıl belirlediğini katılımcılara aktarırken, Deneyim Odaklı Akıllı Şehir üzerine TABTOWEB üzerine Enes Urhan, Akıllı Şehrin insana doğrudan bir katma değeri olduğunu, fakat akıllı şehir dendiği zaman merkezde bir insanın konulması gerektiğine vurgu yaptı.
‘Arsuz Akıllı Şehir’ çalıştay programı üçüncü oturum sonunda Arsuz Belediye Başkanı Doktor Asaf Güven, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Chp Hatay Milletvekili Suzan Şahin tarafından, panelistlere hediye ve katılım belgeleri verildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz’da Çalıştaydan Çok Daha Fazlası! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet