Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yeşil Sahaların Doktor Hakemi Mega Radyo’ya Konuk Oldu

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta beyin, sinir ve omurilik cerrahisi ile ilgili konular konuşuldu.

Yeşil Sahaların Doktor Hakemi Mega Radyo’ya Konuk Oldu

Medya   A+a-

 Mega Radyo’da Perşembe sabahları canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta beyin, sinir ve omurilik cerrahisi ile ilgili konular konuşuldu. Mega Radyo Genel yayın yönetmeni, usta radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker; beyin tümörü, beyin’e zarar veren hastalıklar, baş ağrısı, fıtık, bel fıtığı konularında önemli bilgileri dinleyicilerle paylaştı.
Aynı zamanda süper lig eski futbol hakemi olan Op. Dr. Özkan Çeliker, kariyer yolculuğundan bahsederek hakemliğin ve sporun hekimliğe kattığı disiplin ve sorumluluk gibi katkıların çok olduğunu her ikisini de özveriyle yaptığını söyledi.
Özellikle iyi ve kötü huylu beyin tümörleri, omurilik tümörleri ile ilgili tanı ve cerrahi tedavinin Beyin ve Sinir ve Omurilik Cerrahisi uzmanlık alanı içinde olduğunu belirten Op. Dr. Özkan Çeliker; “Omurga ve omurilik hastalıklarının en sık görülen tipleri olan bel ve boyun fıtıkları, omurilik kanalı darlığı, bel kayması gibi rahatsızlıkların cerrahi tedavisi mümkündür.” dedi.
Kafa içinde gelişerek beyni etkileyen beyin tümörlerini de anlatan Dr. Çeliker; “Beyin tümörleri iyi huylu veya kötü huylu olabilirler. Bu tümörler kafa-içi basıncını arttırarak beyin fonksiyonlarını bozar, çeşitli şikâyetlere yol açar. Bu şikâyetlerin sık görülenleri, baş ağrısı, kol, bacakta güçsüzlük, davranış bozukluğu görme bozukluğu, nöbeti geçirme, konuşma bozukluğu, vb. olabilir. Beyin tümörü tanısı konulan hastaların öncelikle bir beyin cerrahına gitmesi gerekmektedir” dedi.
Bel Fıtığının, bel bölgemizde bulunan omurgaların arasındaki diskin yırtılarak sinirleri sıkıştırması sonucu oluşan rahatsızlık olduğunu söyleyen Dr. Çeliker; “Genellikle şiddetli bel ağrısı ve bacağa yayılan ağrıyla ortaya çıkar. Günümüzde gelişen mikro cerrahi teknikleri sayesinde bel fıtığı ameliyatları sıkça yapılabiliyor. Gelişen teknoloji ile birlikte, Özel Gelişim Hastanesinde deneyimli doktorların ve tam teşekküllü ekipmanların olması İskenderun için ayrıcalık. Böylelikle, hastalarımızın şehir dışına çıkmadan kısa sürede uzman doktorlarımıza başvurarak sağlığına kavuşmaları mümkün” dedi.
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar