Skip Navigation Links

Ortak Akıl Sorunları Çözer

Battı Çıktı Sanayi Girişi Müjdesi

Ortak Akıl Sorunları ÇözerWeb
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı 45 mahalle muhtarı ile bilgilendirme ve istişare toplantısı için bir araya geldi.
İskenderun Belediyesi brifing salonunda gerçekleşen toplantıda, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı dün hizmete açılan Kültür Sarayının yeni halinin tanıtımını muhtarlara izletti. Ardından İskenderun’un tanıtımının da gösterilmesi salonda büyük alkışa sebep oldu.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı bilgilendirme toplantısında şunları söyledi:
“Belediye olarak bize ait olan tüm tesislerimizi mantık çerçevesi içerisinde ayağa kaldırmaktır. Açılan İskenderun Kitap Fuarı çok yoğun ilgi gördü. Şehrimize diğer ilçelerin katılımıyla da öğrencilerimizin ve kitapseverlerimizin ilgisini çekti. Demek ki İskenderun halkının hem kültüre, hem sanata hem de kitaba ciddi anlamda katılımı var. Bizi kültür sarayını yenileme gayretine getiren şey, bu olay oldu. Kültürel faaliyetlere yapmış olduğunuz katılımlar bizleri böyle bir ihtiyaca vasıf kıldı. Kültür Sarayının Bakım ve onarımını yeniledik, İskenderun’un belki de en büyük kitap okuma yeri olacak.”
“Sakarya Mahallesi’nde 49 yıllığına TÜRGEV'e verilen bir yerimiz vardı, bu yeri biz gerekli girişimler ve görüşmelerden sonra İskenderun Belediyesi’nin himayesine aldık. Bizim amacımız o bölgede bilim sanat merkezi açarak çocuklarımızın yetişmesini sağlamak. Üzerindeki 49 yıllık şerhi kaldırdık, şu an tamamen İskenderun Belediyesi’nin himayesinde.”
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşerek, Ziraat Bahçesi’nin ön tahsisini yaptırdık. Burası İskenderun’un tam ortasında 237 dönüm çok büyük bir arazi. Bizim amacımız en kısa sürede Hatay’ın 15 ilçesi dahil olmak üzere, çevre illerden de İskenderun’u cazibe haline getirecek bir proje için gayret ve çaba içerisindeyiz.”
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde, şu andaki mevcut stadın yerine Millet Bahçesi Projesi ile İskenderun halkı nefes alacak.”
“Stadyum İskenderun Belediyesi ve Spor Toto arasında imzalanmış protokol neticesindedir. Bizler bunu özellikle üniversitede yapılmasını arzu ediyoruz. Bunu yaptığımız takdirde üniversite halkla buluşmuş olacak.”
“Meydan Mahallesi’nde 19.600 metrekare alanda çalışıyoruz. Buraların imarlaşması ve gecekondudan kurtulması için refah, ferah, yaşanabilir imkanları sağlamak için 19.600 metrekare tabu belediyemizin himayesinde.”
“Büyükşehir Belediyesi himayesinde olmasına rağmen girişimlerimiz neticesinde battı çıktı bir ışıklı kavşak yaptık. Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerim hususunda girişimlerim sonuç verdi. Bizim anlayışımız, burada sen ben diye bir yok, tamamen İskenderun halkının menfaatine ne geliyorsa biz elimizden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğimize herkesin bilmesini arzu ediyoruz”
“Herkesin arzuyla beklediği kent konseyi var. 28 Şubat’ta da Kültür Sarayı’nda genel kurulu olacak. İskenderun gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı bilgilendirme toplantısının sonunda görevinin son bulacağı saniyeye kadar İskenderun’un hak ve hukuklarını savunmak için her zaman gayret ve çaba içerisinde olacağını ifade etti.
45 Mahalle’de eşitlik ilkesine dayanarak çalışmalarını devam ettireceğini dile getiren Tosyalı, Mahalle Muhtarları ile bilgi akışı sağladığını, ekip halinde ilerlediklerini belirterek toplantıya son verdi.
Haber / Melda GÖKPINAR
 
Ortak Akıl Sorunları Çözer videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet