Skip Navigation Links

İGC Emlakçıları Ağırladı

İGC, İskenderun Emlakçılar Derneği ile bir araya geldi.

İGC Emlakçıları AğırladıWeb
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Emlakçılar Derneği, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni makamında ziyarette bulundu. İskenderun Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçar önderliğinde gerçekleşen ziyarette sorunlar dile getirildi. İskenderun Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçar şöyle dedi:
“ İskenderun’da emlak durumu sıkıntılı geçiyor. İskenderun Belediyesi2nin almış olduğu bir imar var. Şu an askıya alınmış vaziyette. Yakın zamanda askıdan indirecekler, daha sonra imar yapısına, inşaatlara izin verecekler. O zaman piyasada hareketlilik olabilir. Kış aylarında, genelde piyasa soğuk geçer. Her zaman yaza girerken piyasada hareketlilik olur. Bu yüzden 2020’nin herkese iyi gelmesini diliyorum.”
İskenderun Emlakçılar Derneği Üyesi Necdet Arslan ‘En son çıkan imar yasasını ayrı bir zam üzerinde açtıkları için, gayrimenkul sahipleri büyük sıkıntılar çekiyor bu durumda bize yansıtıyorlar’ dedi.
İskenderun Emlakçılar Derneği Üyesi Mahir Tınaztepe ise ‘Bizim sektörümüzde belediyenin yanında yasanın verdiği boşluklar da bizi sıkıntıya sokuyor. Burada emlakçılık yapıyoruz fakat bazıları bakkal usulü gibi. Bir adam ajandasını koltuğun altına koyarak tanıdığı kişiden sözleşme yapmadan, kontratsız iş alıyorlar. Bu durum bizim sektörümüzü inanılmaz derecede etkiliyor. Bizim problemimiz emlakçılar olarak bu! Bununla ilgili bir çalışma yapmak istedik. Hatay’da Emlakçılar Odası yok. Bizim dernek olarak var oluşumuz ses ya da bir yaptırım getirmiyor. Bugün tabuda bile bizi ciddiye almıyorlar. İskenderun Emlakçılar Odası olsa sözleşme durumunun varlığı ile talep alabilir, işlem yapabilirdik’ diyerek sitemde bulundu.
 

 Haber/ Melda GÖKPINAR

 
 
 
 
 
 
İGC Emlakçıları Ağırladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet