Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sorunlar Beklentiler Ve Çözüm Önerileri

toplantı İskenderun mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Sorunlar Beklentiler Ve Çözüm Önerileri

Hatay   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın talimatı doğrultusunda ; “Sorunlar, Beklentiler Ve Çözüm Önerileri” toplantı İskenderun mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve b2.Bölge Sorumlusu Taygun Cantürk öncülüğünde, İskenderun Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan, Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım, Başkan Danışmanı Zafer Kıvrak, 3. Bölge Zabıta Şube Müdürü Mehmet Kaplan, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Antakya Muhtarlar Odası Başkanı Mahmut Gülcü, İskenderun Muhtarlar Odası Başkanı Ali Rıza Kekeç, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Birim Sorumluları ile mahalle muhtarları katıldı.
Toplantının açılış konuşması yapan genel sekreter yardımcısı ve bölge sorumlusu Taygun Cantürk, Hatay halkına hizmet etmekten duydukları mutluluğu dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız sn. Lütfü Savaş’ın isteği doğrultusunda yaptığımız bu toplantılarda; sıkıntılarımızı ve çözüm yollarını birlikte tartışıyoruz. Amacımız halkımıza daha iyi hizmet üretmektir” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak siyasetten uzak, herkese ve her kesime eşit hizmet verme prensibiyle davrandıklarını ifade eden Tuygun Cantürk, her mahallenin farklı ihtiyaçları olduğunu ve bunları çözmek için koordineli bir şekilde çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Cantürk, “ Sizler muhtar olarak, bizler belediye çalışanları olarak kentimize, mahallelerimize sokak ve caddelerimiz ile halkımıza faydalı olmak amacındayız. Sıkıntı çok, kalıcı çözümler üretmek için yaptığımız bu toplantıların verimli olacağını ümit ediyorum. Bu toplantılara önümüzdeki günlerde diğer ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında genel bir değerlendirme yaparak, “ Hizmetlerimizi halkımıza ulaştırma anlayışımız doğrultusunda kentteki her mahalleye dokunduk. Sizlerden gelen talep, beklenti ve sıkıntıların giderilmesi yönünde çalışmalar yaptık, yapacağız” dedi.
İskenderun’un gecikmiş ve birikmiş birçok sorunu olduğunu ifade eden Hamidioğulları, “ Başkanımızın talimatları doğrultusunda bu sorunları çözmek için büyük çaba gösteriyoruz. Göreve başlamamızın 2.döneminde bu sorunların tamamına çözmeye kararlıyız. Ancak 20 yıllık sorunları 2O gün veya 20 ay gibi sürelerde çözmek mümkün değil. Etaplandırarak çözeceğiz. Birikmiş sorunları “Niye biz yapıyoruz ki “ demiyoruz. Bize nasip oluyor ve bizlerde bundan mutluluk duyuyoruz. Sorunların çözümü için öncelikle Onarım Ekipleri kuracağız. Asfalt ihalemizi tamamladık, önümüzdeki günlerde parke taşı ihalemizi yapacağız. İş makinesi eksiğimizi kapatmak ve zamandan kazanmak için Dörtyol ilçemizde bir şantiye kuruyoruz İskenderun’daki Nardüzü şantiyemizi iyileştireceğiz. Ekip ve ekipmanlarımızı güçlendireceğiz. Tüm bunları halkımızın refahı için gerçekleştireceğiz. Yetki ve sorumluluk alanlarımızda aksayan ve halkımızın şikâyetine neden olan konuları sizlerin aracılığıyla öğrenerek, elbirliğiyle gidereceğiz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar