Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSKGAD, yardım seferberliği başlattı

İlk yardımlar yola çıktı

İSKGAD, yardım seferberliği başlattı

Gündem   A+a-

 İSGAD’ın depremzedelere yardım kampanyası Cuma gününe kadar devam edecek
24 Ocak Cumartesi günü saat 20:55’de  Elazığ merkezinden 34 km uzakta yaşanan depermim yaralarını sarmak için İskenderun Gastronomi Derneği (İSKGAD), yardım için seferber oldu.
Depremin yaralarını sarmak için yardımlaşma duygusuyla hereket eden depremin ardından çalışma yapmak gerektiğini düşünen İSGAD yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, hızlı bir şekilde organize olarak her üye kendi çevresini harekete geçirmek kaydıyla duyarlı İskenderunlulara ulaştı.
İskenderun Teknik Üniversitesinden öğrencilerinde aralarında bulunduğu bir ekip oluşturuldu. Bölgede faaliyet gösteren TURSAB acente yetkilileri ile birlikte oluşturulan ekip, toplanan yardımların doğru noktalara uşaltırılması için harekete geçti.
Gıda, giyim, battaniye, ayakkabı, bot, çorap, ısıtıcı, hijyen malzemelerine kadar geniş bir yelpazede toplanan yardımlar, İSGAD Dernek binasında tek tek ayrıştırarak, kolilere yerleştirildi. Her kolinin üzerine içinde hangi malzeme olduğuna dair notlar düşüldü.
Toplanan yardımlar, taşıma işini ücretsiz yapan MNG Kargo aracılığı ile deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Kampanyanın Cuma gününe kadar devam edeceğini belirten İSGAD Başkanı Sökmen, İskenderun halkının duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederek desteğe olan ilgiyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
İSGAD Başkanı Gülşen Sökmen, “Halkımızın duyarlılığı merhamet duygusu başlattığımız kampanyayı büyüttü. Öyle güzel yaklaşımlara tanık olduk ki bu duyguları yaşamak depremin acılarını paylaşmak yüreklerimize biraz su serpti. Kampanyamız Cuma günü akşamına kadar devam edecek. Yapılan yardımlar ve duyarlı yaklaşımlar milletimizin dayanışma duygularının bir göstergesi. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Herkese teşekkür ediyoruz. Deprem ülkesi olarak anılan ülkeminde deprem gerçeğine göre hareket etmeli ve ulusça depreme karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş