Skip Navigation Links

Reyhanlı'nın Göç Ana Planı Yapıldı

RESLOG PROJESİ NEDİR?

Reyhanlı'nın Göç Ana Planı Yapıldı

Reyhanlı   A+a-

 Belediyelerin göç karşısında yaşadıkları kentsel sorunları Ele Alan Yerel Yönetimde Dayanıklılık (RESLOG) Projesi Kapsamında hazırlanan, Reyhanlı'nın Göç Ana Planı Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıya, Reslog Türkiye Kilit Uzmanı Sezin ÜSKENT, Reslog Türkiye Çukurova Bölgesi Yerel Yönetimler Danışmanı M. Alim ÇOPUROĞLU, Çukurova Belediyeler Birliği Kurum Müdürü Demet AVŞAR, Reyhanlı’nın Göç Ana Planı hazırlığını yürüten Reyhanlı Belediyesi planlama ekibi Strateji Geliştirme Müdürü Necip PORSNOK, Muhtarlık İşleri Müdürü İbrahim HARAÇ, Mali Hizmetler Müdürü Muzaffer ŞAHSUVAR ve Belediye birim müdürleri katıldı.
Reslog projesi kapsamında hazırlanan Reyhanlı’nın Göç Ana Planı, Reyhanlı Belediyesi planlama ekibi Strateji Geliştirme Müdürü Necip PORSNOK, Muhtarlık İşleri Müdürü İbrahim HARAÇ ve Mali Hizmetler Müdürü Muzaffer ŞAHSUVAR tarafından, Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG) koordinatörlerine ve Belediye üst yönetimine
sunuldu.
RESLOG PROJESİ NEDİR?
2018 yılında hayata geçirilen “Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi” (RESLOG), Suriye krizinden ciddi boyutlarda etkilenen Isveç, Türkiye ve Lübnan’da faaliyet gösteriyor. Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG), Türkiye’deki yerel yönetişim sistemlerinin göç karşısında rezilyansını güçlendirmek üzere kapasitelerini artırmaya katkı sağlıyor. Proje, İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği’nin (SKL) Uluslararası projeler kuruluşu SKL International tarafından ve Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği ile Marmara Belediyeler Birliği ortaklığıyla yürütülüyor.
Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği işbirliğinde yürütülen 'Yerel Yönetimlerde Rezilyans Değerlendirme Projesi (RESLOG -Türkiye) kapsamında hazırlanan, “Reyhanlı Göç Ana Planı” (GAP) neticesinde Stratejiler ve Projeler oluşturmak adına yapılan çalıştay ile ilgili görüşmeler, Söz konusu Strateji Geliştirme ve Projelerle ilgili çalıştay Reyhanlı Belediyesinde gerçekleştirilen sunumla yapıldı.
Çukurova Belediyeler Birliği’nin projenin uygulayıcı ortağı olduğu ve bölgemizdeki uygulamalara liderlik ettiği RESLOG Türkiye Projesi, Pilot bölgemizden Adana Büyükşehir, Hatay Büyükşehir, Reyhanlı, Mezitli, Sarıçam ve Seyhan Belediyeleri ile yürütülmektedir.
Toplantıyı takiben öğleden sonra yapılan çalıştayda belediyenin birim müdürleri, Stk temsilcileri, Muhtarlar, Proje Uzmanı Dicle Doğancıoğlu ve ilgili uzman personeli planlama ekibiyle bir araya gelerek, GAP odak alanlarında tanımlanan hizmetler arasından 2020 yılı için bir önceliklendirme çalışması yapılarak toplantı sona ermiştir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet