Skip Navigation Links

Şerif Tosyalı'ya Japonya'dan Büyükelçilik Özel Ödülü!

İKİ DEVLET, TEK YÜREK!

Şerif Tosyalı'ya Japonya'dan Büyükelçilik Özel Ödülü!

Gündem   A+a-

 DEİK/ Türkiye- Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı, iki ülke arasındaki sosyo-ekonomik gelişime bulunduğu katkılar sebebiyle Japonya’nın en itibarlı ödüllerinden “Japonya Büyükelçisi Özel Ödülü” ile onurlandırıldı.
Şerif Tosyalı’ya ödülünü takdim eden Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkiye ile Japonya arasındaki yakınlığı ‘İki Devlet, tek yürek’ olarak tarif ettiği konuşması, ödül töreninde uzun süre alkışlandı.
 
İKİ DEVLET, TEK YÜREK!
Japonya Büyükelçisi Ödülü’nün Japonya ve diğer ülkeler arasında karşılıklı anlayış, dostluk ve iyi niyet ilişkilerinin güçlendirilmesi, ekonomi ve teknik işbirliği gibi alanlarda uluslararası işbirliğinin teşviki ve dış ekonomilerin geliştirilmesine katkı sağlayan, özellikle kayda değer hizmetlerde bulunmuş kişilerin onurlandırılması amacıyla verildiğini anlatan Büyükelçi Miyajima, Şerif Tosyalı’ya iki ülkenin uzun yıllardır süregelen dostluğuna katkılarından dolayı teşekkür ederek, Japonya-Türkiye ilişkilerinin daha da iyileştirilmesi adına iş birliğinin devamını diledi.
 
Köklü ilişkileri bundan 130 yıl öncesine dayanan Türkiye ve Japonya arasındaki ticari ilişkiler de her geçen gün daha çok güçleniyor. Bu süreçte, DEİK/ Türkiye-Japonya İş Konseyi’nin yürüttüğü çalışmalarla projelerin önemli rolü bulunuyor. Birbirinden uzak coğrafyaları yakınlaştırmayı başaran ekibin son iki dönemdir başkanlığını yürüten Şerif Tosyalı, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine sunduğu katkılardan dolayı önemli bir ödülle onurlandırıldı.
23 Ocak’ta Japonya Büyükelçiliği’nde düzenlenen tören ve resepsiyonla Şerif Tosyalı, Japonya ile Türkiye arasındaki sosyo-ekonomik gelişime katkıda bulunması sebebiyle ülkenin en itibarlı ödüllerinden biri olarak adlandırılan Japonya Büyükelçisi Özel Ödülü’nü aldı.
 
Japonya Büyükelçisi Miyajima Akio tarafından takdim edilen ödül törenine,
DEİK Başkanı Nail Olpak, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Cezayir Büyükelçisi Mr. Mourad Adjabi, Angola Büyükelçisi Mr. José Gonçalves Martins Patricio, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, belediye meclis üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya ile Hatay’ın yanısıra Türkiye’nin birçok ilinden iş dünyasının tanınmış isimleri katıldı.
Bu özel ödül, Şerif Tosyalı’nın Japonya İmparatoru tarafından tevdi edilen, ülkenin en yüksek devlet nişanını da gelecek dönemde alacağını gösterdiğinden ayrıca önem taşıyor.
 
‘İKİ ÜLKEYİ DAHA ÇOK YAKINLAŞTIRMANIZI RİCA EDİYORUM’
Ödülü takdim eden Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Şerif Tosyalı’ya Japonya ile Türkiye ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.
Türkiye ve Japonya’nın, iki devlet ve tek yürek olduğunu hatırlatan Miyajima, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şerif Tosyalı, enerjisi, samimiyeti ve yaratıcılığıyla iki ülke arasındaki yatırım imkanlarının artırılmasına yönelik önemli çabalara imza atarken, Afrika gibi üçüncü bölgelerde de ortak yatırım imkanları için çalışmalar sürdürüyor. Onun başkanlığında, uzun bir aradan sonra, DEIK ve Japonya İş Federasyonu (KEIDANREN) işbirliğinde Japonya Türkiye İş Konseyi Ortak Toplantısı’nın İstanbul’da gerçekleşmesi, bu gayretin bir sonucudur. Aynı zamanda 2019’da Tokyo’da düzenlenen 25. Japon- Türkiye İş Konseyi Ortak Toplantısı’nın başarıyla gerçekleştirilmesinde de Tosyalı’nın önemli rolü bulunuyor. Büyükelçi ödülünü alan Şerif Tosyalı’nın Türkiye ve Japonya arasında tam anlamıyla bir köprü görevi üstlenerek, iki ülkeyi çok daha yakınlaştıracağına inanıyorum ve kendisinden rica ediyorum.”
 
‘ORTAK GÜCÜMÜZÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERME ZAMANI’
Bu değerli ve anlamlı ödülü almış olmaktan dolayı duyduğu gurur ve mutluluğu paylaşan Şerif Tosyalı, “Ticaret savaşlarının dünya gündemini belirlediği böyle bir dönemde aldığım bu değerli ödül, ticaretin birleştirici, bütünleştirici ve barışçıl gücünü de ortaya koyuyor” dedi. Ödül töreni sonrası Şerif Tosyalı, Büyükelçisi Miyajima ve katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet