Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Özersay Kktc Cumhurbaşkanı Adayı

2020 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağını açıkladı.

Özersay Kktc Cumhurbaşkanı Adayı

Gündem   A+a-

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 2020 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağını açıkladı. Özersay, vizyonunu ortaya koyarken Kıbrıs sorununun çözüm süreçleri dışında da çok yönlü bir politikaya gerek olduğunu vurgulayıp Doğu Akdeniz’deki gelişmelere işaret ediyor. Kıbrıs Türk Halkının bir çözümden önce de, 51 yıllık çözümsüzlük ortamında oturup çözümü beklemeden de bölgesel bir aktör olabileceğine dikkat çekiyor.
 
Kudret Özersay, diplomasi alanında tam anlamıyla uluslararası bir marka, dünya çapında bir isim. Müzakerelerin “kara kutusu” olarak tanınan ve bugüne değin müzakerelerde üç farklı KKTC Cumhurbaşkanı ile çalışmış. Kıbrıs Rum tarafındaki pek çok Rum liderle de müzakere masalarında mücadele etmiş, Kıbrıs Türkünün haklarını savunmuş bir isim.
 
Özersay eğitimi itibariyle de deniz hukuku ve Kıbrıs sorunu uzmanlığında saygın bir uluslararası hukuk profesörü. Uluslararası alanda kitap, makale ve konferansları var. Bunun üzerine bir de iki yıl boyunca başarıyla yürüttüğü Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı düşünüldüğünde dikkatler Kudret Özersay’a çevriliyor. 2015 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunda henüz mecliste ve hükümette hiç bir tecrübesi bulunmuyordu ve bu açıdan eleştiri alıyordu. Şimdi o açığını da kısa sürede kapatabilmiş gibi görünüyor. Hem de sıfırdan kurduğu ve ilk seçimde hükümet ortağı olduğu Halkın Partisiyle.
 
Kudret Özersay kendi kurduğu partinin genel başkanlığından istifa ederek bağımsız aday olacağını söyledi ve olası rakiplerine sol gösterip sağ vurdu. 2015’teki bağımsızlık vurgusu ile uyumlu, tutarlı bir duruş ortaya koydu.
 
Siyasi otoritelerin “Rum tarafı Özersay’dan çekinir” tespitlerinde bulunduğu Özersay, KKTC Cumhurbaşkanlığına emin adımlarla ilerliyor..
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş