Skip Navigation Links

İyiliğin Diploması Olmaz!

Aile Hekimliği ve İyilik Uzmanı Doktor Serdal Kanuncu:İyiliğin Diploması Olmaz!

İyiliğin Diploması Olmaz!Web
TV

Gündem   A+a-

Haber: Melda Gökpınar/İrem Özcanlı
 İskenderun Abdullah Sayek Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte, Hatay’da sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan, ünü sınırları aşmış Aile Hekimliği ve İyilik Uzmanı Doktor Serdal Kanuncu öğrencilerle bir araya geldi.
Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Beril Temizkan’ın misafiri olarak Abdullah Sayek Anadolu Lisesi öğrencileriyle biraraya gelen Doktor Serdal Kanuncu, verdiği hayat dersiyle büyük takdir topladı.
Beş Üniversite bitiren Aile Hekimliği Uzmanı Doktor Serdal Kanuncu, Tıp Fakültesi, Adalet, Sosyoloji, Halkla İlişkiler, bölümlerini okuduğunu ifade etti.
Aile Hekimliği Uzmanı Serdal Kanuncu kendi imkanlarıyla yıllardır tekerlekli sandalye yardımı yaptığını, gerek tonlarca kapak topladığını, gerek de hediyelerle insanları mutlu etmeğe çalıştığını, bu sayede engelli insanlara psikolojik destek sağladığını söyledi.
Öğrencilere, iyi birer insan olmanın önemini anlatan Doktor Serdal Kanuncu, hayatta diplomaların çok büyük önem taşımadığını, hayatta iyi bir insan olmanın her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yaptı.
Konferansın devamında bir yandan tolum içinde kendisi gibi insanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Doktor Serdal Kanuncu, iyiliğin yaygınlaşması ve bulaşıcı olmasının çok önemli olduğunu ifade etti.
Diğer yandan da çocukları zehirleyen kimyasal maddelere alıştırıp, çocuklarımızın bilinç altına yerleşerek hal ve hareketlerinin, gerek davranışlarının değiştiğini, sigara, nargile ve alkolün masum olmadığını hepsinin birer madde bağımlısı bireyler yarattığına dikkat çekti.
Aile Hekimliği Uzmanı Doktor Serdal Kanuncu, “Madde bağımlıları sadece aile ilgilendirmiyor sosyal hizmet sorumluluğunu da ilgilendiriyor ve oturduğumuz mahallenin muhtarını da ilgilendirir. Madde kullanan kişileri gören ihbar etmeyerek bunlara göz yumuyor ve madde bağımlığının insanın kendi kendine düzelmesi bir çok ülkeler vardır o yüzden adı bağımlılıktır. O yüzden bu Türkiye’ye büyük profesyonel destek lazım ve insan o maddeyi alırken veya kullanırken hayat kişiyi tercih etmiştir’ dedi.
Kanuncu, ‘Tercihler insanın hayatını belirler, bir kişi bağımlıysa tedavi olur bağımlı değilse tedavi olmasına gerek yok. Sosyal çevresini düzeltmesi gerektiği’ vurgusunu yaptı.
Henüz 6 yaşında babasını kaybeden Aile Hekimliği Uzmanı Doktor Serdal Kanuncu, bu insanlara yardım ederken daha sabırlı olmasının sebebi olarak da babasını küçük yaşta kaybetmesine bağladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İyiliğin Diploması Olmaz! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet