Skip Navigation Links

Başkan Tosyalı İskenderun’u Geleceğe Hazırlıyoruz

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, HRT Akdeniz TV'de Ali Yolcu'nun sunduğu Demokrasi Bulvarı adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Tosyalı İskenderun’u Geleceğe Hazırlıyoruz

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, HRT Akdeniz TV'de Ali Yolcu'nun sunduğu Demokrasi Bulvarı adlı programın canlı yayın konuğu oldu. İskenderun Gündemi ve belediyenin çalışmalarına dair başlıkların konuşulduğu programda Başkan Tosyalı program sunucusu Ali Yolcu’nun ve sosyal medya aracılığı ile vatandaşların sorularını yanıtladı.
Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar halka hizmet noktasında durmadan çalıştıklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı, şöyle konuştu:
YOLLARIN ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI BÜYÜK ÖLÇÜDE YAPILDI
“ Göreve başladığımız 8 Nisan’dan itibaren özellikle İskenderun’un temel sorunlarına hemen yoğunlaşarak çalışmalarımıza hız verdik. İskenderun’un çehresini değiştirecek birçok projemizi yürürlüğe aldık. İskenderun’umuzdaki Cadde ve sokakların yıpranmış bölümlerinin asfalt ve yama çalışmalarının yapılması amacı ile 200 Kamyon 6000 Ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılarak gerekli bakımlar yapılmıştır.
ASFALT İHALEMİZ YAPILDI
Cadde ve sokaklarımızın kaldırımları elden geçirilerek, çalışmalara geçtiğimiz aydan başlamak üzere 650.000 m2 parke yol, 240.000 m3 bordür, 240.000 m2 kaldırım işleri planlanmış ve en kısa zamanda yapılacaktır. Asfalt ihalemiz yapıldı. 253.586 ton asfalt, 5000 ton binder, 18.666 m3 alt temel mekanik malzeme temin etmiş olacağız. Ve gerekli tüm cadde ve sokaklarda asfaltlama ve yama çalışmalarımız başlayacaktır.
PARKLAR ve TAZİYE EVLERİNİN BAKIMLARI PERİYODİK YAPILIYOR
Mahallelerimizde bulunan 123 adet parkta bakım onarım çalışması yapılarak, güzelleştirildi. Vatandaşlarımızın daha iyi zaman geçirebilmesi için parklarımızdaki çalışmalarımız devam edecektir. Mahallelerimizde bulunan 11 adet taziye evinin tüm eksiklikleri tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. ÇOCUKLARI DÜŞÜNENEN BELEDİYE
Belediye kültür sarayımızın tüm bakımları ile ilgili işlemlere başlanmış olup, en kısa zamanda eksiksiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren DSİ ile birlikte feyezan kanalının temizliğini gerçekleştirdik. Bu gerek haşere yönünden gerekse görünüm yönünden bölgedeki vatandaşlarımızın beğenisi ile karşılandı.
Lunaparkın montaj ve kurulumunun tamamlanmasıyla İskenderunlu hemşerilerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu kapsamda çocuklarımıza 117 resmi ve 26 özel okul olmak üzere ana sınıfından 12. Sınıf’a kadar olan ilçemizdeki tüm öğrencilerimize ara tatil hediyesi olarak lunapark bileti hediye ettik.”
SAHİL 2.ETAP IŞIKLANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Sahil ve iskele ’de birinci etap aydınlatma projemiz tamamlanmış olup, iskelemize yeni bir görünüm kazandırılarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirten Başkan Fatih Tosyalı, ”Sahile ayrı bir çehre katacak 2. etap sahil düzenleme çalışmalarına çok kısa bir zaman içerisinde başlanacaktır “dedi.
SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLER DÜZENLİYORUZ
17 kadın kültür evinde kırka yakın çeşitli branşlarda 1000 civarında kadın vatandaşa meslek edindirme kursları ile eğitim çağındaki gençlere sınavlara hazırlık kurslarının kesintisiz devam etmekte olduğunu belirten Başkan Fatih Tosyalı,” kent orkestrası, İskenderun tiyatro topluluğu oluşturuldu. Mustafa Kemal Mahallesinde kullanılan bina ve millet parkımızdaki sosyal tesis milli emlak genel müdürlüğü tarafından belediyemize tahsis edildi” diye konuştu.
SPOR TESİSLERİ YAPILACAK
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Ankara’daki temaslarımız neticesinde gençlik ve spor bakanlığımızdan 10 mahallemize futbol sahası, 5 çok amaçlı basketbol sahası, 2 adet antrenman spor salonu, 1 adet butik havuz olmak üzere 18 spor tesisi ile birlikte yeni stadyumda İskenderun’umuza kazandırılmıştır. Buna benzer birçok hizmetimiz devam etmektedir. İskenderun’a değer” ifadelerini kullandı
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet