Skip Navigation Links

Hakem Hataları Kabul Edilemez Noktaya Gelmiştir!

Arsuz Uluçınarspor Kulübü Yönetim Kurulu, futbolda şiddet ve hakem hatalarına dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Hakem Hataları Kabul Edilemez Noktaya Gelmiştir!

Spor   A+a-

Arsuz Uluçınarspor Kulübü Yönetim Kurulu, futbolda şiddet ve hakem hatalarına dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Hakem Hataları Kabul Edilemez Noktaya Gelmiştir!
Hatay Birinci Amatör Lig takımlarından Arsuz Uluçınarspor Kulübü, geçtiğimiz günlerde Arsuz Gözcülerspor takımına Kırıkhanspor maçının ardından taraftar ve yönetimin saldırısını kınadıve futbolda şiddetin sona germesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten açıklama yaptı.
Bir çok haksızlığa Arsuz Uluçınarspor Kulübü’nün de maruz kaldığı belirtilen açıklamada, Arsuz Gözcülerspor futbolcu, teknik heyet, yönetim ve taraftarlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.
Deplasman maçlarında hakem atamalarının sıkıntılı sonuçlar doğurduğu belirtilen Arsuz Uluçınarspor Kulübü açıklamasında, yanlış hakem kararlarının maçın sonucuna direkt etki ettiğine dikkat çekilirken, son iki müsabakada yaşanan hatalı kararlar ve bu kararların alınış biçimleri ile birkaç basit hakem hatası denilerek geçiştirilemeyecek, kabul edilebilir sınırların çok üzerinde bir tablo çıkmaktadır” denildi.
Arsuz Uluçınarspor Kulübü açıklamasında şöyle denildi:
“Futbol takımımızın 03.01.2020 Cuma günü Harbiye Spor maçında maruz kaldığı, direkt olarak maç sonucuna etki eden yanlış hakem kararları tüm kamuoyunun takdirine bırakıyoruz...!!!
Bu sezon başından itibaren, Arsuz Uluçınar Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak hakemler ve hakem hataları konusundaki duruşumuz çok net ve açıktır. Hakem hatalarını belli sınırlar içerisinde futbolun olağan akışında doğal karşılamakla birlikte, bu tip olağan hatalara karşı, söylemde bulunmadık..
Fakat son iki müsabakada yaşanan hatalı kararlar ve bu kararların alınış biçimleri ile birkaç basit hakem hatası denilerek geçiştirilemeyecek, kabul edilebilir sınırların çok üzerinde bir tablo çıkmaktadır:
1) Dünkü Karşılaşmanın hakemi saha içerisinde sporcularına itiraz ettikleri düdükler için tahrik edici üslupla lan’lı konuşması ,Net penaltımızın verilmeyişi ve kale çizgisine geçmeyen topun gol olarak değerlendirilmesi gibi hatalı denilen fakat kasıtlı olarak verilen hakem kararları...
 
2) Verdiği hatalı kararı düzeltmesi yerine ona karşı hiçbir argo söz yada küfürün söylenmmesi halde Teknik Sorumlumuzu ve hemen ardından sporcunuzu ihrac etmesi doğal olarak kafafızda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu,
3) Ayrıca hakem trio’sun kırıkhanlı oluşu ve bir sonraki hafta maçın ligin seyrini değiştirecek (Kırıkhan 1461 spor’la play-off’a çıkma maçı ) özelikte olması, verdiği güdümlü kararları şüphelerimizde haklı olmamıza sebep oldu.
 
Son olarak diyebiliriz ki tüm takımların sezon boyunca verdiği emeği ; birkaç kendini bilmez Türk futboluna ve geleceğine zarar veren bu hakemlerin egosuna kurban olmasına göz yumamayız. Gerekli mercilerin bu konu ile ilgili radikal önlemler almasını şiddetle öneriyoruz.
Arsuz Uluçınarspor Kulübü Yönetim Kurulu
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet